Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:48, 23. 4. 2021.

| Sport

RK Železničar: Nije tačno da je budžet kluba za 2020. bio 43 miliona

Autor:N. MihajlovićIzvor:Južne vesti
RK Železničar
RK Železničar: "Naravno da nije tačno da je budžet Rukometnog kluba Železničar za 2020. godinu iznosio 43 miliona dinara"; foto: JV / Vanja Keser

Nakon nove burne rasprave u Skupštini Grada o niškom sportu i izjave odbornika Koalicije “Niš, moj grad” Branislava Jovanovića da je budžet RK Železničar prošle godine iznosio 43 miliona dinara, iz „Želje“ demantuju i kažu da je iz gradske kase dobio skoro šest i po miliona manji. U saopštenju pišu i da su na današnjoj sednici izrečene i druge neistine - da nije tačno da nema omladinske škole.

Bane Jovanović Jovanović: "Kriminal i pljačka"; foto: JV-A. Stankov

Na sednici niškog parlamenta novi većnik za sport Aleksandar Stojičić rekao je da je "Želja" prošle godine iz budžeta dobio 40 miliona dinara, a na to je reagovao odbornik Branislav Jovanović, nazvavši to skandalom i pljačkom.

Ljudi bre, kud plovi ovaj brod, pa to je jedno obdanište. Da li je to normalno? Pa dođe mi da plačem ovde. Pa šta vi radite? Ej, to je sramota, bre! Skandal! Pa kom ste podneli izveštaj gde je utrošeno 40 miliona dinara? Gde to ima u Srbiji? Niš je imao veći budžet za sport nego cela Vojvodina, a jedno sportsko igralište niste napravili. Kriminal i pljačka - rekao je Jovanović.

Iz niškog kluba obratili su se poslaniku iz Koalicije “Niš, moj grad” i istakli da budžet Železničara za 2020. godinu nije iznosio 43 miliona dinara, već skoro šest i po miliona manje.

Kako je revizorski izveštaj o pravdanju utrošenih sredstava javni dokument, koji smo, kao i na kraju svake godine, bili u obavezi da podnesemo nadležnom gradskom organu, Sekretarijatu za sport ili, sada, Upravi za društvene delatnosti, i gospodin Jovanović i svako drugi ko je zainteresovan može se uveriti u podatke gde je otišao svaki dinar dobijen iz gradskog budžeta! Od tih para, kao što smo već više puta istakli, formiran je aktuelni sastav našeg prvog tima koji se u plej-ofu Superlige bori za najviši plasman i trenutno je, po rezultatima, najuspešniji sportski kolektiv Niša, a uporedo su vraćana zatečena višemilionska dugovanja, koja su, od momenta dolaska u klub aktuelnog rukovodstva, pa do 31. decembra 2020. godine, više nego prepolovljena - piše u saopštenju Železničara.

zeleznicar pripreme, avgust 2020, nis, foto jv vanja keser 5 Železničar: "Naravno da nije tačno da Rukometni klub Železničar nema omladinsku školu"; foto: JV / Vanja Keser

Na sednici Skupštine je Jovanović rekao da Železničar nema Omladinsku školu, a iz niškog kluba kažu da ima.

Ona možda nije na nivou od pre nekoliko decenija i na nivou na kome bismo voleli da bude, ali za manje od dve godine mandata aktuelnog rukovodstva postavljena je na zdrave temelje i svakodevno se razvija, a trenutno je, ipak, dovoljno dobra da beleži i bolje rezultate od škole kluba kome se gospodin Jovanović divi za skupštinskom govornicom i koji, inače, dobija sav medijski prostor u autorskoj emisiji „sportskog novinara“, člana novoformirane Komisije za sport - stoji u saopštenju.

Iz Železničara su se osvrnuli i na period kada je Branisalv Jovanović bio na vlasti i u saopštenju napisali da je u to vreme vrhunski sport u Nišu skoro zamro, da nije imao nijednog muškog superligaša u sportovima sa loptom, a da je nekoliko klubova od posebnog značaja bukvalno ugašeno, među njima i Rukometni klub Železničar 2009. godine.

Saopštenje je završeno rečima da su "pojedinci prolazni, a Železničar je institucija koja postoji 72 godine i koja mora opstati, baš kao što i sport, kao temelj zdravlja čitavog društva i najbolji ambasador Niša, mora pobediti".

Podsetimo, na sednici skupštine nakon rasprave odbornici su usvojili izmenu Odluke o ostvarivanju sporta i interesa građana u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • France

    15:06 // 24. 4. 2021.

    Moj sin je trenirao u rukometnu školu, u želji najmladja grupu. Dakle postoji ali je na nivou blagog užasa, trener blage veze, termini nikakvi do skoro nisu ni imali termin, nije ni uskladjen sa školom. Treninge su imali na otvorenom u školi Duško Radović ili na travnatom terenu u park Čair. Placaju članarinu. Sramota je ako je ovoliko izdvojena suma a da nemaju ni za dres ni loptu,NIŠTA!

  • Sramota

    10:19 // 24. 4. 2021.

    Bane Jovanovic je postao potparol Sotirovske, a ovamo kao opozicija...

  • Dusan

    10:02 // 24. 4. 2021.

    Nažalost gospodine za vrhunski sport to su male pare.

    • Oblak

      20:35 // 24. 4. 2021.

      Grad nije duzanda da iz budzeta finansira kako ti kazesvrhunski sport jer su registrovani kao udruzenje gradjana isto kao i odgajivaci golubova, sarplaninaca, ljubitelja gledanja u daljinu islicno. Sport dece i omladine,zena, invalida,skolski sport. PLJACKA PREKO SPORTA. Ako su opravdali pola od toga kako zakon predvidja pocecu da lajem. Zavrsili milioni u privatnim dzepovima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: