Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:12, 12. 10. 2020.

| Sport

Prva liga Srbije: Svi južnjaci pobedili

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
prva liga
Pobede na domaćem terenu; foto: Lj. F.

Utakmicom Dubočice i Jagodine, u kojoj su domaćini došli do zaslužene pobede (3:1), kompletirano je 10. kolo Prve lige Srbije u fudbalu. Pobede u ovom kolu zabeležili su i ostali južnjaci - pirotski Radnički savladao je Zemun (2:1), dok je Dinamo iz Vranja sa 3:1 došao do pobede protiv Železničara.

Sve ekipe sa juga Srbije bile su domaćini u kolu koje je trajalo od petka do ponedeljka i sve su zabeležile pobede.

Najpre su u subotu Piroćanci dočekali mladu ekipu Zemuna, a do pobede su došli teže nego što se očekivalo. Poveo je Radnički u 35. minutu prelepim golom Petrovića sa više od 20 metara, ali samo 3 minuta kasnije, posle sjajne akcije, Avrić dovodi Zemunce do izjednačenja, što je i bio konačan rezultat prvog poluvremena (1:1).

Pobedu Radničkom doneo je kapiten Tolić golom u 47. minutu, a rezultat se nije menjao do kraja utakmice i pored nekoliko dobrih prilika na obe strane.

Do svoje druge pobede u sezoni i šest bodova stigao je i vranjski Dinamo, efikasnom i dobrom igrom tokom većeg dela meča. Od početka meča Vranjanci su imali inicijativu, ređale su se šanse pred golom gostiju, a vođstvo im je doneo Tumbas u 38. minutu udarcem sa preko 20 metara.

Gosti su zaigrali bolje u drugom poluvremenu, ali je u 73. minutu, nakon sjajnog poteza, Dimitrov duplirao vođstvo i najavio osvajanje 3 boda. Samo 2 minuta kasnije, Tumbas je povisio na 3:0 nakon greške golmana Železničara, a sličnim potezom revanširao mu se i kolega sa druge strane u 88. minutu - nakon 2 sjajne intervencije, u želji da izbaci loptu rukom u teren, neshvatljivim i komičnim potezom, golman Orlić je poslao loptu u svoju mrežu.

Drugu pobedu u sezoni zabeležili su i igrači Dubočice, a do pobede protiv ekipe Jagodine stigli su u poslednjim minutima meča. Rano su poveli Leskovčani, Ivanov je u 18. minutu pogodio za 1:0, ali su gosti izjednačili golom Petrovića u 69. minutu.

Ipak, do kraja meča Leskovčani dolaze do 3 boda, autogolom Jovančića u 83. minutu i golom Savića 5 minuta kasnije.

Nakon 10. kola, Radnički se nalazi na 11. mestu sa 13 bodova, Dubočica ima 2 boda manje i drži 14. mesto, dok se Vranjanci sa 6 bodova nalaze na poslednjem - 18. mestu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Toma Tošić

    22:36 // 13. 10. 2020.

    Orlić je napravio potez za špice sportski emisija.Slatko se nasmejah.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: