Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 6. 7. 2015.

| Sport

Prvi šahovski kamp na Bojaninim vodama za niške osnovce

Autor:Z. M.Izvor:Južne vesti
unnamed.jpg
Na kampu je učestvovalo 9 osnovaca; foto: ŠK "Car Konstantin"

Šahovski klub „Car Konstantin“ iz Niša organizovao je prvi šahovski kamp na Bojaninim vodama na Suvoj planini na kome su učestvovali mali šahisti iz niških osnovnih škola „Dušan Radović“, „Car Konstantin“, „Vožd Karađorđe“ i „Ivan Goran Kovačić“.

Kampom je volonterski rukovodio Aca Jovan Krstić, profesor matematike, trener i predsednik ŠK „Car Konstantin“, koji ističe da je za sve učesnike ovo bilo novo i lepo iskustvo. Najmlađa učesnica na 1. šahovskom kampu Teodora je bila najmlađa učesnica kampa

Svakodnevno smo vodili interesantne i vrlo dinamične razgovore o šahu, proveravali nova znanja u šahovskim partijama, nadmetali se u matematičkim „mozgalicama“, pevali uz gitaru i odlazili u prirodu, uključujući i uspon na vrh Mosor. Okupili smo divnu i veoma zainteresovanu decu za koju sam siguran da će ubrzo ponovo doći na Bojanine vode – kaže Krstić.

Mali šahisti su svakog dana igrali po jedan brzopotezni turnir, a neobičnost je da su za 5 dana, koliko je trajao i kamp, imali petoro različitih pobednika. Ta serija svakodnevnih „cugera“ uopšte nije bila planirana, ali je iznuđena ogromnom željom dece da igraju šah, pa su zato tom zahtevu morala biti prilagođena i predavanja iz teorije.

Istovremeno je, tokom celog trajanja kampa, igran prvi klasičan turnir na Bojaninim vodama na kojem su najuspešniji bili Pavle Durlić, Pavle Ćirić (OŠ „Dušan Radović“) i Milica Vukašinović (OŠ „Car Konstantin“). Princes krofne, kao posebnu nagradu, dobila je najmlađa takmičarka, sedmogodišnja Teodora Cekić (OŠ „Ivan Goran Kovačić“).

Zadovoljni onim što su uradili i doživeli na Suvoj planini, u Šahovskom klubu „Car Konstantin“ odlučili su da od 1. avgusta održe još jedan petodnevni kamp na Bojaninim vodama, namenjen svoj deci Niša i okoline. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Joe

    14:08 // 9. 7. 2015.

    Bravo deco!!! Samo napred!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: