Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 4. 5. 2018.

| Sport

Radnički: Imamo bolji tim i možemo da pobedimo Vojvodinu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Pavkov Subić Stanisavljević Jovanović
Radnički je na 4, a Vojvodina na 8. mestu Superlige; foto: Vanja Keser

Sa ubeđenjem da su bolji tim i da mogu da pobede u 5. kolu plej-ofa Superlige, Radnički će dočekati Vojvodinu na “Čairu”. Niškim fudbalerima je za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope neophodna pobeda u ovom meču, koji je zakazan za subotu, 5. maj od 18 sati, a ulaz je besplatan.

Sastav Radničkog se neće menjati u odnosu na meč protiv Voždovca, rekao je trener Dragan Antić, sem na poziciji golmana. Tu će ovog puta biti Bojan Šaranov, objašnjava Antić, pošto je dogovor da u poslednja 4 meča on i Mladen Živković brane po dva puta.

Dobro se znamo. Znamo koliko vrede i šta znaju, ali sam ubeđen da mi možemo da dobijemo Vojvodinu i da imamo bolji tim od njih. Naša trenutna forma je u uzlaznoj putanji, tako da se nadam da sve ove tri utakmice do kraja dobijemo i izađemo u Evropu - priča Antić.

Odličnu partiju u meču protiv Voždovca imao je Aleksandar Stanisavljević, fudbaler koji je najblistavije trenutke u karijeri imao upravo u Vojvodini. On sam kaže da nije još onaj koji je bio u “Voši”, ali se nada da će nastaviti sa još boljim partijama i “začiniti” ih golom ili asistencijom.

Treba samo nastaviti tu gde smo stali kod Voždovca, gde smo odigrali po meni stvarno fenomenalnu utakmicu. Jako je bitno nama da uđemo u tu Evropu. Pozivam sve navijače Radničkog da dođu u što većem broju, jer će nam biti jako potrebni, da odgledaju lepu utakmicu i nadam se da ćemo pobediti Vojvodinu, jer smatram da smo mnogo bolja ekipa od njih - rekao je Stanisavljević.

Radnički se trenutno nalazi na 4. poziciji u Superligi, sa 31 bodom, dok je Vojvodina sa 25 bodova najslabije plasirani tim u plej-ofu. Ulaz na ovaj meč je besplatan, a karte će se deliti na ulazu na stadion.


“Da Zvezda i Partizan igraju sa punim sastavima”

I matematički je Crvena zvezda obezbedila titulu šampiona države, pa se očekuje da Partizan preusmeri svoje snage ka osvajanju jedine preostale titule - Kupa Srbije. Zato se ovih dana vode polemike o tome hoće li “večiti” spustiti “gard” ili će preostale tri prvenstvene utakmice odigrati u punom sastavu, kao što je to bio slučaj u prethodnim mečevima.

Kalkulisanje kada je reč o sastavu moglo bi da utiče na plasman ostalih ekipa koje se bore za treću poziciju i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Među onima koji su najozbiljniji konkurenti za ovu poziciju, Radnički i Čukarički su već odigrali svoje duele sa Zvezdom i Partizanom, dok Voždovac i Spartak oni očekuju.

Apelujem na Zvezdu i Partizan da igraju sa punim sastavima do kraja. Da regularnost bude pravedna, jer protiv nas su igrali sa punim gasom i sa punim timom, tako bi trebalo i protiv Spartaka i protiv ostalih da igraju. Da ne bi dovodili regularnost u pitanje, jer mislim da bi sve suprotno tome bilo neregularno i smešno - priča Antić.

Inače, ukoliko Radnički dobije tri preostale utakmice sa Vojvodinom, Spartakom i Napretkom, bez obzira na ostale mečeve i učinak “večitih”, završiće takmičenje na 3. poziciji i plasiraće se u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    07:19 // 5. 5. 2018.

    Da bi mogli da ih uvale,golmani da podele minutazu!
    Veliko ime srpskog fudbala,proslavljeni i trofejni trener,apeluje,na dva zla srpskog fudnala,da igraju posteno,sa prvim timovima!
    A,sto apelujes na Partizan,Radnicki je zvezdina i filijala i ona je prvak?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: