Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 25. 3. 2023.

| Sport

Radnički Niš: Još tri kola, 9 bodova u igri i male šanse za plej-of

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički Niš
Ekipu Radničkog čekaju mečevi odluke; foto: Jelena Mišić

Pauza zbog reprezentativnih obaveza Radničkom iz Niša je stigla nakon pobede u Subotici koja je prekinula loš niz od po tri remija i poraza. Radnički se cele sezone bori za mesto u plej-ofu, ali je to sve teže i manje moguće, a do kraja osnovnog dela sezone ostala su još tri meča. Teoretski, Radnički ima šanse da obezbedi plej-of, ali osim pobeda potrebno mu je da Napredak, Kolubara i kragujevački Radnički beleže loše rezultate.

radnicki, vojvodina, foto jelena misica Još tri meča u osnovnom delu sezone; foto: Jelena Mišić Sezona u kojoj Radnički obeležava vek postojanja obeležili su ispadanje na prvom koraku u kvalifikacijama za Ligu konferencije, četvorica trenera na klupi i velika borba za mesto koje će voditi u plej-of. To mesto još nije sigurno, a Nišlije nisu bez šansi.

Treba mnogo kockica da se poklopi, sve zavisi i od pobeda Radničkog, ali i rezultata drugih timova. Niški tim je posle 27. kola Superlige na 11. poziciji sa 6 pobeda, 8 poraza i 13 poraza i ima 26 bodova što je 7 manje od osmoplasiranog Radničkog iz Kragujevca. A sa Kragujevčanima će se sastati 6. aprila u gostima.

Pre toga, u nedelju, 2. aprila od 18 sati na stadionu "Čair" Radnički će dočekati Čukarički, četvrtoplasirani tim elitnog ranga sa kojim su niški igrači igrali nerešeno (2:2) u Beogradu.

Poslednji duel u osnovnom delu sezone Radnički igra 9. aprila kada dočekuje Javor, ekipu koju je u Ivanjici pobedio sa 2:0.


Radnički bliži plej-autu

fk radnicki, navijaci, foto jelena misic Pauza zbog reprezentacije; foto: Jelena Mišić Da bi se našao među osam ekipa koje će igrati doigravanje za titulu i mesto koje vodi u Evropu naredne sezone, Radnički mora da zabeleži sve tri pobede, ali kragujevački Radnički i Kolubara smeju da osvoje maksimum po jedan bod. Napredak takođe mora da bar na dva meča ne trijumfuje.

Ono što je najverovatnije - Nišlije će igrati u plej-autu gde će dve poslednjeplasirane ekipe ispasti direktno u Prvu ligu, a dve će ići u baraž gde će igrati protiv trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe drugog ranga.

Igrao u plej-ofu ili plej-autu, ekipu iz Niša čekaju još sedam kola posle osnovnog dela takmičenja.

Niški igrači su sada na kratkom odmoru od zvaničnih utakmici zbog obaveza reprezentacije gde je i golman ekipe sa "Čaira" Dragan Rosić, a pauza je došla nakon pobede u Subotici (1:0) koja je prekinula niz loših rezultata gde su Nišlije odigrale nerešeno sa Novim Pazarom, surduličkim Radnikom i Mladosti GAT, a izgubio od kruševačkog Napretka, novosadske Vojvodine i Voždovca.

Tokom ove loše serije Radnički je dao otkaz Nenadu Lalatoviću kog je nasledio njegov pomoćnik Dragan Šarac koji je četvrti trener ove sezone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    14:30 // 28. 3. 2023.

    Нема везе која лига
    Само нек'нам"Реал"игра!!!

  • Milos Jankovic

    21:33 // 26. 3. 2023.

    Uništili su zlatan klub... Godinama se klizaju, jednom će da se sapletu.

    • Dragan

      13:47 // 27. 3. 2023.

      Ko je bre unistio? Pa taj klub je bio pred gasenjem pre nego sto su ga preuzeli ovi koje TI optuzujes da su ga unistili. Niko ti ne brani da kritikujes ali budi realan i sa argumentima, klub su unistili svi oni koji su se tu smenjivali 40 godina unazad!

  • Бата Рака из Ниш

    16:25 // 26. 3. 2023.

    Ако ги сви победимо а остали сви изгубу, идемо даље!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: