Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:01, 10. 2. 2018.

| Sport

Prvi poraz "Želje" u sezoni, Metaloplastika bolja u "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Milan Đukić Želja
Bezidejnu igru niškog sastava prekidali samo Đukić i Spasić; foto: Vanja Keser

Verovatno najlošiju partiju ove sezone odigrali su rukometaši Železničara protiv Metaloplastike u hali "Čair". U prvoj utakmici prolećnog dela Superlige ekipa iz Šapca je napravila iznenađenje i u svim segmentima nadigrala nišku ekipu, pa je slavila sa 24:22 (9:10).

Ipak, tokom prvih 15 minuta nije delovalo kao da će meč imati ovakav epilog. Sve je počelo još jednom majstorijom Milana Đukića. Viđena je čvrsta odbrana i raspoloženi golmani i sa jedne i sa druge strane, a Metaloplastika je držala "priključak" samo zahvaljujući dva realizovana sedmerca. Ipak, nije dugo bio takav odnos snaga na terenu i Šapčani su po prvi put poveli u 18. minutu, a samo minut kasnije povećali na +2.

Ovo je dodatno poremetilo domaće rukometaše, koji su počeli da greše. Pet minuta pred kraj prvog poluvremena prvi pogodak Mladena Krsmančića doneo je izjednačenje, koje je podiglo i ostatak tima. Tako je na poluvremenu “Želja” imao prednost od 10:9.

I drugu deonicu su Nišlije otvorile golom, ovog puta u režiji Đorđa Spasića. Zaigrali su na kratko svoju prepoznatljivu igru rukometaši Železničara, ali ni gosti nisu odustajali. Predvođeni Viktorom Matičićem ponovo su izjednačili, a onda i, 15 minuta pred kraj meča, poveli sa 2 razlike. VAK-5433 Publika na mečevima rukometaša svakog puta sve brojnija; foto: Vanja Keser

Na trenutak je delovalo kao da će se Železničar vratiti u meč, ali su Šapčani sa jedne strane bili nezaustavljivi, dok su sa druge strane svi segmenti u igri Nišlija slabo funkcionisali. Motivisali su domaći igrači i sebe i publiku, koja je solidno ispunila halu “Čair” i, kako je vreme odmicalo, postajala glasnija.

Milan Đukić i Đorđe Spasić prekidali su loše stanje u niškom sastavu i postizali pogotke, pa je “Želja” mahom zaostajao za po jedan gol, ali nikako nije mogao do izjednačenja. Minut i po pre kraja na semaforu je stajalo 22:23, ali su gosti povećali na +2, a napade u poslednjem minutu domaći nisu iskoristili.

I pored ovog poraza, liderska pozicija niškog sastava nije ugrožena, jer ima 6 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji je u "večitom" derbiju savladao Crvenu zvezdu. U sledećem kolu, Nišlije će gostovati upravo crno-belima.

ŽELEZNIČAR - METALOPLASTIKA 22:24 (10:9)

Hala: Čair, Niš

Gledalaca: 800

Sudije: Marić i Mašić

Sedmerci: Železničar 2(3), Metaloplastika 3(4)

Isključenja: Železničar 6 minuta, Metaloplastika 4 minuta

ŽELEZNIČAR: Petković 1, Đukić 8, Spasić 5, Zlatanović, Mađar, Krsmančić 1, Mirić, Jevtić 3, Sretenović 4, Vučković, Gemaljević, Stanojević, Potonjak, Stankulić.

METALOPLASTIKA: M. Mitrović, Vladisavljević, Arsić, Trninić, Gojković 5, Matičić 9, Dakić, Vorkapić 2, Milić 2, Došen, Brajović 2, Jezdimirović, A. Mitrović, Đukić, Todorović 3, Trkulja 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    08:35 // 11. 2. 2018.

    Joska,opustili ste se posle pauze,a idete i Partizanu!Nista nije strasno,ali ni gotovo,jos mnogo znoja treba,do titule!
    Samo napred!

  • johny

    01:15 // 11. 2. 2018.

    Dobra utakmica Zelja je dobar klub ali samo 800 gledalaca pa majku mu gde ste Nislije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: