Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:22, 24. 10. 2020.

| Sport

Prvi poraz leskovačke Dubočice, Vojvodina slavila u Novom Sadu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk dubočica
Prvi poraz u sezoni; foto: ARKUS liga

Niz od tri pobede leskovačke Dubočice u A grupi ARKUS lige prekinuo je poraz rezultatom 29:16 (15:7) od višestrukog šampiona države Vojvodine u Novom Sadu. Leskovčani su se dobro držali u prvoj polovini prvog poluvremena, ali poslednjih šest minuta prvog poluvremena i prvih 10 drugog nisu uspeli da daju gol.

Nisu uspeli leskovački rukometaši da naprave iznenađenje i upišu četvrtu pobedu u nizu. Sedmostruki uzastopni šampion Srbije Vojvodina bila je bolja u meču četvrtog kola A grupe ARKUS lige i tako preuzela lidersku poziciju upravo od Dubočice.

Ekipa sa juga Srbije je povela sa 1:0 u prvom minutu i bilo joj je to jedino vođstvo na meču. Do 17. minuta vodila se izjednačena borba (6:6), ali je Vojvodina serijom 5:0 povela sa 11:6. Poslednji gol u prvom poluvremenu Dubočica je dala u 24. minutu, a poslednji pogodak iz igre u 17. minutu. To je iskoristio domaćin da pred odmor napravi zalihu od 15:7.

Prvih 10 minuta drugog dela igre rukometaši iz Leskovca nisu pronalazili put do mreže protivnika, pa je Vojvodina povela sa 20:7. Post Leskovčana je prekinuo Marko Radulović, a pridružio mu se Andrija Atanasković za 20:9 u korist Vojvodine. Čuvali su prednost Novosađani i na kraju su slavili sa 29:16.

Sa tri trijumfa i jednim porazom Dubočica je trenutno na trećoj poziciji A grupe ARKUS lige.

U sledećem kolu neće imati lak zadatak jer u subotu, 31. oktobra od 18 sati dočekuje pančevački Dinamo.

VOJVODINA - DUBOČICA 29:16 (15:7)

Novi Sad, "Slana bara"

Bez gledalaca.

Sudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica) i Srđan Milosavljević (Zvečan).

Sedmerci: Vojvodina 1 (1), Dubočica 7 (6).

Isključenja: Vojvodina 8 minuta, Dubočica 10 minuta.

VOJVODINA: Kurteš 3, Milić 1, Mirković 1, Pribak 5, Vukovljak 1, Halilbegović, Miljković 1, Milenković, Arsenić, Rađenović 6, Ratković 3, Tomić 2, Stanković 2, Nikolić 2, Grozdanić 2 (1), Andrić.

DUBOČICA: Cvetković, Simić, Džunić, Nikolić, Radulović 4, Marinković 1 (1), Đurić, Pavlović 2, Mađar, Erić 1, Mitrović, Zlatanović, Matović 5 (3), Atanasković 3 (2), Denić, Mitić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: