Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 17. 5. 2019.

| Sport

Radnički: Niš omalovažen od onih koji misle da je Beograd centar sveta

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stadion Čair
"Ovo je najblaže rečeno sramota onih koji su doneli ovu najnoviju odluku koja je štetna i po fudbal i sve drugo"; foto: A. Trajković

Predsednik Radničkog sa zamrznutom funkcijom Ivica Tončev potez oduzimanja domaćinstva finala Kupa Srbije Nišu i njegovu dodelu Beogradu samo nedelju dana pre utakmice, ocenjuje sramnim. Na “Čairu” kažu da je ovim potezom Niš omalovažen “od onih koji misle da je Beograd centar sveta i da niko van njega u ovoj državi ne zaslužuje ništa”, a skreću pažnju i na finansijske gubitke kluba zbog preinačavanja odluke.

Radničkom je domaćinstvo finala dodeljeno pre više od pola godine, a posebno u poslednje vreme niški klub je, kako sami tvrde, uložio novac i ljudstvo kako bi doterao “Čair” pred “večiti derbi”. Umesto toga, “hladni tuš” dobile su Nišlije današnjom odlukom o selidbi finala, pa naglašavaju da će morati da traže novčanu nadoknadu od Fudbalskog saveza Srbije.

Kako se godinama u Nišu igra završnica košarkaškog Kupa, u kojoj se uglavnom susreću Crvena zvezda i Partizan, priča o bezbedonosnom riziku, smatraju u Radničkom, jednostavno nema utemeljenje.

Na šta sada sve ovo liči. Radnički ne igra finale Kupa, nego igraju Partizan i Zvezda, i hajde sada da poništimo ranije donetu odluku. Zašto, pitam, zašto? Zar pristalice fudbalskog sporta i ljubitelji fudbala, zar navijači ova dva naša do sada najuspešnija srpska kluba na jugu i jugoistoku Srbije nemaju pravo da vide crveno-bele i crno-bele u direktnom duelu na Čairu!?! Da li, kako ih zovu, "večiti rivali" moraju da igraju samo u Beogradu. Ovo je najblaže rečeno sramota onih koji su doneli ovu najnoviju odluku koja je štetna i po fudbal i sve drugo - rekao je Tončev.

Sem novca za koji tvrde da su uložili u sređivanje stadiona, niški klub je na gubitku i zbog prodaje ulaznica za finale, od kojih bi 10 % otišlo njima. Sračunali su na “Čairu” da bi od ulaznica dobili pola milion, i te kako značajan za kvalifikacije za Ligu Evrope, koje ih očekuju ovog leta.

Ko će to nama da nadoknadi, ko će da podmiri naše dosadašnje troškove u pripremi finalne utakmice po mnogo osnova? Pitam i ko će da obešteti hotelijere, vlasnike ugostiteljskih i sličnih objekata koji su odavno planirali veliki broj gostiju na dan pre i na dan odigravanja finalne utakmice - pita Tončev.

Iako je žarko želeo da i sam igra finale Kupa, Radnički je u polufinalu zaustavio Partizan. “Večiti derbi" u finalu, kažu u niškom klubu, pokazao je sav besmisao priča o tome da je favorizovan, te da mu je trofej dodeljen sa organizacijom Kupa.

Radnički je Partizanu sportski čestitao na pobedi u polufinalu i bio spreman da uloži sav mehanizam kluba u ogranizaciju finala koje on neće igrati, ali mu čak ni to nije dozvoljeno u okruženju u kojem su trofeji izgleda rezervisani samo za dva tima - poručuju u Radničkom.

Podsetimo, iako je još novembra dobio organizaciju finala Kupa, Nišu je ona oduzeta manje od nedelju dana pre održavanja. Razlog je bezbednost, kao i “bolja i kvalitetnija organizacija”, kako su naveli u Fudbalskom savezu Srbije, pa će se umesto “Čaira” finale igrati na stadionu “Rajko Mitić”.


U Zvezdi smatraju da su razlozi selidbe objektivni, Partizan negoduje

Kratkim obaveštenjem na zvaničnom sajtu reagovala je Crvena zvezda na selidbu finala, ocenjujući da su razlozi za nju objektivni.

Sa druge strane, u Partizanu kažu da su istinski zabrinuti, ali ne i iznenađeni izmenom. Poput Radničkog, i u Humskoj se pitaju zašto se sve promenilo, kada su svi uslovi isti kao i novembra, kada je Izvršni odbor FSS-a odlučio da Niš bude domaćin.

Deluje da je jedina nova i nerado primljena okolnost baš ta da se branilac trofeja našao u finalu i da je u prilici da četvrti put uzastopno osvoji Kup Srbije. Ova okolnost je nepobitna i verujemo takva da će FK Partizan kao i više puta u ovoj sezoni pokazati da je snažniji od svi žrebova, naglih prenosa nadležnosti, odluka bez obrazloženja i časno zaokružiti svoj trnovit put do uspeha - navode u Partizanu.

Podsećaju u crno-belom taboru i da je izmeštanje pominjano odmah po završetku polufinalnih duela. Bez pojašnjenja o razlozima, Izvršni odbor preneo je Takmičarskoj komisiji FSS-a nadležnost da odluči o gradu domaćinu.

Anketa

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pobratim

    09:22 // 19. 5. 2019.

    Igramo za nas Begis.

  • Prcko

    18:32 // 18. 5. 2019.

    Nista cudno jer pre 30 godina samo je nastavljena prokumunisticka politika svodjenja Srbije na BG pasaluk. Ova vlast je zaratila sa celim svetom i nikad je nije bilo briga za drzavu a za narod jos manje. Kome to nije jasno nek se seti izdaje Kosova i kolona izbeglica, repriza Krajine i Bosne. Zato su ponovo i dovedeni jer su antisrbi. Pogledajte samo gardu vojske Srbije jos nosi titove uniforme...

  • Stavra

    14:45 // 18. 5. 2019.

    Da je samo Radnički "omalovažan". I sa gradom je ISTO STANJE.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: