Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 28. 12. 2011.

| Sport

RK Železničar sumirao rezultate u godini

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk zelja

U 2011. Rukometni klub Naisus vratio je ime Železničara, sačuvao mesto u Superligi, promenio upravu i neke igrače, a godinu završava kao 11. u najelitnijem rangu.

Godina pre organizovanja najvećeg sportskog događaja u Nišu Evropskog prvenstva u rukometu, donela je mnogo turbulencija u ovom sportu. Niški klub počeo je godinu kao Naisus, završava je kao Železničar, imenom koje je ovaj grad proslavljalo mnogo godina ranije. Naisus je prošlu sezonu završio kao pretposlednji i tako ispao u Prvu ligu, ali je odustajanjem Planinke pre početka nove szone vratio status superligaša. U tom periodu je i promenjena uprava, ali i sastav Skupštine, pa i stručni kadar i neki igrači.

Kasni početak sa pripremama i menjanje trenera u sred sezone usporili su bobru za opstanak kluba. Kvalitetnije i borbenije igre usledile su u nekoliko prethodnih mečeva, što je donelo da posle 13 kola Železničar bude na 11. mestu sa 10 bodova.

- Ova godina je bila puna izazova i teška za nas. Zatekli smo klub u teškom stanju, ispao je iz Superlige, neki članovi Upravnog odbora podneli su ostavke, ekipa je bila sa malim brojem igrača i bez stručnog štaba, a dugovi su iznosili 14,9 miliona dinara. Krenuli smo brzo i efikasno, sazvali Skupštinu, formirali novi Upravni odbor, smanjili dug za jednu trećinu. Ekipu smo konsolidovali, sada se ravno nosi sa stabilnim superligašima Moramo biti i daje jedinstveni, radni, da verujemo i da volimo Železničar. Obećavamo Gradu i navijačima da ćemo igrati još bolje i srčanije za boje Železničara. Veliku zahvalnost dugujemo Gradu jer bez njihove podrške ne bismo mogli sve ovo - rekao je Ljubomir Radulović, predsednik Železničara.

Železničar je ove sezone ostvario 4 pobede, 2 remija i 7 poraza. Statistika je mogla da bude i mnogo bolja da nisu u poslednjim minutima gubili drugi bod protiv Kolubare u Lazarevcu i Crvene zvezde u Nišu, ali i da nije pretrpljen poraz od Smedereva. Šta je tu je, to je kapital koji se prenosi u 2012. godinu, a nastavak prvenstva sledi 1. februara.

- Poznato je već šta smo sve prošli, kako smo krenuli i trenirali. Znamo šta nam nedostaje, radićemo na tome da pojačamo tim. Što se rezultata tiče, mnogo više žalimo za dva izgubljena boda od Zvezde i Kolubare, nego za poraz od Smedereva. Ali, zadovoljan sam, npravili smo lepu bazu za proleće. Pripreme počinju posle Nove godine i radićemo 2-3 puta dnevno - rekao je Slobodan Milosavljević, sportski direktor Železničara.

Pripremnu utakmicu u 2012. godini Železničar će odigrati 14. januara u hali Čair protiv Vardara i taj susret će biti generalna proba za Evrospko prvenstvo u rukometu koje startuje 15. januara.

- Imamo samo 10 bodova, a mogli smo i sa 12 da završimo godinu. Moraćemo mnogo više da dajemo na treninzima. Mora da se poboljša šta ne valja, imamo mesec dana za to. Takođe, treba da vratimo publiku na tribine - rekao je Aleksandar Živković, trener kluba.

Železničar se, osim prvim timom, može pohvaliti i dobrim radom sa školom rukometa. Trenutno okuplja oko 100 članova, a uz termine u halama taj broj bi trebalo da se poveća u narednom periodu.

Želje i motiva u niškom "Želji" ima na pretek, a sredina tabele nije krajnji domet ovog kluba. Uz dovojno zajedničkog truda, rada i ulaganja, Železničar je na pravom putu da vrati slavu kojom je u Evropi i svetu nosio ime Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ex

    00:25 // 4. 1. 2012.

    ma profesor Markovic je bas strucnjak za pominjanje... sto se njega tice moze da se poprica samo o tome da spusti malo cenu zbog opste nemastine... :D

  • Bivsi_

    17:35 // 29. 12. 2011.

    Kako, ne shvatate da je rukomet sada postao nauka i da mora na taj nacin da se pridje problemu. Koliko u Nisu ima strucnih ljudi iz ove oblast. Osim prof. Markovica, jedino je Beli taj koji se tako i ponasa. Ostali nemaju ni "s" od skole rukometa. Svi mi bivsi rukometasi mozemo da budemo prosecni kao i oni. Otkad je Beli otisao iz muskog rukometa, on je i spao na niske grane. Ne znam da li se secate sta je on uradio u mladjim kategorijama. Donosio je medalje u pionirskim, kadetskim, juniorskim ligama. Pravio reprezentativce.

  • Šef

    08:43 // 29. 12. 2011.

    Železničar je sumirao svoje rezultate koje su daleko od dobrih.
    - Rezultat u Super ligi i u kupu Srbije je loš.
    - Dobro je što ste vratili ime klubu, što ste najurili tzv. rukometne radnike, trenere, i igrače iz ORK (Motičice, Dokmane, Raše, brojača minica Stošketa i sl), što ste vratili navijače u halu...
    -Katastrofa je rad sa mlađim kategorijama. Vojo Kraljiću, pričaš na Belamiju o školi rukometa, a grobar te škole sedi sa tvoje desne strane. Čovek koji ne zna da je Čehoslovačka "mrtva", da su naši protivnici Poljaci, je svojim dolaskom u klub rasterao ljude koji su radili sa mlađim kategorijama i pottizali velike rezultate. Pošto se ne sećaš tog vremena uzmi spiskove i slike dece iz tog vremena, vidi koja su mesta dečaci 88-94 godišta osvajali, koliko je repreyentativaca bilo u tim godištima. A gde su ta deca sada. Kako vi mislite da anmimirate školu rukometa, kad ste tu decu rasterali, a doveli u klub razne polovnjake koji zauzimaju mesta i onim dečacima koji su se još uvek tu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: