Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:57, 14. 12. 2017.

| Sport

RTS i Savez prebacuju odgovornost: Zbog Zvezde i Partizana otkazan prenos Nais - Šabac

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
vaterpolo Nais
Polufinala su zakazana za subotu, 16. decembar, a Nais i Šabac igraće od 18 sati; foto: Vanja Keser

Odluka takozvanog Javnog TV servisa da prenosi samo jedan duel polufinala Kupa Srbije, i to onaj u kome su akteri Crvena zvezda i Partizan, pri tom izostavljajući drugi par, odnosno Nais i Šabac, izazvala je protest ovih klubova, ali i građana. Iako iz RTS-u tvrde da za prenos nije bio presudan izbor klubova, već termin, u Vaterpolo savezu kažu da je upravo RTS birao termine.

Pravdajući se da u vreme kada igraju Nais i Šabac, RTS ima ugovorenu obavezu da uživo prenosi utakmicu Svetskog klupskog prvenstva u fudbalu, iz uprave javnog TV servisa kažu da je presudan bio termin kada se igraju utakmice u Srbiji.

Istovremeno kada se igra prva polufinalna utakmica Kupa Srbije u vaterpolu, RTS emituje direktan prenos finalne utakmice Svetskog klupskog prvenstva u fudbalu, jer smo ugovorom obavezani da utakmicu emitujemo direktno. Za emitovanje druge polufinalne utakmice između Zvezde i Partizana bio je presudan termin, a ne izbor klubova - kažu u RTS-u.

Međutim, jedan od problema zbog kojih su učesnici finalnog turnira “iz unutrašnjosti” kivni, a što su izrazili u otvorenom pismu Javnom servisu, je što je žreb odlučio da upravo oni budu drugi polufinalni par. To znači da bi u vreme kada RTS prenosi fudbalsko prvenstvo, trebalo da igraju baš beogradski klubovi, pa bi termin za prenos na RTS-u bio slobodan za prenos meča Nais - Šabac.

Iz Vaterpolo saveza Srbije ovo potvrđuju i navode da je do rokade termina utakmica došlo upravo na zahtev RTS. Nais Vaterpolo savez Srbije Nais zamera RTS-u što nisu pokazali volju da ugovore drugi termin početka utakmice; foto: print screen/Vaterpolo savez Srbije


Klubovi se žale RTS-u, građani podržali

U pismu potpisanom sa “Sportski pozdrav iz tamo neke unutrašnjosti”, klubovi iz drugog polufinala pitaju zašto su navijači “večitih” privilegovani u odnosu na Nišlije i Šapčane, posebno skrećući pažnju na to da je u pitanju Javni servis, a ne komercijalna televizija.

Da li ova vaša odluka znači da je plasman vaterpolo klubova Nais i Šabac na “fajnal for” manje vredan ili medijski manje atraktivan? Ako je ovo zadnje u pitanju, podsetićemo vas da su tribine plivališta u Šapcu i Nišu gotovo uvek pune, a da po zvaničnim podacima VSS upravo ova dva kluba imaju najviše gledalaca u Srbiji - pišu klubovi.

Protest Naisa i Šapca podržala je i Nacionalna koalicija za decentralizaciju, gde su podsetili da bi trebalo da Javnom servisu “svi građani Srbije budu jednako važni”, a da ovom odlukom rade upravo suprotno - zapostavljaju ulogu “da budu u službi svih građana”.

Zašto kažeš Srbija a misliš Beograd?
Da li postoji život i sport u neistraženom delu Srbije koji se nalazi između Beograda i Kosova, a koji se popularno naziva uža(s) Srbija?

Mislite o tome, Da javni servis ne bi bio kao na linku. Jer je sve #stvarizborahttps://t.co/s8tMs9iTSC pic.twitter.com/AB5Jho2LSK

— NKD (@decentralizuj) December 13, 2017

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    18:00 // 14. 12. 2017.

    Sramotaaaaaa.
    Zasto mi placamo predplatu????
    Ne mozemo da gledamo nase momke koji su u polu finalu kupa srbije????
    Dokle vise ??????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: