Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:27, 5. 5. 2020.

| Sport

Prvi trening fudbalera Radničkog, svi negativni na korona virus

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
radnički fudbaleri
Krenuli; Foto: FKRN

Posle skoro 2 meseca fudbaleri niškog Radničkog odradili su prvi trening, dan nakon što su svi igrači i zaposleni u klubu testirani na korona virus i dobili negativan rezultat, navode sa “Čaira”. Podeljeni u grupe, uz distancu od 2 metra, počeli su pripreme za nastavak sezone u prvenstvu i kupu.

Još se ne zna kada će se fudbal vratiti u normalu, ali mnogi klubovi širom Evrope počeli su treninge, pa i “Real sa Nišave”. Fudbaleri Radničkog trenirali su na glavnom i pomoćnom terenu u “Čairu” koji je, kako kažu, sređen u vanrednom stanju, pa će ubuduće služiti i za mečeve omladinaca.

Ekipa se okupila juče, a istog dana su svi igrači i članovi stručnog štaba testirani na koronavirus. Na insistiranje direktora Propadala testirali su se i svi ostali zaposleni u klubu, a pošto su, na svu sreću, svi testovi negativni, šef stručnog štaba Radoslav Batak odmah je zakazao trening - navode iz kluba.

fkrn Sledi ulazak u formu; Foto: FKRNŠef stručnog štaba Radoslav Batak kaže da je srećan što su se svi u klubu zdravi vratili obavezama.

Radimo u grupama, na propisanoj smo razdaljini i nemamo zajednička okupljanja pre i posle treninga. Krenuli smo sa radom, a kada budemo definitivno znali da li je pred nama puna sezona sa svih 11 utakmica ili skraćena sa četiri meča, naravno sa Kupom, napravićemo podrobniji plan ovih treninga. Koliko bude vremena, toliko ćemo se i spremiti, ali najvažnije je da radimo prema uputstvima i ostanemo zdravi- rekao je Batak.

Trener Radničkog naveo je da je ekipi potrebno 3-4 nedelje priprema da fizički uđe u formu posle dvomesečne pauze, velike za sve sportiste.

Golman Borivoje Ristić napominje da su ovakvi treninzi sa distancom nepoznanica za sve, pa i pomalo konfuzni, ali da igrači moraju da se uhodaju što pre.

Ja sam tokom ove pauze trenirao kod kuće, dobili smo program od trenera i prilično sam fizički spreman ušao u ovaj prvi trening. Svi smo ispoštovali dogovor, slali smo šefu videom naše individualne treninge, ali smo svi jedva čekali da se ponovo okupimo. Verujem da ćemo biti spremni za nastavak sezone, iako još uvek ne znamo datum - kaže Ristić.

Željeni takmičarski cilj je izlazak na evropsku scenu sledeće sezone, a Ristić procenjuje da je to ostvarivije preko kupa.

Sada je na potezu fudbalska administracija koja treba da odredi kako će se i kada nastaviti šampionat.

fkrn Zalet za Evropu; Foto: FKRN

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tadija

    09:38 // 6. 5. 2020.

    A ko je ovaj istetovirani?

  • Dejan

    03:14 // 6. 5. 2020.

    Sada mi nije ništa jasno....Ligu će igrati omladinci (4 utakmice) a utakmice kupa prvi tim. Ili je Radnički promenio predhodnu odluku za samo jedan dan. Kako kod ovo nije smešno ovo je tužno i žalosno.

  • mile

    22:49 // 5. 5. 2020.

    A je l' će i kad se igraju utakmice da bude obavezna distanca od dva metra?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: