Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 2. 2. 2017.

| Sport

Prvo nastupa Troicki, Kuznjecov ne igra singl

Autor:M.JovanovićIzvor:Južne vesti
Đoković
Novak i Viktor predvode srpski tim; foto: Vanja Keser

Nema iznenađenja na spisku srpskih igrača koji će nastupiti protiv Rusije u meču 1. kola Dejvis kupa u Nišu - tu su Novak Đoković i Viktor Troicki. U protivničkom timu, protivno svim očekivanjima, Andrej Kuznjecov je prijavljen samo za dubl, pa bi duele jedan na jedan trebalo da igraju Kačanov i Medvedev.

Takmičenje će u petak u 15 sati otvoriti Viktor Troicki, čiji će cilj biti da opravda ulogu favorita i pobedi 2. juniora sveta Karena Kačanova.  

Odmah posle njih na teren će Novak Đoković koji će nastupiti prvi put nakon neočekivanog poraza na Australijan openu, a nezahvalnu ulogu protivnika 2. reketa sveta imaće Danil Medvedev. Ova dva tenisera trenirala su nekoliko puta zajedno, a Đoković kaže da je prilično upoznat sa načinom igre ruskog tenisera.

To što Kuznjecova nema na listi jeste iznenađujuće, ali to je kvalitet ruskog tima jer imaju sva 4 igrača među prvih 100 i onda oni mogu da budu kombinovani i u konkurenciji singlova i dublova. Medvedev je visok igrač što znači da ima jak servis i odličan bekhend. Siguran sam da će se boriti sutra jer nema šta da izgubi - priča Đoković.

U subotu je na programu dubl meč koji počinje u 16 sati i tu bi trebalo da Troicki i Zimonjić odmere snage sa Kuznjecovim i iskusnim Kravčukom. Selektor-igrač Zimonjić je nekoliko puta do sada naglasio da će nastupiti ako to bude bilo potrebno, a i sada je ostavio mogućnost da sebe izostavi sa spiska, imajući u vidu da je to dozvoljeno do sat vremena pre početka meča.

Za dubl ćemo videti, njima je ovo možda i najbolja kombinacija. Ranije je Kačanov igrao sa Rubljevim u Dejvis kupu, ali u ovom sastavu Kuznjecov i Kravčuk su možda najjača kombinacija - kaže Zimonjić.

Poslednjeg dana nadmetanja parovi prvog dana će se zameniti, pa će tako Đoković igrati protiv Kačanova, a Troicki protiv Medvedeva.

Nišlije oduševljene Đokovićem, ali i on njima

Gužva I deca i penzioneri čekali da vide Novaka; foto M.J.Na jučerašnjem treningu u hali “Čair” preko 4.000 ljudi bodrilo je tenisere na tribinama čime su oni bili oduševljeni. Novak Đoković je pohvalio nišku publiku i veliko interesovanje građana za tenis i reprezentaciju Srbije.

Juče sam doživeo nešto što nisam puno puta u životu - da naš trening prati toliki broj ljudi. Zahvalio bih se svima koji su došli i nadam se da svi oni koji nisu uspeli da dođu do karata bili na treningu. U Nišu vlada neki osećaj pozitivne energije i groznice tenisa ovih dana i drago mi je što sam deo toga - kazao je Đoković.

Nišlije su svuda gde krene doskorašnji 1. reket sveta, pa se veliki broj njih okupio i ispred “Oficirskog doma” gde su srpski teniseri prisustvovali žrebu za mečeve Dejvis kupa. Iako je policija čuvala ulaz i nije dozvoljavala nikome da priđe oni nisu odustajali pa su Nišlije svih uzrasta neumorno čekale samo da bi videle popularnog Noleta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Acky

    15:56 // 3. 2. 2017.

    Odlican tekst, pohvala za novinara!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: