Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:57, 10. 5. 2013.

| Sport

RK Železničar želi pobedu nad Vojvodinom

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-ivan-smigic-zeleznicar.jpg
Ivan Šmigić; foto: Marko Pekić

U subotu, 11. maja od 19h u hali Čair rukometaši niškog Železničara igraju sa Vojvodinom u poslednjem kolu Superlige i sami mogu da odluče o opstanku u elitnom takmičenju.

U subotu Železničar igra svoju najvažniju utakmicu u sezoni i taj susret će u sebi sadržati sve što se dešavalo ove sezone u Želji. Najteže je ostavljeno za kraj koji će pokazati da li je "buđenje proleća" u niškom klubu došlo na vreme. Setiće se svi koji će ući u halu Čair u subotu uveče da podrže Nišlije i 13 poraza za redom, menjanje trenera, oduzimanje bodova zbog papira, dugovanja, ali i 10 trijumfa ove godine, osvajanje "samo" boda u Kostolcu, borbenosti igrača, vraćanja publike na rukomet.

Vojvodina se bori za titulu, Železničar za opstanak. Novosađani dolaze posle fantastičnog niza od 17 pobeda, Nišlije blistaju ovog proleća.

- Vojvodina je najjača ekipa u Srbiji sa odličnim fondom igrača i stručnim štabom. Ne dolaze u Niš da bi propustili priliku, imaju 17 uzastopnih pobeda. Mi ulazimo motivisani i hladne glave, želimo da sami obezbedimo opstanak - rekao je Nenad Damjanović, golman Železničara.

Svi su svesni važnosti ove utakmice. Igrači znaju šta moraju, stručni štab je svestan šta treba, a uz punu halu domet nije daleko.

- Kao kapiten, mogu da kažem u ime igrača da ćemo dati svoj maksimum da bismo došli do željenog uspeha. Ne želimo da se okliznemo na poslednjem stepeniku. Posle ovakve polusezone i pobeda, bilo bi nezasluženo da ne ostanemo u Superligi. Znam da će hala Čair biti puna i da ćemo imati neverovatnu podršku sa tribina. Nadam se da ćemo uz publiku ostvariti željeni uspeh - kaže Boban Živković, kapiten Železničara.

Železničar je definitivno ekipa koja je zaslužila epitet "hita proleća", ali da bi i dalje Niš imao superligaša, u subotu uveče Železničar mora da osvoji makar bod. I poraz, u slučaju remija ili poraza Zvezde, donosi opstanak Želji, ali igrači ne smeju da prave kalkulacije u glavi i da se oslanjaju na druge jer tih drugih nije bilo da pomognu niškom rukometu ranije.

- Imamo 10 pobeda iz 12 utakmica i sada nam je skor 10-1-1. Ja to pričam svima, želja nam je da na kraju sezone imamo sve jedinice u tim kolonama. Nema povreda, spremni smo svi da ostavimo srce na parketu - ističe Ivan Šmigić, rukometaš Železničara.

Ulaz je besplatan, a dolazak poželjan za sve ljubitelje niškog sporta. Utakmica počinje u 19h, a sat i po kasnije saznaćemo da li se rukomet u Nišu spasio u "foto-finišu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nishko

    15:54 // 11. 5. 2013.

    Ove godine nema ispadanja iz lige, tako da ova utakmica ima znacaja samo za Vojvodinu...

  • damiras

    10:09 // 11. 5. 2013.

    zalosno.....od -2 na polusezoni do borbe za opstanak. Zasluzeno? Malo morgen. Steta za Jugovic...

  • Vladan Milojevic

    08:09 // 11. 5. 2013.

    Kako znaš za to?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: