Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 12. 12. 2012.

| Sport

RK Radnički jesenji prvak Prve lige

Autor:Milena PavlovićIzvor:Južne vesti
490x370-rk-radnicki-nis-kraj-sezone.jpg
Rukometaši Radničkog lideri jesenjeg dela prvenstva

Rukometaši Radničkog iz Niša prvaci su jesenjeg dela prvenstva Prve lige Istok.

Nakon što su u 11. kolu savladali poslednjeplasiranu ekipu Đerdapa rezultatom 29:21, Nišlije su odbranile prvu poziciju pošto su osvojili 18 bodova te su zasluženo došli na mesto lidera ovog dela prvenstva.

Bez mnogo problema Radnički je osvajao meč za mečom što mu je i omogućilo da napravi fantastičan skor od 9 pobeda. Da su Nišlije bolje igrale pred domaćom publikom govori podatak da su 6 pobeda zabeležili kući, dok su 3 puta trijumfovali u gostima.

Bilo je trenutaka kada su izabranici Vladimira Stanojevića Pikija posustajali na terenu, pa je takva igra i rezurtirala kiksom. Srećom ovakvih je bilo znatno manje.

Nišlije su u ovom delu prvenstva nadigrani samo 2 puta, a oba puta poraz je načinjen u gostima.

U drugom kolu savladani su od veoma jake, drugoplasirane ekipe Planinke rezultatom 29:21. 

Rukometaši Planinke su sa bodom manje od niške ekipe postavljeni na 2. poziciji.

Manje sreće je bilo na strani Radničkog i u 7. kolu kada je bolja od njih bila ekipa Vlasotinca rezultatom 30:28.

Dugo je Nišlijama trebalo da se domognu prvog mesta na tabeli. Naime, prvi put su na vodećoj poziciji postavljeni u pretposlednjem, 10. kolu pošto su savladali četvrtoplasiranu ekipu Bora. Kobna je bila ova pobeda Nišlija za ekipu Planinke koja je od samog početka pa sve do 9. kola bila na mestu na kom je upravo sada ekipa Radničkog.

Gotovo tokom cele polusezone minimalna prednost bila je na strani Planinke. Međutim, stajala je ova ekipa na vodećoj poziciji, ali na staklenim nogama. Na kraju je ipak pobedila upornost niške ekipe da preko trnja dođu do zvezda, što su i uspeli.

- Izuzetno sam zadovoljan kako se ekipa ponašala i moram da priznam u malo otežanim uslovima za rad. Međutim, mislim da smo imali odličnu atmosferu u ekipi i pre svega jedan kvalitetan rad na treninzima. Normalni odnosi koji vladaju u ekipi i kvaliteti igrača doprineli su našoj trenutnoj poziciji na tabeli - izjavio je trener Radničkog Vladimir Stanojević Piki.

Rukometaši Radničkog posle jesenjeg dela prvenstva odlaze na zasluženi odmor, a uskoro će krenuti i pripreme za drugu polusezonu.

- Pošto drugi deo prvenstva počinje već 9. februara, mi ćemo verovatno posle Božića morati da krenemo sa pripremama - dodao je za Južne vesti trener prvaka polusezone.

Nišlije će prvu utakmicu u prolećnom delu prvenstva odigrati sa ekipom BSK-a u Bujanovcu 9. februara. U prvom kolu protekle polusezone Radnički je nad BSK-om na domaćem terenu trijumfovao rezultatom 28:26.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • meraklija

    12:24 // 15. 12. 2012.

    Organizovacemo da u prolecnom delu imate nasu podrsku sa tribina.Slusam po gradu koliko su ljuti na vas sto imate uspeha,Srbi to ne prastaju.Momci dobra ste ekipa,srcana.Imate mladog trenera sa velikim imenom,imate angazovanu upravu,imate sada i nasu podrsku.Nadam se da ce i grad da prepozna sve ovo.Samo napred i nemojte da se menjate

  • meraklija

    08:38 // 14. 12. 2012.

    Citam izjave Dona Cobisne po pitanju trenara onog drugog kluba sto stalno gubi,pa se nesto mislim,malo mu je sto zatvori svoj klub sada bi da to ucini sa svim rukometnim klubovima u Nisu.O Cobisna pa tu je i Beli Jovanovic(glupo je da njega ne zovete jer je i Naissa uspesna) dosta su pravili dobre rezultate,pomozi im da i oni odu u sivilo.Prozivate ti i tvoji RK Radnicki a momci vas ne spominju ni u jednom kontekstu.Gledaju da ni iz cega naprave klub dostojan grada Nisa i publike koja mozda najbolje u zemlji poznaje rukomet.Hvala ti za sve sto si ucinio,ajde sada idi,ti si nas idol.A da,pusti Pikija,kazu da ti je kum,pa bi ti po onoj srpskoj kletvi da kuma malo uvaljas u blato,pusti coveka,ima igracko ime,ima klub gde ga razumeju i postuju,ima hemiju sa igracima i sto je najvaznije ima dobre rezultate.Pa ako stvarno zelis da mu pomognes pusti ga da radi i nemoj da mu pomazes

  • SD Radnicki

    23:12 // 13. 12. 2012.

    Samo SD Radnicki Nis. Uz sve duzno postovanje, Konstantin, Zelja koju su vec gasili i gazili po tom imenu, razni Naisusi i Naise nemaju smisla. SD Radnicki, jedinstveni gradski sportski klubovi, veci kvalitet, verna publika... Jedini put za niski sport...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: