Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Prvenstvo Srbije

  • dzk kinezis 2

    Džudisti Kinezisa još jednom pokazali da su među najboljima u Srbiji

    Najbolji sportski kolektiv za 2023. godinu u izboru Sekcije sportskih novinara Niša Univerzitetski džudo klub Kinezis sa četiri zlatne, jednom srebrnom i dve bronzane medalje završio je Prvenstvo Srbije za seniore gde je bio najbolja muška ekipa. U ukupnom plasmanu niški tim je treći, iza Crvene zvezde i Partizana iz Beograda.

    (6) detaljnije
  • Kinezis vicešampion Srbije

    Džudisti Kinezisa četvrti put seniorski vicešampioni Srbije

    Četvrti put u svojoj istoriji seniorski tim Univerzitetskog džudo kluba Kinezis iz Niša postao je vicešampion Srbije. Niški borci su u finalu Superlige, nakon dvodnevnih nadmetanja, poraženi od branioca titule Crvene zvezde rezultatom 4:1. Ovo je veliki uspeh niškog kluba i džudoa, saglasni su treneri Nemanja Stanković i Nikola Milošević, ali i lep završetak medaljama bogate, a finansijskom podrškom siromašne godine.

    (13) detaljnije
  • Dzudo klub Kinezis, Prvenstvo za mladje seniore (1)

    Najbolji mladi džudisti dolaze iz Niša - Kinezis prvi u muškoj ekipnoj konkurenciji

    Sa dve zlatne i dve srebrne medalje Džudo klub Kinezis iz Niša najbolja je muška ekipa na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore. Na istom takmičenju džudistkinje niškog kluba osvojile su dve medalje i time je, sveukupno, Kinezis najbolja ekipa iz centralne Srbije. Ivan Ložajić iz Džudo kluba Niš osvojio je bronzanu medalju.

    (2) detaljnije
  • Ekipa TAŽ do 14 godina

    Uspešna nedelja za mlade tenisere iz Niša

    Jedno drugo i dva treća mesta na ekipnim prvenstvima Srbije za tenisere do 14, odnosno do 18 godina, osvojili su takmičari Teniske akademije Živković iz NIša. Juniori i juniorke TAŽ-a bili su treći na svojim terenima, a mlade teniserke do 14 godina druge na završnici u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • ok nis, juniori

    Mladi odbojkaši Niša treći u Srbiji

    Juniori Odbojkaškog kluba Niš osvojili su treće mesto na finalnom turniru Prvenstva Srbije. Oni su u meču za treće mesto savladali Crvenu zvezdu rezultatom 3:0 (25:23, 30:28, 25:21).

    (1) detaljnije
  • pavle ciric, kadetsko prvenstvo sah, foto sahovski savez srbije 3

    Mladi Nišlija dvostruki šampion Srbije u šahu

    Pobedama u standardnom i problemskom šahu učenik Gimnazije "Stevan Sremac" u Nišu Pavle Ćirić postao je dvostruki kadetski šampion Srbije. Kadetsko prvenstvo održano je u Novom Sadu, a 16-godišnji Nišlija je trijumfovao u kategorijama omladinca do 20 godina i dečaka do 16 godina.

    (1) detaljnije
  • tekvondo klub asteriks, prvenstvo srbije 2

    Tekvondo klub Asteriks iz Niša vicešampion Srbije

    Seriju dobrih rezultata takmičari Tekvondo kluba Asteriks nastavili su i na Prvenstvu Srbije za juniore i pionire koje je održano u Beogradu. Juniori niškog kluba osvojili su ekipno drugo mesto, zlatne medalje donele su Iva Petrović, Petra Tasić i Maša Nešić, srebrne su osvojili Milan Kostić i Matija Tončić, Matija Davidović je bio treći. U konkurenciji pionira Nevena Martinović je bila prva, a Mijat Stupljanin drugi.

    detaljnije
  • BK Vitez

    Bokseri niškog Viteza trostruki omladinski šampioni države, zlatna medalja i za Vlasotinčanina

    Najbolji mladi bokseri Srbije od 6. do 9. aprila u Valjevu bili su učesnici Državnog prvenstva na kome su se takmičari niškog Viteza okitili sa po tri zlatne i srebrne medalje. Do najsjajnijeg odličja stigao je Vlasotinčanin Ognjen Bidžić, dok je titula prvaka države priprala i bokseru Nasiusa Gabrijelu Mikiću.

    detaljnije
  • rk topličanin

    Rukometaši Topličanina izgubili od Vojvodine, za viked ih čeka derbi juga sa Dubočicom

    Rukometaši Topličanina očekivano su poraženi u Novom Sadu od Vojvodine, lidera na tabeli Arkus lige i jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Prokupčani su parirali samo u prvih desetak minuta, koliko je Novosađanima trebalo da u kombinovanom sastavu prevaziđu početne tehničke greške i nestrpljenje u napadu. Vrlo brzo su nametnuli svoj ritam koji Prokupčani nisu mogli da prate pa je konačni rezultat na semaforu bio 38:25 (20:13).

    detaljnije
  • rk topličanin

    Rukometaši Topličanina u sredu gostuju u Novom Sadu, čeka ih lider Arkus lige

    Bez realnih šansi da opstanu u ARKUS ligi jer se četiri kola pre kraja nalaze na pretposlednjoj, 13. poziciji sa samo 9 bodova, rukometaši Topličanina će u vanrednom terminu u sredu od 18 sati odigrati utakmicu u Novom Sadu sa liderom na tabeli ekipom Vojvodine.

    detaljnije
  • Streljački klub Niš 1881

    Niš ima prvakinje Srbije u streljaštvu

    Posle više godina, još iz dana dok je trofejna sportistkinja Lidija Mihajlović bila aktivna, Streljački klub Niš 1881 osvojio je prvo mesto na Prvenstvu Srbije u disciplini vazdušnim oružjem u konkurenciji seniorki. Mladu ekipu niškog kluba činile su Ljiljana Cvetković, Natalija Pavlović i Sofija Radonjić.

    detaljnije
  • rk topličanin

    Topličanin večeras igra protiv Crvene zvezde

    Poslednja dva poraza u prvenstvu protiv Šamota, a onda i prošlog vikenda u Prokuplju od Partizana, umnogome su smanjila šansu rukometaša Topličanina da mogu do kraja sezone sačuvati prvoligaški status pa na večerašnjem gostovanju u glavnom gradu Srbije protiv Crvene zvezde idu rasterećeni, sa željom da pokvare planove favirizovanim domaćinima. Utakmica u Beogradu počinje u 17:30.

    detaljnije
  • rk topličanin

    Sa minimalnim šansama za opstanak Topličanin u Prokuplju dočekuje Partizan

    Nakon prošlonedeljnog poraza od Šamota u Aranđelovcu i samo teoretske šanse za opstanak u Arkus ligi, rukometaši Topličanina u subotu od 18 sati na svom parketu dočekuju beogradski Partizan. Uprava i igrači najavljuju veliku borbu i pozivaju publiku da ih podrže i svojim navijanjem pomognu da iznenade favorizovanog gosta.

    detaljnije
  • IMG-fd853012956438b71ecc982601219cc5-V

    Tekvondistkinja niškog Feniksa vicešampionka Srbije

    Na Državnom prvenstvu u tekvondou koje je prošlog vikemda održano u Zrenjanininu Dijana Mladenović iz niškog TK Feniks osvojila je srebrnu medalju nakon poraza u finalu. Medaljama na ”Omega kupu” u Beogradu okitili su se i mlade nade tog kluba koji su osvojili ukupno 4 medalje.

    (1) detaljnije
  • fk radnicki, nis, foto jelena misic

    Nišlije slavile nakon šest mečeva, gol za pobedu postigao Petrov

    Nakon šest utakmica bez pobede, fudbaleri Radničkog iz Niša predvođeni trenerom Draganom Šarcom konačno su stigli do važna 3 boda u prvenstvu i to tako što su u Subotici pobedili Spartak, a jedini gol na utakmici postigao je Sava Petrov u 34. minutu.

    (5) detaljnije
  • rk topličanin

    Poraz Dubočice i Topličanina, sve manje šanse za opstanak Prokupčana u Arkus ligi

    Članovi Arkus lige sa juga Srbije, Dubočica i Topličanin poraženi su ovog vikenda u prvenstvu, Leskovčani su izgubili u Beogradu od Partizana 27:25 (13:14), dok su Prokupčani u još jednom derbiju začelja tabele poraženi u Aranđelovcu od Šamota 25:20 (12:11).

    detaljnije
  • plivacki klub sveti nikola 1

    Medaljama na Prvenstvu Srbije niški plivači "doplivali" do reprezentacije

    Osvajanjem ukupno 10 medalja u svojim pojedinačnim kategorijama na Otvorenom prvenstvu Srbije Nina Stanojević, Đorđe Jovanović i Ilija Tošić, mladi takmičari Plivačkog kluba Sveti Nikola iz Niša, izborili su mesta u reprezentaciji Srbije za takmičenje Susret reprezentacija.

    (1) detaljnije
  • rk topličanin

    Duel "fenjeraša" u Prokuplju: Topličanin u sredu dočekuje Rudar

    Sa sve manje šanse da do kraja prvenstva sačuvaju mesto u najjačoj Arkus rukometnoj ligi Srbije, rukometaši Topličanina na svom parketu u sredu 15. marta čekaju ekipu Rudara iz Kostolca. Duel dve poslednjeplasirane ekipe na tabeli počinje u 18 sati, a utakmica se igra u Sportskoj hali u Prokuplju.

    detaljnije
  • Mihajlo - drzavni rekord seniori

    Nišlija za jedan vikend oborio dva rekorda u streličarstvu

    Prvenstvo Srbije u streličarstvu za sve kategorije koje je održano u Rumi obeležio je mladi Nišlija Mihajlo Stefanović koji je napravio nesvakidašnji uspeh i oborio rekorde u disciplini olimpijski luk i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Uspeh Streličarskog kluba Niš je upotpunilo još pet medalja u pojedinačnoj konkurenciji i ekipna titula.

    (1) detaljnije
  • rk topličanin

    Prokupčani za vikend nastavljaju trku u borbi za opstanak u Arkus ligi

    Nakon jednog od najubedljivijih poraza u prošlom kolu od Dinama iz Pančeva, rukometaši Topličanina traže novu šansu u trci za opstanak u Arkus ligi, ovoga puta u subotu od 18 sati na domaćem parketu u Prokuplju dočekuju Kragujevački Radnički.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: