Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 30. 4. 2024.

| Sport

Prvi maj radan za Radnički - klub radnika dočekuje Voždovac na "Čairu"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
fk radnicki, fudbal, foto jelena misic
Popodnevni "uranak" na "Čairu"; foto: Jelena Mišić

Seriju dobrih rezultata tokom prethodnih mesec dana, kada je ostvario 4 pobede i dva remija, Fudbalski klub Radnički iz Niša želi da nastavi i u 3. kolu plej-auta protiv beogradskog Voždovca. Utakmica se igra 1. maja, na dan kada u nekim istorijskim knjigama o Radničkom piše da je datum osnivanja kluba iz Niša.

Neko za sebe kaže da ima dva rođendana, a mogao bi među takvima da bude i Fudbalski klub Radnički čiji datum osnivanja nije zvanično potvrđen - u Statutu kluba piše 24. april 1923. godine, tada ga i obeležavaju "meraklije" i simpatizeri kluba, a u knjizi Đorđa Stamenkovića "FK Radnički Niš" stoji datum 1. maj 1923. godine.

To trenutno i nije toliko bitno jer klub radnika na Prvi maj, kada je Međunarodni dan rada, igra utakmicu 33. kola Superlige ili 3. kolo plej-auta. U ekipi vlada dobro raspoloženje jer mesec dana niški tim ne zna za poraz, ali Voždovac je u poslednje dve utakmice uspeo da osvoji četiri boda, što je verovatno uticalo na porast samopouzdanja, kaže šef stručnog štaba Radničkog Dejan Joksimović.

Njihov kvalitet igre nije bio sporan ni u situacijama kada nisu ostvarivali rezultate. Radi se o jednoj mladoj ekipi koja igra dosta intezivno, dobri su u pritisku na svakom delu terena, igraju sa određenom dozom agresije. Oni već dugo, bez obzira na promene trenera, forsiraju moderana fudbal. Imaju specifičan model igre u tim pozicionim napadima i to su sve neke stvari koje mi znamo i za koje smo se spremali kroz tranažni proces - kazao je.

Radnički je pobedio Voždovac na svom terenu u finišu osnovnog dela Superlige, a u Beogradu je bilo 1:1.

Probaćemo na krilima pozitivnih rezultat, koje smo ostvarili u prethodnom periodu, i sa pobedom koju smo upisali protiv njih da izađemo sa velikom dozom samopouzdanja i odigramo možda jednu od ključnih utakmica za ostvarenje našeg cilja, a to je opstanak - dodaje Joksimović.

Utakmica je u sredu, 1. maja od 16 sati na stadionu "Čair".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Samo neka se što više pucaju vatrometi, veselo da bude, da narod ne misli o mukama i problemima

Marko Popovic Čitalac

Tekst: Niški kulturni centar za 4,3 miliona iznajmljuje opremu za Nisomniju, Filmske susrete i Horske svečanosti

Pronađite nas na: