Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 16. 9. 2011.

| Sport

RK Vranje nije istupilo iz Superlige

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk vranje
RK Vranje; foto: ssgv.org.rs

RK Vranje je dostavio dokumentaciju za takmičenje u Superligi Rukometnom savezu Srbije koji će odlučiti da li će Vranje imati superligaša, rekao Zoran Dimitrijević, predsednik kluba.

Da li će Vranje i dalje imati neku ekipu u Superligi za rukometaše neće se znati dok konačni sud ne da Rukometni savez Srbije. Klub iz Vranja je prošle godine obezbedio ostanak u najelitnijem takmičenju, ali se kasnilo sa licenciranjem za ligu.

- Prvo smo dobili usmenu saglasnost od Grada Vranja da će stati iza kluba, a Rukometni savez je tražio pismenu. Nismo mogli ranije da pošaljemo jer gradonačelnik i predsednik Sportskog saveza Vranja nisu bili tu da potpišu. Dobili smo finansijsku saglasnost od grada da nastavimo dalje. Javili smo Savezu sa imamo pismenu garanciju od grada i sada čekamo njihovu odluku - rekao je Zoran Dimitrijević.

On je dodao da se predsednik Sportskog saveza Vranja čuo sa Velimirom Marjanovićem, predsednikom Rukometnog saveza Srbije, a da će konačna odluka biti doneta tokom vikenda.

- Nadamo se da će Rukometni savez imati razumevanja i da će nam dozvoliti da odložimo meč prvog kola. Zamolili smo Savez da sačeka jer smo mi igranje u Superligi obezbedili prošle godine na terenu - rekao je Dimitrijević.

Na sastanku Upravnog odbora je doneta odluka da se istupi iz Superlige samo ako Rukometni savez ne produži rok za prijavu. Kako je rekao Dimitrijević, istupanje je bila mogućnost ali taj papir nije potpisan. Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić je u sredu, 14. septembra na Otvorenom danu rekao da mu se Upravni odbor kluba obratio.

- Ja sam poprilično iznenađen, jer sam o tome pre par dana dobio pismo. Bilo bi mi žao da Vranje nema superligaša, ali sa druge strane ukoloko je rukovodstvo kluba donelo odluku onda mi tu ništa ne možemo, mada uvek ima prostora za razgovor i dogovor. Samo mogu da kažem da je gradski budžet ograničen i da ne možemo izdvojiti više para nego što izdvajamo - rekao je Stojčić, ne precizirajući o kojoj sumi novca je reč.

Direktor Superlige nije hteo da kaže koji je krajnji rok da RK Vranje dostavi dokumentaciju i da su samo čekali taj papir gde je garancija Grada Vranja.

- Uprava Rukometnog kluba Vranje je trebalo do petka, 16. spetmbra u 12h da nam dostavi odluku. Nemam informacije, ne znam da li njima treba celo jutro da pošalju jedan papir. Postavljen im je rok, nisu ga ispoštovali, sada ih čekamo da vidimo šta će biti - rekao je Vojislav Andrić, direktor Superlige.

Vranje je trebalo u subotu, 17. septembra da dočeka Crvenku u prvom kolu Superlige. Na sajtu Rukometnog saveza ne postoji spisak licenciranih igrača za RK Vranje, dok za ostale klubove su dostupni spiskovi.

- Nemam informacije da li ćemo igrati. Mi smo radili, okupili igrače. Nemamo sredstva, ali ta odluka je na Upravnom odboru - rekao je Zoran Arizanović, trener Vranja.

Jug Srbije u Superligi za sada sigurno brani Naisus iz Niša pošto je Planinka iz Kuršumlije zbog finansijskih problema istupila iz takmičenja. Njeno mesto je zauzeo upravo niški tim koji je prošle sezone ispao iz ovog takmičenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: