Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 15. 3. 2021.

| Sport

Prva liga Srbije: Remi i dva poraza bilans timova sa juga

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
fudbal lopta KOSTA
Južnjaci bez pobede; Ilustracija; foto: A. Kostić

Nisu mnogo uspeha imali timovi sa juga Srbije u 21. kolu Prve lige Srbije, pošto je osvojen samo jedan bod. Na otvaranju kola, u petak su fudbaleri Dinama odigrali nerešeno 0:0 sa Trajalom u Kruševcu, dan kasnije Dubočica je minimalnim rezultatom 1:0 poražena u Čačku, a nesupeh su upisali i fudbaleri Radničkog iz Pirota koji su na svom terenu sa 0:2 izgubili od beogradskog IMT-a.

U premijernom susretu kola, fudbaleri Trajala i Dinama na stadionu u Kruševcu odigrali su utakmicu bez golova. Bodom ne mogu biti zadovoljni ni jedni ni drugi. Domaći su imali šansu da pobedom pobegnu iz zone ispadanja, a bod ni Vranjancima ne znači puno pošto im je ovo tek drugi bod u prva četiri kola prolećnog dela, a još veći problem za tim Dragana Antića, koji je na ovom meču isključen, predstavlja to što su postigli samo jedan gol. Oni su se ovim bodom na 15. mestu tabele izjednačili sa ekipom Sremske Mitrovice.

Značajnu utakmicu u borbi za opstanak igrali su i fudbaleri Dubočice, ali su oni na gostovanju Borcu u Čačku poraženi rezultatom 1:0. Odlučujući detalj meča dogodio se u 7. minutu utakmice, kada je Radosavljević pogodio iskosa sa 5 metara mrežu Leskovčana. Imali su šanse domaći i da uvećaju prednost, ali je izostala koncentracija u samom finišu akcija. Nisu uspeli fudbaleri Dubočice ni u poslednjih 10 minuta da ugroze ozbiljnije gol Čačana, iako su na terenu imali igrača više zbog isključenja Dordilovića.

Poraz je doživeo i pirotski Radnički od koga je rezultatom 0:2 bila bolja ekipa IMT-a. Oba gola viđena su na samom kraju utakmice, a strelac golova bio je Ognjen Dimitrić. On je kod prvog gola šutirao sa nekih 20 metara, lopta je pogodila jednog odbrambenog igrača Radnčkog i završila u mreži Dokića. Krenuli su Piroćanci po izjenačenje, ali je usledila kontra gostiju koju je realizovao opet Dimitrić i doneo svom timu tri boda.

Dubočica i Radnički se, baš kao i Dinamo, nalaze u zoni ispadanja, ali imaju pet bodova viška, pa trenutno zaostaju četiri boda za mestom koje i naredne godine donosi igranje na prvoligaškim terenima.

Sledećeg vikenda igra se 22. kolo, možda i ključno za sve timove sa juga, pošto će Dubočica najverovatnije u Surdulici igrati sa pretposlednjim Zemunom, a očekuje nas i međusobni duel između Dinama i Radničkog u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: