Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 19. 9. 2011.

| Sport

RK Vranje ispalo iz Superlige

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk vranje istupanje iy lige
Dokument koji je RK Vranje poslao Rukometnom savezu Srbije

Iako u vranjskom klubu tvrde da još ima šanse da se takmiče u Superligi, Rukometni savez Srbije potvrdio da će RK Vranje ide u niži rang takmičenja.

Predsednik RK Vranje Zoran Dimitrijević tvrdi da je klub dostavio dokumentaciju potrebnu da se klub takmiči u Superligi, ali da čekaju odluku Saveza da li će im to dozvoliti. 

- Još ništa ne znamo, očekujemo konačni stav u toku popodneva. Predsednik Sportskog saveza Vranja je na vezi sa predsednikom Rukometnog saveza Srbije Velimirom Marjanovićem. Poslali smo odluku da ćemo regulisati obaveze. Čekali smo potpis gradonačelnika Vranja - rekao je Dimitrijević.

Sa druge strane, direktor Superlige dr Vojislav Andrić rekao je Južnim vestima da je uprava kluba iz Vranja poslala odluku kluba da istupi iz Superlige. Do tog dokumenta su došle i Južne vesti.

- Oni kao da nisu u dogovoru. Dana 16. septembra 2011. godine u 15:47h sam dobio e-mail i dokument u kom uprava RK Vranje traži da se razmotri mogućnost njihovog igranja u Prvoj ligi, ako RSS nije u mogućnosti da protežira priključak takmičenju u Superligi. Ništa ne pričam napamet, za to imam dokumentaciju - rekao je Vojislav Andrić.

Na sajtu Saveza se navodi da je Upravni odbor Rukometnog kluba na elektronskom izjašnjavanju članova 17. septembra doneo odluku da se RK Vranje takmiči u Prvoj ligi, nakon odustajanja kluba od takmičenja u Superligi.

- Takmičenje u Superligi je već počelo, jedna utakmica prvog kola još nije odigrana. Crvenka čeka rivala i to će biti pobednik kvalifikacionog meča. Nismo mogli više da čekamo, imamo kalendar takmičenja i moramo da ga ispoštujemo - dodao je Andrić.

Za upražnjeno mesto u Superligi, nakon odbijanja učešća Priboja, kvalifikacionu utakmicu za popunu lige odigraće trećeplasirani i četvrtoplasirani iz Prve lige 2010/2011 RK Vojput i ORK Napredak.

Kvalifikaciona utakmica će biti odigrana u utorak, 20. septembra u hali Slodes u Beogradu od 17:30h.

Nakon ispadanja Vranja i odustajanja Planinka iz Kuršumlije, jug Srbije će u Superligi predstavljati samo Naisus.

Niški tim je prošle sezone ispao iz Superlige, ali je odustajanjem Planike pre početka takmičenja dobio dozvolu Saveza da se takmiči u elitnom rangu jer je bio pretposlednji prošle sezone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vranjanac

    02:21 // 20. 9. 2011.

    SRAMOTA, svi pokusavaju da se unisti sport na jugu Srbije. Pa naravno zasto da igraju neki tamo klubovi sa juga (iz nekog Vranja, za koji pojedinci nisu ni culi), kada mogu klubovi iz beograda. Cudi me kako li su Nisu dozvolili da igra.

    • Milos bre

      19:10 // 22. 9. 2011.

      Pa Nis je za glupo Vranje metropola

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: