Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 8. 10. 2019.

| Sport

Radnički Pirot ostao bez trenera pred utakmicu sa Kabelom

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Vidojević (desno) zadovoljan odrađenim pripremama
Vidojević (levo) odlazi zbog privatnih obaveza; foto: Radnički Pirot

Zbog privatnih obaveza, kako je saopštio predsednik kluba, trener Radničkog iz Pirota Marko Vidojević podneo je ostavku na mesto šefa stručnog štaba. Ekipu će na sutrašnjem meču protiv Kabela voditi njegov dosadašnji pomoćnik Milan Ćirić.

Trener koji je Radnički vratio u Prvu ligu, odlazi posle godinu dana provedenih u Pirotu, a već od sutra preuzeće ekipu Grbalja iz rodne Crne Gore.

Razlog zbog kojeg odlazi saopštio je predsednik kluba Zoran Nikolić.

Nažalost odlučio je da napusti klub zbog porodičnih razloga. To nisam mogao i nisam hteo da sprečim. Prošli smo Srpsku ligu, a bili u velikom bodovnom zaostatku kada je Marko stigao. Napravili smo dobre rezultate i dobru selekciju tima. Nastavili smo pozitivnu priču i u Prvoj ligi, žao mi je što dolazi do prekida saradnje. Uvažili smo ljudske argumente. Imali smo izvanrednu saradnju, nadamo se da ćemo se opet sresti - rekao je Nikolić.

Vidojević je ekipu napustio pred utakmicu vanrednog kola sa novosadskim Kabelom, a tim će u ovoj utakmici voditi njegov pomoćnik Milan Ćirić.

Razgovarali smo o njegovom nasledniku, njegov pomoćnik nema profi licencu, da je ima možda i ne bismo razmišljali o nasledniku, tako da ćemo morati da tražimo novog trenera. O tome ćemo razmišljati posle utakmice sa Kabelom - rekao je predsednik.

O razlozima odlaska nije govorio sam Vidojević, ali je istako da je za vreme njegovog mandata ekipa razultatski stabilizovana.

Stabilizovali smo i selekciju igrača i sistem rada. Mislim da su stvari funkcionisale korektno, rezultati govore da je bilo zadovoljavajuće.Siguran sam da Radnički ostaje u dobrim rukama. Neko ko će nastaviti da radi, mislim da ima dobru osnovu - rekao je Vidojević.

Trenersku karijeru nastavalja u Crnoj Gori, gde će predvoditi prvoligaša Grbalj.

Putevi trenerski se nikad ne znaju, stvari se brzo dešavaju. Iznenada sam došao, a tako i odlazim. Možda ćemo opet sarađivati - rekao je Vidojević.

Utakmica sa Kabelom na programu je u sredu od 15 sati na Gradskom stadionu u Pirotu.


Dinamo bez 5 standardnih prvotimaca gostuje u Gornjoj varoši

Vranjski Dinamo svoju utakmicu igra u Zemunu protiv istoimene ekipe koja je trenutno na pretposlednjem mestu na tabeli. Na put u Gornju Varoš idu bez 5 standardnih igrača, kaže upendovani predsednik Dragan Antić - 4 zbog parnih kartona i jednog zbog povrede.

Sudija je tačno gađao ko ima kartone na prošloj utakmici i pored toga idemo na pobedu, imamo kvalitet. Imamo problem u realizaciji, promašili smo puno prilika u prošlom kolu, ali mogao je i Novi Pazar do pobede, imali su i oni svoje šanse - kaže Antić.

Vranjanci će zbog hroničnog problema sa realizacijom koja se ispoljila i na poslednjem meču, biti aktivni u zimskom prelaznom roku.

Napravili smo dobru igru, ali nam fali realizacija. do zime da izdržimo, a onda ćemo dovesti najmanje jednog veznog igrača i napadača - kaže popularni Recko.

Utakimica u Zemunu počinje takođe od 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: