Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 5. 6. 2011.

| Sport

RK Naisus ispao iz Superlige

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Rukometaši Naisusa poraženi su od Radničkog iz Kragujevca rezultatom 27:26 (13:11) u poslednjem kolu Superlige. Nakon pobede Crvenke i remija Smedereva, Naisus ispao iz Superlige.

Naisus: Kosanović 14 odbrana (2 sedmerca), Marko Milosavljević, Miloš Milosavljević 4, Stanković, Stojilković, Vasiljević, Stanojić, Santrač, Ranđelović 4, Jovanović 7 (1), Pavlović, Anđelić 4, Petković 6 (1), Mađar.

Sedmerci: 2/3
Isključenja: 12 minuta

Radnički: Lekić, Zlatanović 8 odbrana, Petrović 7 odbrana (1), Miljković, Đukić 9 (2), Prodanović 1, Janićijević, Radojević 5, Tica, Barjaktarević, Cvetinović 2, Milinčić, Brnjas 4, Šmigić 5 (1).

Sedmerci: 4/6
Isključenja: 14 minuta

Niški muški rukomet sledeće sezone neće imati predstavnika u Superligi pošto je Naisus u poslednjem kolu propustio priliku da obezbedi opstanak. Niškim rukometašima je bio potreban bar nerešen rezulatat jer je Crvenka savladala Vojvodinu na svom terenu, a Smederevo je igralo nerešeno sa Jugovićem u Kaću.

Naisus je dobro počeo meč protiv Radničkog, a prvi gol je postignut tek u trećem minutu kada je domaći tim poveo golom Anđelića. Do kraja poluvremena je rezultat bio izjednačen. U 27. minutu bilo je 11:11, ali do kraja prvog dela igre niški tim nije postigao pogodak.

Naisus je imao i veliku podršku publike i skoro ispunjenu salu OŠ "Mika Antić". Ali, to nije pomoglo domaćoj ekipi da odigra za sebe jer joj drugi rezultati nisu išli u korist. U drugom poluvremenu je Radnički imao dominaciju i vodio sve vreme. Imali su gosti i plus 6 (14:20) u 42. minutu. Odličnim odbranama Kosanovića, čak 2 sedmerca, Naisus je dobio priliku da stigne Radnički.

Pred kraj meča iz igre je isključen Dragan Ranđelović zbog neprofesionalnog ponašanja i protesta kod sudije. Radnički je do 59. minuta vodio sa 27:24, a Naisus uspeo da postigne još dva gola. Pet sekundi do kraja Naisus je imao i napad i priliku da izjednači, ali lošim dodavanjem i šutiranjem preko gola Anđelića, Naisus je ipak poražen i poslat u Prvu ligu.

Ovaj rukometni grad će tako, kada dobija rekonstruisanu halu "Čair" i domaćinstvo na Evropskom prvenstvu, gledati muški rukomet u drugom rangu takmičenja. Pitanje je da li je gašenje Železničara i ORK Niša imalo za cilj ovakav scenario.


Jug Srbije će sledeće sezone u Superligi predstavljati Planinka i Vranje.

Iz Superlige su ispali Naisus i Priboj na osnovu mini tabela poslednja tri kluba:

1. Smederevo 4 2 0 2 92:87 (+5) 4
2. Naisus 4 2 0 2 109:108 (+1) 4
3. Priboj 4 2 0 2 100:106 (-6) 4

Ostali rezultati 30. kola:

Crvenka - Vojvodina Železničar 34:30 (18:14)
Crvena Zvezda - Metaloplastika 24:32 (11:17)
Jugović Unimet - Smederevo 23:23 (12:14)
Vranje - PKB 33:34 (17:21)
Priboj - Požarevac 36:34 (21:15)
Dinamo - Partizan 38:50 (18:24)
Kolubara - Planinka 29:28 (17:12)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija

    15:34 // 11. 6. 2011.

    @ Nislija

    Niko od Meraklija ne mrzi Sindjelic, niti bilo koji klub iz Nisa. Ovo sto se danas naziva tim imenom, je samo jedan udruzeni zlocinacki projekat, koji nema nikakve veze sa fudbalom, vec je formiran zarad licnih interesa pojedinaca i kao jedini cilj ima unistenje Radnickog.

    Ista ta "kriminalna druzina" je izmislila ovu nakaradnu fuziju i nekog frankenstajna rk Naissus, a ugasila jedan od najpoznatijih i najuspesnijih sportskih kolektiva Nisa, rk Zeleznicar.

  • Šone

    02:34 // 8. 6. 2011.

    Baneta Jovanovića treba uhapsiti i po hitnom postupku procesuirati zbog organizovanja zločinačkog udruženja. Udruženja koje sistematski sprovodi pljačkanje i uništavanje niških sportskih kolektiva. Znao sam šta će biti sa ovom veštačkom tvorevinom, odmah nakon što su opelješili i ugasili simbol grada - RK Železničar.

    Niški sport , i generalno, grad Niš se već duže vreme nalaze u buli prvenstveno zahvaljujući ''dovitljivom'' g-dinu Bananamenu.

  • Vladimir

    01:52 // 7. 6. 2011.

    Cestitke Banetu Jovanovicu velikom grobaru!
    Partizan prvak, Naissus drugoligas, gde ces bolje....
    Ako si Nislija budi sluga Beograda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: