Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:20, 28. 7. 2019.

| Sport

Radnički Pirot najavljuje ravnopravnu borbu u Prvoj ligi Srbije

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Još uvek nisu kompletirali ekipu
Još uvek nisu kompletirali ekipu; foto: M. N.

Nedelju dana pred početak povratničke sezone u Prvoj ligi Srbije, Piroćanci su spremni za ravnopravnu borbu sa ostalim ekipama, kaže trener Marko Vidojević, a kako je prelazni rok još u toku, ekipa će se najverovatnije dodatno pojačati.

Radnički je otpočeo pripreme 1. jula, a trener Vidojević kaže da je, iako su pripreme kraće nego uobičajeno, zadovoljan radom svojih igrača.

Ono što smo zamislili to smo i učinili, videćemo kada krene liga na šta će to ličiti. Igrači ispunjavaju svoje obaveze i vredno rade - kaže trener.

Danas je profi ugovore potpisalo 10 igrača, neki od njih su iz omladinskog pogona Radničkog, a deo su novajlije koje su došle iz drugih ekipa.

Uvek može bolje i kvalitetniji igrači su uvek potrebni. Za sada su novajlije, tek treba da pokažu da su pojačanja. Imamo igrača koji su došli iz nižeg ranga, nekih iskusnih, a pojedini se vraćaju posle pauze. Videćemo ko će od njih da bude pravo pojačanje - kaže Vidojević.

Piroćanci su dosad odigrali 5 pripremnih mečeva, doživeli su 2 poraza na samom početku priprema od Trajala i superligaša Radnika iz Surdulice, a ubedljivo su savladali Jagodinu, Timočanin i Jedinstvo Bošnjace. Vidojević (desno) zadovoljan odrađenim pripremama Vidojević (desno) zadovoljan odrađenim pripremama; foto: Radnički Pirot

Možda je bilo rano za ove 2 utakmice, došle su baš na početak priprema. Porazi su došli na početku, a pobede su nad ekipama iz nižeg ranga. U pripremnom periodu pobede me ne obraduju previše, niti porazi obeshrabruju - objašnjava trener Piroćanaca.

Do početka prvenstva Radnički će imati još 2 provere, u subotu će u Pirotu dočekati niški Sinđelić, dok sutradan gostuju ekipi Dinama u Vranju u utakmici za koju Vidojević kaže da bi trebalo da bude pravi test mogućnosti njegove ekipe.

Prelazni rok traje do kraja avgusta, kada će se odigrati već 6 kola Prve lige, a trener ostavlja mogućnost da se ekipa dodatno pojača. Jedno od zanimljivijih lica na treninzima Radničkog je novajlija iz Grčke Konstantinos Galeadis, koji igra na poziciji krilnog napadača i dolazi iz 3. italijanske lige.

Prelazni rok traje, igrači koji su pristizali u toku priprema treba pre svega fizički da dođu do potrebnog nivoa. A kada krene prvenstvo, ako je potrebno dodatno pojačati ekipu, to ćemo i učiniti - zaključuje Vidojević.

Podsetimo, furioznom serijom pobeda Piroćanci su se izborili za povratak u prvoligaško društvo, a na početku prvenstva gostuju imenjaku u Kragujevcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: