Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:40, 15. 10. 2011.

| Sport

Prva pobeda Naise u sezoni

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370_naisa-i-beli

Rukometašice Naise pobedile su beogradski Radnički rezultatom 29:26 (13:13) u četvrtom kolu Superlige. Naisus poražen od Metaloplastike sa 38:23.

Niške rukometašice zabeležile su prvu pobedu u sezoni i dva preko potrebna boda za ostvarivanje prvog cilja - opstanka u Superligi. Posle remija sa ZVezdom kod kuće, još jedna ekipa ne odlazi iz Niša sa pobedom. Početak meča je obećavao da Naisa neće imati lak zadatak i da će biti potrebno da sve igračice pruže maksimum. Do 11. minuta rezultat je bio izjednačen, ali su Ćubela, Đokovićka i Petrovićeva donele plus tri za domaću ekipu. Da nema opuštanja, pokazale su Beograđanke i od 10:6 za Naisu (19. minut) stigle do 11:12 u 27. minutu. Ipak, Žubela i Đokovićka nisu dozvolile da Radnički ode na odmor sa prednošću.

Nastavak je doneo još borbeniju ekipu Radničkog, ali i odlučniju Naisu. OD 47. minuta gosti nisu uspele da dođu ni do izjednačenja. Dobra odbrana i hrabriji napad su doneli Naisi prvu pobedu i velka dva boda.

- Rekao sam već ranije da je u prvih šest kola svaki bod velik kao kuća. Očekuju nas dva gostovanja. Protiv Radničkog se pokazalo da ova mlada Naisa može. Nisam skroman, tražiću od njih sve više i više. Pobedili smo ekipu koja je sebi zacrtala mesto koje vodi u Evropu. Nama je realizacija još slaba, kada to popravimo doći će i rezultati. Mnogo nam znači publika, to nam je igrač više - rekao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

Naisa je imala podršku oko 150 navijača, a prednjačile su polaznice Naisine škole rukometa koje su bile najglasnije.

- Prvi put smo osvojili dva boda i pokazali pravu sliku ekipe. Najviše smo uradile u odbrani i to je presudilo. Nadam se da ćemo nastaviti tako. Zahvaljujem e publici na podršci i uz njih smo osvojili ovu pobedu - rekla je Suzana Ćubela, kapiten Naise.

Naisu u petom kolu čeka još jedan težak rival jer gostuje ekipi Jagodine.

Naisa: Kačarević 9 odbrana, Petković 4 odbrane, Premović 5, Ćubela 12 (2), Dimić, Lapajne 1, Grujić, Đoković 6, Nedeljković, Jovanović, Zdravković, Petrović 3, Stankovski, Mitrović, Filipović 2, Marković.

Sedmerci: 2/2
Isključenja: 2 minuta

Radnički: Kolundžić, Živković 7 odbrana, Pantić 7 odbrana, Đorđević 1, Milovanović, Kolundžić T, Žarković 3, Cvetinović, Jovanović 2, Ćović 4, Garović 5, Kostić 1, Varda, Jović, Jukopilo 9 (2).

Sedmerci: 2/2
Isključenja: 8 minuta


Naisus poražen u Šapcu

Rukometaši Naisusa nisu uspeli da naprave iznenađenje i da pobede Metaloplastiku u Šapcu. Niški rukometaši su zabeležili i treći poraz na strani i to ubedljivo sa 38:23 (18:13). Metaloplastika je od starta meča pokazala da je sa pravom favorit i upisala je i petu pobedu ove sezone. Šapčani nisu ispuštali vođstvo, a Naisus se držao na jedan do dva gola minusa. Pred kraj prvog poluvremena Metaloplastika je imala igrača manje i gol više, ali niški tim nije uspeo da izjednači, već je primio dva gola. Metaloplastika je nastvila da realizuje prilike i da na kraju slavi ubedljivo.

Najefikasniji u niškom timu bio je Veljković sa 7 golova, dok su Vasiljević i Mitić postigli po 3. Marjanović je u timu Metaloplastike postigao 8, a Mitrović 7.

U šestom kolu Naisus će ugostiti Smederevo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kruzni napadac

    21:04 // 16. 10. 2011.

    tuto trazi od jadnika Cobija i Kraljica da ti dovedu jos igraca sa strane i ovu preskupu ekipu koja cim predje Nais gubi sa 10-15 napravis jos skupljom a Niska deca neka propadaju.Da li neko od gore pomenutih razmislja o buducnosti NISKOG RUKOMETA

    • Naplatna rampa NAIS

      00:29 // 18. 10. 2011.

      Zbog cega nema izvestaja o utakmici RK Naissusa u Sabcu?

      Da li to zavisi od odnosa vaseg medija sa nekim klubom ili licnih odnosa vasih novinara?

      Da li je to objektivno novinarstvo?

    • Ljubica Stojanovic

      09:53 // 18. 10. 2011.

      Izveštaj sa utakmice Naisusa u Šapcu je ispod teksta o Naisi. Napisan je odmah nakon završetka utakmice

  • Naisa fun-dortmund

    22:33 // 15. 10. 2011.

    hvala novinarki sto se setila i pomenula nas navijaca Naise :))

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: