Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:01, 27. 7. 2014.

| Sport

Pun Čair na debiju Saše Đorđevića

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kosarka-srbija-a-i-srbija-b-u-nisu.jpg
Vladimir Micov postigao 6 poena; foto: Vanja Keser

Seniorska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u prvoj kontrolnoj utakmici u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Španiji pošto je u, do poslednjeg mesta ispunjenoj, hali Čair savladala B selekciju naše zemlje, rezultatom 83:57 (26:11, 20:15, 25:19, 12:12).

DSC-7533 Foto: Vanja Keser

Aleksandar Đorđević pobedom je debitovao na klupi „orlova“.

Naši najbolji košarkaši jutros su završili bazične pripreme na Kopaoniku, dok je B selekcija juče doputovala sa turnira u Kini, tako da je ovaj susret, u priličnoj meri, bio revijalnog karaktera.

To nije sprečilo niške ljubitelje sporta da još jednom ispune dvoranu i pozdrave debi selektora Đorđevića, brojne naše asove, ali posebno Nišliju Stefana Jovića, koji se našao u startnoj petorci i tako zvanično postao prvi košarkaš rođen u Nišu koji je zaigrao za najbolju selekciju naše zemlje.

kosarka Foto: Vanja Keser

Takođe, na klupi B reprezentacije, u ulozi pomoćnog trenera, našao se šef stručnog štaba niškog Konstantina Marko Cvetković, a u ovoj selekciji nastupila su i dvojica košarkaša niškog prvoligaša u prošloj sezoni, Strahinja Stojačić i Nemanja Todorović.

Kapiten reprezentacije Nenad Krstić nije bio u sastavu, baš kao i trojica igrača koji će, zbog povreda, po svemu sudeći otpasti iz konkurencije za Mundobasket, Vladimir Lučić, Nemanja Dangubić i Ognjen Kuzmić.

DSC-7625 Foto: Vanja Keser

Svih ostalih 15 košarkaša našli su se na parketu već do kraja prve četvrtine. Krenuli su silovito, u sedmom minutu prednost je bila dvocifrena (16:6) i do kraja se nije smanjivala. Selektor je držao jak tempo čestim izmenama, ravnomerno rasporedivši minutažu i opterećenje.

Na kraju prve četvrtine bilo je plus 15, a razlika je prešla 20 poena u 17. minutu (42:20).

Drugu četvrtinu obeležio je Nemanja Bjelica sa par atraktiovnih poena, treću serija trojki (Teodosić, Bogdanović, Bjelica), finiš meča „alej-ap“ Teodosića i Kalinića. Na drugoj strani, istakao se Nikola Pešaković, pogodivši pet trojki.

- Pre svega bih se zahvalio momcima iz B selekcije, koji su putovali iz Kine 20-ak sati i došđli pravo u Niš da nam pomognu i budu prvi sparing partner u ovim pripremama. Zatim, zahvalio bih se niškoj publici, koja je pokazala svoju tradicionalnu odanost nacionalnoj selekciji, bez obzira o kojem sportu se radi. Bila je lepa provera, nije da nam noge nisu teške, ali smo mlada, poletna ekipa i to nam daje energiju da nastavimo da se jako spremamo za Svetsko prvenstvo u Španiji - istakao je Miloš Teodosić, kapiten reprezentacije na ovoj utakmici. 

Svetsko prvenstvo u Španiji biće odigrano od 30. avgusta do 14. septembra,

SRBIJA A - SRBIJA B 83:57 (26:11, 20:15, 25:19, 12:12)

Niš, 27. jula - hala Čair

Gledalaca: 4.000

Sudije: Ivan Nedeljković, Ivan Ilić, Aleksandar Milojević.

SRBIJA A: Teodosić 11, Micov 6, Micić 2, Bogdanović 6, Bjelica 9, Marković 3, Kalinić 5, Raduljica 5, Birčević 4, Štimac 6, Simonović 4, Mitrović 7, Nedović 7, Jović 3, Kravić 5.

SRBIJA B: Otović, Milisavljević 10, Pešaković 19, Peruničić 5, Huskić 4, Milošević, Stojačić 2, Todorović 4, Bešović 2, Živanović, Marelja 10, Silađi 1, Mitrović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    15:28 // 28. 7. 2014.

    Nele Popović:ma u pravu si

    • hedonist

      15:26 // 29. 7. 2014.

      nele je ostrascen,pa misli da sve sto leti,to se i jede.mlad je,ali ide stazama zorana jovanovica,najpametnijeg niskog komentatora.

  • dr Jakov Zlatar

    10:43 // 28. 7. 2014.

    Ponižavanje pulike za trening utakmicu, kakve oni igraju stalno na treninzima.Sramota.zašto nisu zakazali protiv neke strane reprezentacije:Rumunije Mađarske, Bugarske, pa da bude prava utakcmica.

    • Nele Popovic

      13:43 // 28. 7. 2014.

      Zato sto je takav plan priprema za svetsko prvenstvo i kome smeta nije morao ni da dolazi! Igrala je reprezentacija i nije vazno protiv koga igra! TO JE CAST I PRIVILEGIJA!

  • Milivoj

    22:49 // 27. 7. 2014.

    Pravi spektakl, prave zvezde ali nažalost niška organizacija mora biti bolja. Deljenje karata na biletarnici za samo 30-ak ljudi je sramno!

    • vlada

      00:01 // 28. 7. 2014.

      U 10 sati sam bio kod blagajne, ispred mene je bilo sigurno 400,500 ljudi, i kada sam dosao na red i uzeo kartu pisalo je tr 1900, tako da su karte dobili oni koji su cekali red od 10 ujutru :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: