Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 3. 10. 2016.

| Sport

Prva liga: Treća pobeda u nizu Piroćanaca, Vranjancima bod na Karaburmi

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
OFK-Dinamo---ofkbeograd.co.rs.jpg
Piroćanci uhvatili zalet; napad Dinama proradio; foto: ofkbeograd.co.rs

Fudbaleri pirotskog Radničkog savladali su sa 1:0 Inđiju u gostima i tako zabeležili treću uzastopnu pobedu u Prvoj ligi, dok su u goleadi na Omladinskom stadionu na Karaburmi OFK Beograd i vranjski Dinamo podelili bodove - 3:3.

Iz vikenda u vikend u taboru pirotskog prvoligaša imaju sve više razloga za optimizam. Posle 4 poraza u 5 uvodnih kola, novajlija u ligi 3 uzastopne utakmice dobio je minimalnim rezultatom 1:0, što ukazuje da je period adaptacije na novo takmičenje uspešno prebrođen.

Gol odluke za Piroćance postignut je u uvodnoj fazi utakmice u 12. minutu, a strelac je bio Denis Ristov, koji je iskoristio kiks protivničkog golmana. U nastavku meča domaći sastav nije iskoristio penal, golman Kostić je odbranio udarac Lemajića, a do kraja meča gosti su sačuvali prednost i sa 3 boda se vratili u Pirot.

Pobedili smo favorizovani Zemun kod kuće i savladali Proleter i Inđiju u gostima tako da ne mogu da ne budem prezadovoljan. Sa ovom bodovnom zalihom trenutno smo u “mirnoj luci”, ali nema opuštanja, još mnogo prvoligaških izazova je pred nama - rekao je trener Radničkog Marjan Živković.

Drugi prvoligaš sa juga vranjski Dinamo rešio je problem realizacije i postigao 3 gola na gostovanju doskorašnjem superligašu, ali je isto toliko pogodaka primio, pa je u 8. kolu Prve lige Srbije osvojio bod pogotkom iz penala u poslednjim trenucima utakmice.

Popularni “romantičari” sa Karaburme postigli su 2 brza gola preko Tufegdžića u 6. i Gigića u 13. minutu za rano vođstvo od 2:0. Samo minut kasnije Stojković je smanjio na 2:1, a tim rezultatom se otišlo na odmor.

Nezadovoljan igrom pojedinaca, a i zbog povreda, trener Dinama Dragan Antić je već u 35. minutu izvršio sve 3 izmene, pa je od 51. minuta posle povrede Zucovića vranjski tim igrao sa igračem manje.

Iako brojčano nejednaki, rezultatski povratak u meč Vranjancima je obezbedio Đorđević u 73. minutu, Duronjić je u 90. Doneo novo vođstvo domaćima, ali je u poslednjem minutu utakmice drugim golom na meču, sa bele tačke Stojković postavio konačan rezultat meča - 3:3.

Katastrofalno smo otvorili utakmicu i da sam mogao u prvom poluvremenu bih zamenio sedmoricu igrača. Iako sa igračem manje, u drugom delu smo zaigrali borbenije i agresivnije i to je model po kojem želim da Dinamo igra. Na kraju moram da budem zadovoljan bodom, jer smo u prvih 45 minuta zaslužili da primimo još koji gol - poručio je strateg vranjskog kluba Dragan Antić.

Posle 8 odigranih kola pirotski Radnički je skočio na 6. mesto na tabeli sa 12 bodova, dok je Dinamo 13. sa 7.

U narednom kolu i Vranjanci i Piroćanci igraju na svom terenu - Radnički dočekuje lazarevačku Kolubaru, a Dinamo Budućnost iz Dobanovaca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: