Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 30. 6. 2021.

| Sport

Radnički: Manje klubova u Superligi vodi u "beogradizaciju" srpskog fudbala

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Vojvodina Partizan Kup finale Čair jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser13
Varnice na relaciji Radnički - FSS ;foto: Vanja Keser

Najavljenom skraćenju Superlige na 12 klubova od sezone 2023/2024 protive se u niškom fudbalskom klubu Radnički, saopštavaju iz ovog kluba. Kako kažu, to vodi u “beogradizaciju” srpskog fudbala.

Elitni rang srpskog fudbala u predstojećoj sezoni brojaće 16 klubova, a plan je da u sezoni 2022/23 ima 14, da bi se za 2 kluba smanjio u narednoj, sezoni 2023/2024.

Zamerke na taj plan imaju u Radničkom, iz koga saopštavaju da se ne slažu ni sa drugim dešavanjima u sudijskog organizaciji i FSS-u.

Želimo da se fudbal igra širom Srbije. U Loznici, Šapcu, Somboru, Užicu, Pirotu, Leskovcu, Vranju, Zaječaru... Slažemo se sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem da je neophodno da se ulaže u razvoj srpskog fudbala i zato smo protiv toga da sve svedemo na Beograd - saopštavaju iz kluba.

Iz Radničkog traže i izbore na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije, a kako kažu, sumnjaju i u novu sudijsku organizaciju.

Mi i dalje ne znamo na koji način se biraju sudije, ko ih bira i po kom kriterijumu, niti je definisano pitanje kontrole i odgovornosti za one koji ne rade dobro svoj posao. FK Radnički se zalaže da se uspostavi sistem sudijske organizacije, koji neće biti nečiji lični izbor. Sumnju odmah izaziva i to da se na sadašnjem spisku sudija nalaze oni poput Lazara Lukića, Pavla Tomića, Marko Ivkovića i sličnih... - kažu u Radničkom.

Dodaju da očekuju odgovor od FSS-a, za čiji rad kažu da je netransparentan, na pitanja ko ih vodi, da li su to sadašnji funkcioneri, činovnici ili su to neki za koje, kako kažu, veruju da su bivši.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojan

    10:24 // 2. 7. 2021.

    A koliko je bese klubova imala prva liga u celoj bivsoj SFRJ, i proporcionalno tome koliko treba da ima klubova u sadasnjoj "super " ligi?

  • igor

    00:43 // 2. 7. 2021.

    Beogradizacija je u ovom slucaju samo povod.
    Kome treba liga od 20 klubova ?
    Mislim da je 10 Plafon !!!

  • KOLONIJA

    23:34 // 1. 7. 2021.

    Sinđelić ima da pregazi ovu ZONU kao plitak potok.Priča se da mangupi hoće da odvedu ICU u Radnički da zajedno sa Ivicom prave bolji i jači Radnički.Ta formula IVICA-ICA je pogubna za sve nas iz Pantalej,Durlan.Foliraju ga da će postane podpresednik ,da kad izbore Evropu on Ivan Stanković ima da putuje sa klubom po svi evropski gradovi.On jeste teškom mukom zaradeo novac i neće valjda da ulaže.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: