Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:37, 27. 9. 2017.

| Sport

Puna hala “Čair” ispratila futsal reprezentaciju na EURO

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Futsal Kocić Aksentijević
Driblinzi Kocića i odbrane Aksentijevića izazivali oduševljenje u hali; foto: Vanja Keser

Odličan mali fudbal, žestoka borba, završnica koja je trajala kao večnost, genijalni golman Miodrag Aksentijević na golu Srba i ogromna podrška sa punih tribina hale “Čair” viđeni su u revanš meču baraža za plasman na Evropsko prvenstvo. Na kraju 4:4, ali je to bio remi, koji je poslao reprezentaciju Srbije u Sloveniju.

Dugo se ovako nije navijalo u niškoj hali, a atmosferu su dodatno “podgrevali” bubnjari, koji su vodili navijanje od samog početka. Nije bilo lako srpskim futsalerima - niti su oni prikazali svoje najbolje izdanje, niti im je Češka olakšala pruživši jednu od najbojih partija poslednjih godina.

Početak utakmice doneo je veoma lep dribling Nišlije Mladena Kocića, te aktraktivno zahvatanje lote u letu Mateja Slovačeka, koje se nije završilo vođstvom Čeha samo zbog odlične reakcije Prokupčanina Aksentijevića. Odlična akcija našeg tima rezultovala je golom Denisa Ramića, ali je nakon 4 minuta Radim Zaruba šutnuo izuzetno jako i precizno, pa se na pauzu otišlo sa 1:1. VAK-7013 Ogromna podrška sa tribina za srpske futsalere; foto: Vanja Keser

I u nastavku je golman Aksentijević bio besprekoran, čak je imao i pokušaj da sa svog gola šutne na protivnički i malo je falilo da to ode iza leđa češkog čuvara mreže. Poveli su Srbi ponovo neodbranjivim golom iz ugla Slobodana Rajčevića, a onda i Marka Pršića.

Nakon toga Česi su krenuli na sve ili ništa i često menjali golmana za 5. igrača, što je u nekoliko navrata moglo da im se obije o glavu, ali sreća je bila na njihovoj strani. Ipak, nisu se predavali i sa dva gola Mihala Saidlera anulirali su prednost Srba, a onda je pao još po jedan gol na obe strane.

Poslednji minut se odužio, Česi su imali 4 napada za redom, a da se bilo koji završio golom oni bi bili ti koji putuju na EURO u Sloveniju. U hali je vladala zaglušujuća buka, svi su bili na nogama, a napetost je bila ogromna. Ipak, veliko požrtvovanje Srba, koje je rezultiralo i crvenim kartonom za Aksentijevića, spasilo je gol, pa je tako, nakon 40 minuta bespoštedne borbe priređeno veliko slavlje u hali “Čair”.


Kocić: Za mene je niška publika najbolja

Najzapaženiju ulogu od trojice Nišlija u reprezentaciji Srbije u ovoj utakmici bio je Mladen Kocić, koji je nakon utakmice rekao da je za njega niška publika ubedljivo najbolja.

Utisci su pomešani. Dobro je što smo prošli, ali bila je jedna loša naša partija, puno bolje smo igrali u Češkoj, mislili smo da ćemo još bolje pred našim navijačima, ali očigledno su nam stvorili neki pritisak. Publika je bila izvanredna, hvala Gradu i publici na fenomenalnoj atmosferi. Nadam se da ćemo ponovo doći u “Čair” - kaže Kocić.

VAK-6872 Favorit za osvajanje Evropskog prvenstva, kao i prethodnih godina, biće Španija; foto: Vanja KeserNajveća žal ostaje zbog isključenja golmana Aksentijevića, koji zbog toga neće moći da im pomogne u prvim mečevima kontinentalnog šampionata. Interesantno je da su i on i drugi golman reprezentacije Nemanja Momčilović iz Prokuplja, a kako kažu, mnogo njihovih sugrađana doputovalo je u Niš, kako bi ih bodrilo.

U prvom poluvremenu je bilo malo više kao u pozorištu, nego kao u grotlu u kom je trebalo da dočekamo Čehe. Ali hvala im od srca za ovo drugo poluvreme, kada je najviše trebalo. Bitno je da smo prošli, s obzirom na to da je sledeće Evropsko za 4 godine i većina nas ga ne bi dočekalo - rekao je Aksentijević.

Žreb za takmičenje u Sloveniji, koje se igra u areni "Stožice" u Ljubljani od 30. januara do 10. februara 2018. godine, još nije održan, a Srbi poručuju da se ne boje nikoga, mada priželjkuju da iz prvog šešira izvuku domaćina Sloveniju. Kocić kaže i da žele makar da ponove uspeh iz Beograda, gde su 2016. godine igrali polufinale ovog prvenstva.

Revanš meč baraža za plasman na Evropsko prvenstvo: Srbija - Češka 4:4 (1:1)

Hala: Čair, Niš

Publika: 5.000

Sudije: Huan Galjardo, Alesandro Flores (Španija)

Žuti kartoni: Aksentijević (Srbija), Zaruba (Češka)

Crveni karton: Aksentijević

Srbija: Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević.Momčilović, Stanković, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Pršić, Jovanović, Krstić

Češka: Gerčak, Zaruba, Seidler, Janovski, Vnuk. Vahala, Čupak, Mareš, Slovaček, Kudelka, Drozd, Kovač, Holi, Belej

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: