Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 4. 9. 2018.

| Sport

Prvo gostovanje u SEHA ligi - Železničar protiv Vardara u Skoplju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stevan-sretenovic-rk-zeleznicar-nis,-septembar-2018,-foto-jv-vanja-keser
Teško gostovanje za niške rukometaše; foto: JV / Vanja Keser

Najtrofejniji tim SEHA lige, aktuelni šampion ovog takmičenja, prošlogodišnji šampion Evrope i učesnik Lige šampiona skopski Vardar večerašnji je protivnik niškog Železničara. Ovo je prvo gostovanje niških rukometaša u regionalnom takmičenju.

Posle poraza na startu SEHA lige od Vojvodine (20:27) i pobede nad Kaerjengom iz Luksemburga (30:27) u prvom meču prvog kola kvalifikacija za EHF kup, niški tim očekuje nimalo lak zadatak, gostovanje jednom od favorita regionalnog šampionata.

Šta reći o ekipi koja je pre dve sezone osvojila Ligu šampiona. Jedan od najvećih klubova u Evropi. Ove godine su promenili dosta igrača zbog smanjivanja budžeta, ali su i doveli neke dobre igrače i ponovo su jedan od jačih timova u Evropi. Četvorostruki su osvajači SEHA lige i verujem da će im to i ove godine biti primarni cilj i najvažniji trofej. Mi, kao ekipa koja je prvi put u SEHA ligi, možemo da pokušamo da odigramo što bolje i da nam to bude putokaz koliko možemo na početku sezone - rekao je Pavle Banduka, igrač "Želje".

pavle-banduka-rk-zeleznicar-nis,-septembar-2018,-foto-jv-vanja-keser Pavle Banduka: "Vardar je jedan od najvećih klubova u Evropi"; foto: JV / Vanja Keser

Trener Železničara Veselin Vujović vratio se u grad gde je proveo šest godina kao trener Vardara sa kojim je osvojio prvo izdanje SEHA lige, kao i tri titule nacionalnog prvaka i dva pehara Kupa Makedonije.

Vardar je ekipa koja je izraziti favorit u Ligi šampiona, a kamoli u ovoj utakmici. Na nama je da odigramo dobar meč, da povratimo samopouzdanje i razmišljamo o onome što nas očekuje u nastavku sezone. Videlo se u prethodnoj našoj utakmici u Kupu EHF da nam je potrebno još vremena da složimo sve stvari kako treba. Naravno da je svaki dolazak u Skoplje za mene poseban, nastup pred navijačkom grupom “komiti” koji me obožavaju, u prelepoj dvorani, protiv odličnog protivnika, u gradu gde sam proveo šest godina, gde ću videti dobre prijatelje. Ali, pre svega razmišljam o Železničaru, i o tome šta i kako dalje - kaže Vujović.

Vujović i dalje ne može da računa na povređenog Predraga Vejina, ali je prvi put u konkurenciji za sastav oporavljeni juniorski reprezentativac Marko Milosavljević.

Utakmica počinje u 20:15, a najavljen je prenos na TV arena sport 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: