Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 9. 10. 2013.

| Sport

RK Radnički 1951 preti istupanjem iz lige

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-rk-radnicki-nis-kraj-sezone.jpg
Rukometaši Radničkog

Rukometni klub iz Niša, koji se takmiči u Prvoj ligi "Istok", navodi da će istupiti iz takmičenja ako im Grad ne uplati novac koji im je određen ili ne reše finansijske probleme do petka, 11. oktobra.

Nepune dve godine nakon osnivanja Rukometnog kluba Radnički 1951, ova ekipa je bila na korak od Superlige. Međutim, klub je odustao od baraža za elitno takmičnje zbog teške finansijske situacije sa kojom se našao.

Upravni odbor Radničkog 1951 izdao je saopštenje u kom navodi da je "ove sezone klub počeo sa takmičenjem i kao finansijsku garanciju predao Rešenje grada Niša o dodeli 400.000 dinara za 2013. godinu, a za program rada škole rukometa Grad je dao rešenje za još 100.000 dinara".

U klubu kažu da su primorani da napuste takmičenje, ako se situacija ne reši.

- Kako je, do sada, RK „Radnički 1951“ dobio samo 100.000 dinara, a ostatak sredstava Grad nije uplatio, klub je primoran da napusti takmičenje, ukoliko se do petka 11. oktobra u 10 sati ne reši finansijka situacija - navodi se u saopštenju kluba.

Milan Pesic Milan Pešić, član Gradskog veća zadužen za sport

Nedobijanje novca namenja Rukometnom klubu Radnički 1951 član Gradskog veća zadužen za sport Milan Pešić objašnjava da je klub trebalo da "opravda sredstva dobijena u prethodnom kvartalu".

- Rukometni klub Radnički je dobio ukupno 418.000 dinara za celu godinu. Što se tiče Uprave za sport, njemu su sredstva za 316.000 stavljena u finansije, a do sada mu je uplaćeno 105.000 dinara i to u prethodnom kvartalu. Da bi dobio nova sredstva, mora da opravda ovo što mu pušteno za prethodni kvartal. Ne greši se nigde sa procedurom, do njih je da opravdaju sredstva, a krajnji rok je 15. oktobar. Ako to urade danas, stići će im na plaćanje. Nema smetnji što se Grada tiče - kaže Milan Pešić.

Kako kaže Pešić, Upravni odbor kluba ne bi smeo da se oslanja samo na sredstva iz gradskog budžeta.

- Znam da suž u teškoj situaciji, ali njihov Upravni odbor ne doprinosi. Upravni odbor treba da, pored nesmetanog rada, doprinese i finansijski. Ne vidim razloga da neko sedi u Upravnom odboru a ne donosi novac, a da nije tu samo zbog stručnosti u radu kluba - ističe član Veća resorno zadužen za sport. 

Finansijski problemi prate ovaj klub od prošle sezone, kada se uspšeno borio u Prvoj ligi "Istok".

- Tokom prolećnog dela prošle sezone sami smo finansirali odlazak na utakmice, sve što je bilo potrebno za takmičenje. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da pomognu klubu da se ne ugasi - rekao je Radosav Stojilković, član Uprave kluba i igrač.

Radnički 1951 je prošle sezone obezbedio plasman u Mini ligu u kojoj su timovi obezbeđivali mesto u Superligi, ali je odustao od takmičenja upravo iz finansijskih razloga.

- Za baraž smo im odobrili 200.000 dinara, a to je polovina njihovog godišnjeg budžeta. Možda su troškovi za taj baraž na primer 500.000, ali koja je opravdanost da nekome uplatimo više od 50% budžeta? Postoje zakonske regulative - dodaje Pešić.

Rukometni klub Radnički 1951 osnovan je 1. septembra 2011. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nazovi pravim imenom

    12:01 // 10. 10. 2013.

    Djani znamo ciji si covek,ali nemoj ovoliko da se brukas.Ovo je mali grad i u njemu sve se zna.Da su ovi momci iz Radnickog znali kolika su pretnja politickom Naissusu (Zeleznicaru)

  • Darko Stojanovic

    11:45 // 10. 10. 2013.

    'Ajde Djani, ispri se i pomozi ovim momcima, pa ce svi pijemo kaficu u Sky. ;-)

  • meraklija

    10:37 // 10. 10. 2013.

    Sta je ovaj covek rekao,pa ti treba da nastavis da zivis u ovom gradu.Ciji je interes da se ovaj klub ugasi,ljudima je trebalo samo malo da se pomogne pa da naprave istorijski uspeh.Gde je sada SD

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: