Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:50, 10. 10. 2020.

| Sport

Prvi poraz OK Niša u "Čairu" - Vojvodina slavila maksimalnim rezultatom

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis
foto: JV / Vanja Keser

Drugi poraz zaredom u Superligi odbojkaši Niša pretprepli su u petom kolu Superlige pošto su na svom terenu izgubili od aktuelnog šampiona novosadske Vojvodine rezultatom 3:0 (25:22, 25:21, 25:23). Nišlije su vodile u završnici trećeg seta, ali su gosti sa severa preokrenuli i slavili maksimalnim rezultatom.

Prvi put posle skoro tri godine, zvaničan meč Niša i Vojvodine završen je u tri seta. Poslednji put novosadska ekipa je maksimalnim rezultatom pobedila Nišlije 4. novembra 2017. godine, a nakon niza neizvesnih mečeva, odbojkaši Vojvodine su ponovo u tri deonice slavile protiv vicešampiona.

Osim početnog vođstva (1:0), Niš nije imao prednost u prvom setu. Greške domaćih igrača Novosađani su koristili i brzo poveli sa 6:3, a onda i rezultatom 8:4. Teško su Nišlije dolazile do poena, a greške im nisu bile retke, pa je Vojvodina na tehnički tajm-aut otišla sa vođstvom od 12:6. Poene za Niš teškom mukom su beležili Uroš i Marko Nikolić, kao i Milan Stojković, ali je gostujuća ekipa vodila sa 17:12. Tajm-aut domaćih nije mnogo promenio sliku na terenu, ali je sledeći, pri rezultatu 21:15 za Vojvodinu, malo trgnuo niške odbojkaše koji su serijom 3:0 smanjili zaostatak na 21:18. Nova serija i to ona od 4:0, uz poene Konea i Savića, donela je izjednačenje (22:22), ali se Vojvodina nakon tajm-auta vratila silovito i serijom 3:0 završila set koji je dobila sa 25:22.

odbojka, ok nis, JV / Vanja Keser foto: JV / Vanja Keser

Greškama protivnika, ali i blokom Stojkovića Niš je poveo sa 5:2 na početku drugog seta. Sadat i Milovanović su serijom 3:0 doneli Nišu vođstvo od 8:3, ali se Vojvodina nakon tajm-auta polako vraćala u igru. Serijom 4:0 Novosađani su izjednačili (10:10), pa je usledila izjednačena igra. Zbog dve greške Vojvodine ekipa domaćina je povela sa 15:13, a onda dva uzastopna poena Sadata (17:14) naterali su goste na tajm-aut. Uzvratili su gosti preko Perića i Blagojevića (17:15), pa je trener Niša zatražio prvo jedan tajm-aut, pa uzbro i drugi, ali nisu pomogli domaćinima pošto su gosti nastavili sa serijom i poveli su sa 20:17. Borili su se niški igrači, ali Vojvodina je čvrsto držala prednost koju je do kraja sačuvala i povela sa 2:0 u setovima (25:21).

Uz nekoliko grešaka u redovima Nišlija i poenima Sadata i Marka Nikolića, bilo je 3:3 na početku treće deonice. Nakon izjednačene igre, Vojvodina je serijom 3:0 povela sa 8:5. Uzvratili su Kone i Uroš Nikolić blokovima, ali je gostujuća ekipa čuvala prednost. Uz as Konea i blok Uroša Nikolića Niš je izjednačio na 11:11, pa je usledila izjednačena igra. Serijom 3:0, uz dva poena Sadata i grešku Perića, Niš je poveo sa 17:15 što je nateralo goste na tajm-aut. Nakon igre poen za poen, domaći su poveli (19:17), pa su Vojvođani ponovo zatražili tajm-aut. Usledile su greške na obe strane terena, a onda se ušlo u neizvenu završnicu seta, a uspostaviće se i meča. Doneo je Marko Nikiolić vođstvo domaćim od 23:21, ali je Vojvodina serijom 4:0 stavila tačku na meč (25:23) pobedom od 3:0.

Posle nepotpunog petog kola Niš je na četvrtoj poziciji sa tri trijumfa i dva poraza, a u narednom kolu ekipa iz "Čaira" igra u Subotici sa Spartakom.

NIŠ - VOJVODINA 0:3 (22:25, 21:25, 23:25)

Niš, hala "Čair"

Bez gledalaca

Sudije: Tomislav Popović i Mirko Janković

NIŠ: Đokić, Jović (libero), Sadat 16 (1 as, 1 blok), Milovanović 1 (1 as), Kovač, Konstandinović, Stojković 4 (2 bloka), Uroš Nikolić 6 (4 bloka), Cvetanović, Jelić (libero), Kone 7 (1 as, 1 blok), Jovanović, Savić 1 (1 blok), Marko Nikolić 12.

VOJVODINA: Simić 6, Čubrilo 1, Bajandić 4, Kovačević, Negić (libero), Masulović 8, Bošnjak, Buša, Blagojević 12, Prišić (libero), Todorović, Rudić, Perić 13.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: