Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:33, 24. 1. 2011.

| Sport

Prvih 20 godina Džudo kluba Kinezis

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Kinezis; foto: judokinezis.com

NIŠ – Svečanom akademijom u Domu vojske Džudo klub Kinezis obeležio 20 godina postojanja i rada.

Na Akademiji je predstavljen kratak film „20 godina Kinezisa“ i monografija u kojoj su predstavljeni počeci Kinezisa, takmičari, uspesi, članovi i prijatelji kluba. Kinezis je nastao 1990. godine iz sportske školice "Kinezis", koja je počela da radi sa decom predškolskog uzrasta.

- Pre 20 godina Mirsad Nukrić, Izet Rađo i ja smo krenuli ovim putem kreiranja jednog kluba. Put je bio težak i pun napora. U prvom godinama smo bili iznenađenje, sada smo stvarnost džudoa. Kako je klub rastao, rasli su i uspesi u svim kategorijama. Imali smo odličnu saradanju sa Atletskim klubom Niš i Klubom za dizanje tegova Niš. Poklanjali smo pažnju i sportu i obrazovanju, zato je Kinezis jedinstven sa 3 doktora nauke, studentima i učenicima generacija – rekao je Milovan Bratić, predsednik i osnivač kluba.

Sportska školica i dalje radi, a tu su i džudo škola za decu, grupa za rekreaciju, grupa za veterane i takmičarska grupa. Kinezis je prvi Nišu doneo seniorsku zlatnu medalju koju je osvojio tada još junior Vladimir Radojčić.

- Čast mi je da govorim u ime takmičara. Mi smo se u početku igrali džudoa, a onda shvatili da se više ne igramo i da je ozbiljnije. Veliku zahvalnost dugujemo profesorima Bratiću i Nukriću što sam nam pomoglu da napredujemo i u onoj najvažnijoj školi, školi života. Svi koji su prošli kroz Kinezis su još tu, doprinose širenju pozitivne energije – rekao je Nemanja Stanković, novi kapiten seniorske ekipe Kinezisa.

Kinezis ima pregršt medalja na takmičenju Srbije i Centralne Srbije u svim kategorijama. Takmičari kluba su osvajali i balkanske medalje. Klub je 2009. godine osvojio vicešampionsku titulu u Srbiji. Pojedinačno, Nikola Milošević je bio 5. na Univerzijadi, a ima i srebro i bronzu sa Balkanskog prvenstva. Milošević je 4 puta ušao u uži izbor za sportistu godine u Izboru Sekcije sportskih novinara. Stevan Stamenković je doneo prvu balkansku titulu u Niš. Ali, to je samo deo uspeha.

- Čestitam Kinezisu na prvih 20 godina, na svim rezultatima koje su postigli od malog kluba do velikog. Poželeo bih i Nikoli Miloševiću da obezbedi olimpijsku normu i da Niš dobije olimpijca. Takođe, želim da Kinezis osvoji ekipnu titulu jer je vreme da Niš dobije prvaka. Ovaj klub ima odličnu prošlost, blistavu sadašnjost i sigirno blistavu budućnost – rekao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije i potpredsednik Olimpijskog komiteta.

Kinezis se posebnim poveljama i monografijom zahvalio svima koji su učestvovali i pomagali u ovim uspesima. Tu su mnogi džudo klubovi iz Niša i Srbije, sportske organizacije, Fakultet za fizičku kulturu, Sportski savez Niša, Džudo savez Srbije, Džudo savez centralne Srbije, gradske opštine, Uprava za obrazovanje, kulturu i sport, firme i niški mediji.

Prvih 20 godina je prošlo sa usponima kluba i velikim rezultatima i uspesima. Naredne decenije su počele, a klub ima još veće ambicije i ciljeve. A, ako se pogleda u prethodni period ima i prava na to.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: