Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:56, 18. 2. 2024.

| Sport

Radnički: Ako smetamo kombinacijama, kažite, istupamo iz Superlige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
fk radnicki, pobeda, foto jelena misic
Pobeda u senci saopštenja; foto: Jelena Mišić

Nezadovoljni suđenjem Momčila Markovića na meču sa Javorom koji je Radnički dobio rezultatom 1:0 Uprava kluba iz Niša reagovala je saopštenjem u kom tvrdi da klub "očigledno nikada ne može da dobije protivnika kada sudi Marković" i da, "ako smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bi da im se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Superlige". Niški klub tvrdi da je glavni sudija imao i verbalni sukob sa decom koja su bila na tribini "Čaira", a da li će ovaj meč biti "pod lupom" i hoće li odgovoriti Sudijska komisija pitanja su koja su novinari poslali Fudbalskom savezu Srbije.

sudija, pomocni, foto jelena misic Radnički poziva javnost da pogleda utakmicu i presudi; foto: Jelena Mišić Umesto da večeras igrači i navijači Radničkog slave zasluženu pobedu nad Javorom, kako kažu u niškom klubu, nakon utakmice su "svi ostali nemi i zgranuti postupcima sudije Momčila Markovića".

Radnički je dobio meč, ali je mogao i da izgubi, da je potrajao samo 5 minuta duže i da je dželat Momčilo Marković uspeo u svojoj nameri i dovršio svoju egzekuciju niškog tima. Posetioci na stadionu, kao i svi oni koji su gledali prenos, u čudu su mogli da vide deljenje „pravde“ na njoj. Nedosuđivanje očiglednih faulova nad igračima domaćeg tima, tendenciozne odluke i pokušaji da se prekroji rezultat meča na svaki mogući način, samo su deo arsenala koji je večeras demonstrirao Marković sa pomoćnicima. Na kraju, po završetku meča i izlaska sa terena, sudija je imao i verbalni sukob sa decom na tribinama stadiona i vređao ih je, što je ispod nivoa svakog odraslog čoveka - navode u niškom klubu.

U Radničkom se pitaju koji je motiv za ovakvo suđenje na meču i da li su to sportski ili vansportski motivi?

Gledaocima koji su videli predstavu ovih ljudi jasno je da je zašto je Radnički tu gde jeste na tabeli i da su sudije te koje kroje plasman. Upravo je zbog ovakvih sudija tih gledaoca sve manje na stadionima, delioci pravde u Srbiji uništavaju fudbal i pojedine klubove. Moramo da se zapitamo zašto se sve ovo dešava i nije li razlog saplitanja Radničkog taj da ne bi prestigao na tabeli neke druge klubove? - navode.

fudbalski sudija, foto jelena misic Pitanja poslata FSS-u; foto: Jelena Mišić Podsećaju da je Marković sudio Radničkom u porazima od Vojvodine (3:2) i TSC-a i remiju sa Spartakom (1:1).

Ako Radnički smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bismo da nam se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Superlige. Da li će se već jednom stati na put ovakvim kvazi sudijama i njihovom deljenju „pravde“? Koje će konsekvence snositi današnji sudija nakon svojih monstruoznih poteza? Da li će i sada rukovodstvo FSS treba dati podršku Dejanu Santraču, i time pokušati da još jednom „završi sve“? Fudbal postoji zbog klubova, igrača i navijača, a ne zbog sudija - kažu.

Na kraju, Fudbalski klub Radnički Niš moli sportsku javnost da pogleda utakmicu sa Javorom.

Ako većina smatra da nismo u pravu oko primedbi na suđenje, Radnički je spreman da se izvini, ali ako većina vidi ono što smo i mi videli – onda insistiramo da se utvrde motivi ovakvog suđenja i da sudija podnese konsekvence za svoje ponašanje i postupke - završavaju saopštenje.

Šta Sudijska komisija misli o ovome i da li će reagovati na ovo saopštenje i navode, pitanja su koja su poslata Fudbalskom savezu Srbije pod čijim krovom je sudijska organizacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rođeni Nišlija iz Pasi Poljane

    11:28 // 20. 2. 2024.

    Pričaše babe na zadušnicu. Po Nišu ostala samo priča po birtiji, grad vode alavi i nesposobni, Beograd upravlja Nišom! Gazda vam je postavio zaslužnog političara koji radi šta mu je volja, a najradije tera Nišlije iz kluba. Obratite se gazdi iz Bg-a da vam dodeli novog vođu kluba! I manje priče, više dela reče neko....

  • Alex

    12:53 // 19. 2. 2024.

    Ovo podseća na one ponavljače u školu što ništane uče a pričaju kako ih mrze nastavnici.

  • Šibicari

    10:57 // 19. 2. 2024.

    Ne sekiraj te se NE MORA DA ISTUPATE, SAMI ĆE DA ISPADNEMO!!! Vaše NEZNANJEM, KOMBINACIJE, KLADIONICE, POČETNICI TRENERI I PROPADOMO!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: