Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 7. 2. 2014.

| Sport

Prve medalje niških skijaša ove godine

Autor:Z.M.Izvor:Južne vesti
skijaši
Petra Veljković i Nina Zdravković

Članovi Ski-kluba “Niš” osvojili su dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju u prvom kolu Alpskog kupa Srbije, koje je, posle mnogo neizvesnosti zbog nedostatka snega, ipak održano na Kopaoniku.

Na stazi „Crna duboka“ zlato su osvojili mlađa devojčica Petra Veljković i mlađi ciciban Andreja Dimitrijević. Srebrne medalje pripale su starijem cicibanu Aleksi Tomoviću i mlađoj devojčici Nini Zdravković (veleslalom), koja je narednog dana osvojila i bronzanu medalju u slalomu.

Svih pet medalja osvojeno je pod dramatičnim okolnostima. Četvorostruka prvakinja države, Petra Veljković, u veleslalomu je izletela sa staze tri kapije pre cilja i ostala bez plasmana, ali sutradan u slalomu nije ponovila grešku i osvojila je prvo mesto.

Mlađi ciciban Andreja Dimitrijević vodio je veliku borbu sa Lukom Zrnićem iz beogradskog Rtnja. Postigli su u stotinku sekunde isto vreme, pa su podelili prvo mesto. Konačno, i stariji ciciban Aleksa Tomović imao je ljutog rivala u Nemanji Pešiću (Stara planina – Pirot), za kojim je zaostao samo devet stotinki sekunde, pa je morao da se zadovolji drugim mestom.

Najstabilniji takmičar bila je mlađa devojčica Nina Zdravković, koja je osvojila medalje i u veleslalomu (srebro) i u slalomu (bronza).

Niški treneri Ognjen Dragoljević i Bojan Petrović zadovoljni su se vratili s Kopaonika, željni novih takmičenja, koja niškim skijašima treba da otvore vrata reprezentacije Srbije. Na to će morati da pričekaju jer su, zbog nedostatka snega, sve trke Alpskog kupa Srbije odložene do 23. februara. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Suncica Pejic

    08:49 // 8. 2. 2014.

    B
    ravo skijasi i sportasi,vasim roditeljima i trenerima sve cestitke,drago ce mi biti da te medalje budu i novcano potvrdjene,jer se medalja ne stavlja u tajnir,i ne placa racune.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: