Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:15, 12. 6. 2022.

| Sport

Prvenac Andrije Živkovića za seniorsku reprezentaciju Srbije

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Andrija Živković
Srbija povela golom Živkovića; foto: fifa.com

Nišlija Andrija Živković u Ljubljani je postigao svoj prvi gol za seniorsku fudbalsku reprezentaciju Srbije, na meču 4. kola Lige nacija. Igrač grčkog PAOK-a glavom je savladao slovenačkog golmana Jana Oblaka, u 8. minutu utakmice i tako doneo vođstvo Srbiji.

Nakon centaršuta Filipa Mladenovića, Nišlija se "ušunjao" u redove slovenačke odbrane i bio precizan. Nažalost, nije mogao da proslavi svoj reprezentativni prvenac kako dolikuje, jer je usput zadobio manju rasekotinu na čelu. Ipak, brzo se vratio u igru i nastavio da igra sjajno.

Na ovom meču precizan je bio i najbolji strelac reprezentacije Aleksandar Mitrović, u 35. minutu. Ipak, u drugom poluvremenu Srbija je primila dva gola za pet minuta, pa je meč završen remijem - 2:2.

Andrija Živković je napustio igru nakon prvog poluvremena. Umesto njega zaigrao je još jedna Nišlija - Nemanja Radonjić, koji je imao nekoliko lepih poteza.

Inače, Živković je već postigao 18 golova u dresu reprezentacije, ali su u pitanju bile mlađe selekcije, među kojima i ona koja je osvojila titulu svetskog prvaka na Novom Zelandu. Za seniorsku reprezentaciju nastupio je 25 puta i zabeležio osam asistencija.

Podsetimo, reprezentacija Srbije trenutno nastupa u Ligi B Lige nacija. Trenutno je na 2. poziciji Grupe 4, tri boda iza Norveške i četiri boda ispred Švedske. Ovo je bio poslednji meč u ovom ciklusu, a šansu da se dokopa 1. mesta Srbija će imati septembra, kada će biti domaćin Švedskoj, a tri dana kasnije i gostovati Norveškoj.

"Orlove" sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi, dok je u sastavu, osim Živkovića i Radonjića, od Nišlija tu i Ivan Ilić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    07:54 // 13. 6. 2022.

    Ovaj,dokazano HUMANI ,mladić je i odličan fudbaler.Samo napred,Andrija...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: