Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:52, 22. 3. 2024.

| Sport

Računica Grada Niša nakon Kupa Radivoja Koraća - "takmičenje je samoodrživo"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Kup Koraca
Svedeni računi; foto: V. K.

Od 25 miliona dinara, koji su ostali nakon organizacije Kupa Radivoja Koraća i Kupa "Milan Ciga Vasojević" održanim februara i marta u Nišu, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, Grad će 10 miliona opredeliti za infrastrukturu, 4 miliona za Sportski savez Niša, 3 miliona za RKSIS i košarkaške klubove, a 2 miliona za Sportski centar "Čair". Iz budžeta Niša za organizaciju ova dva takmičenja prethodno je otišlo ukupno 14 miliona dinara koji su na konferenciji u Gradskoj kući, gde nisu bila dozvoljena pitanja, uračinali kao prihod.

dragana sotirovski, gradonacelnica nisa, nis, foto ljubica jocic Dragana Sotirovski: Predlog raspodele; foto: Ljubica Jocić Grad Niš je, podsetimo, za organizaciju Kupa Radivoja Koraća izdvojio 11 miliona dinara, a za Kup "Milan Ciga Vasojević" 3 miliona.

Prema podacima predstavljenim novinarima u Gradskoj kući u Nišu, od ulaznica prihodovana su 22.212.502 dinara, a od marketinga 5.775.000 na takmičenju za muškarce, a na Kupu za košarkašice od ulaznica samo 184.500 dinara.

Ukupno je 38.987.502 dinara uloženo u Kup Radivoja Koraća, a rashodi su, prema predstavljenim podacima, 15.261.609 dinara.

rashodi, foto ljubica jocic foto: Ljubica Jocić U rashode su uračunati kotizacija (2 miliona), troškovi službenih lica (1.220.904), obezbeđenje (3.180.000), smeštaj po ugovoru (585.220), smeštaj program (569.810), tiketing (2.245.387), program (2.828.400), Hitna pomoć (310.400), štampa (220.140), enterijer hale (1.702.500), tehnička realizacija (286.000), Ugovor o sportu (61.728), oprema i rekviziti (51.120).

Za Kup "Milan Ciga Vasojević" rashod je bio 1.773.060 dinara, pa je ukupna dobit, prema računici organizatora, 25.137.333 dinara.

Ukupno je potrebno izdvojiti 5.670.000 za PDV i 330.000 za reviziju - što je ukupno 6.000.000 dinara.

dusan projovic, kup koraca, foto ljubica jocic Dušan Projović predstavio računicu; foto: Ljubica Jocić Predlog Organizacionog odbora za raspodelu 19.077.391 dinara je da Sportski savez Niša dobije 4 miliona dinara, članovi Prve muške regionalne lige Konstantin, Niš, Ratnici, Junior, Marinosi i Trijumf po 300.000 dinara, Ženski košarkaški klub Student 500.000 dinara, a Regionalni košarkaški savez istočne Srbije 700.000 dinara.

Sportskom centru "Čair" namenjena su 2 miliona dinara, a ostalih 10 miliona biće za sportsku infrastrukturu, kaže gradonačelnica Dragana Sotriovski:

Ovih dana ćemo da nastavimo da radimo sportsku infrastrukturu. Prošle godine smo uradili, što novih, što starih igrališta, više od 35 u gradu. Mahom se radi o međublokovskom prostoru. Sportski savez sređuje Rovče, za desetak dana kreću stubovi javne rasvete da se postavljaju. Vrlo brzo će Rovče biti kompletno opremljeno zahvaljujući novcu koji smo imali prošle godine. Najbitnije je da ćemo imati 10 miliona dinara kojim ćemo moći da vidimo šta je neophodno i "Čairu" - rekla je Sotirosvki.

kup koraca, organizacioni odbor, foto ljubica jocic Deo Organizacionog odbora; foto: Ljubica Jocić Ono što je istakla gradonačelnica, pokazali su da "mogu, umeju i znaju".

Bez obzira što je bilo sumnji da li ćemo biti dobri domaćini, 19. nacionalni Kup, 14. Kup Radivoj Korać je, možemo da kažemo, uspešno organizovan u Nišu. Ništa lepše od one slike kada se navijači dva večita rivala nađu na istom mestu, da nema incidenata i protekne u najboljem redu - rekla je.

Želja da ponovo Niš bude domaćin košarkaških kupova i dalje je velika.

Verujem da ćemo i narednih godina uspeti da se izborimo da budemo dobri domaćini, na tome ćemo raditi već od sutra. Ne obećavamo ništa, verujem da će tako biti jer svi kažu da nigde ne postoji tako dobra sportska atmosfera kao na Kupu Radivoja Koraća u Nišu. Zato ćemo svim snagama da se borimo da budemo domaćini i narednih godina, ako Košarkaški savez Srbije slučajno odluči drugačije, videćemo zašto je to tako - dodala je Sotirovski.

dusan projovic, foto ljubica jocic foto: Ljubica Jocić Ono što je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović više puta isticao - "priče da je Kup za Beograđane, a ne za Nišlije nisu tačne".

Svi se obaziremo i na komentare i na hejtere, da se opet organizuje Kup za Beograđane. Tu je spisak 1390 mladih košarkaša i dece je prisustvovalo četvrtfinalnim utakmicama. Pozvali smo i borce i učesnike ratova, davaoce krvi i decu sa Kosova koja su rekla da im je to prvi izlazak sa Kosova. Sve je rađeno za Nišlije i one koji žele da kupe ulaznicu - rekao je Projović.

Nakon podnošenja računice predstavnici Grada, KSS-a i organizatora podelili su međusobno zahvalnice i pohvale.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrkter

    18:40 // 24. 3. 2024.

    Mnoge se plasite od ovog lihvara Projevicu, pa ne smete komentare protiv njega i njegove demagogije da objavljujete.

  • Komšika

    19:12 // 22. 3. 2024.

    Odlično. Ajde sada da se finale kupa, sledeće godine održi recimo u odbojci. Da li je grad spreman da opet ulozi u to 11 m din!? Evo ja vam garantujem da će Hala Čair biti puna, i da će ovo takmičenje biti ekonomski isplativo!

  • Гага

    17:37 // 22. 3. 2024.

    Осим што се пропагира кошарка,колико зараде превозници,угоститељи,хотелијери...колико од реклама,права преноса...то је уносан посао...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: