Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 9. 5. 2013.

| Sport

Radnički Pirot: sumnja u regularnost

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
marko-mancic,-pirot.jpg
Marko Mančić

Pirotski Radnički poražen je u Negotinu od domaćeg Hajduk Veljka minimalnim rezultatom 1:0. U pirotskom srpskoligašu posle niza sumnjivih utakmica sumnjaju u regularnost prvenstva.

Kapiten pirotskog tima i igrač sa prvologaškim iskustvom Marko Mančić kaže da je jučerašnji meč od samog starta imao čudan tok u kome je glavni akter bio sudija Deni Đorđević.

- Ne znam da li ovo juče uopšte može da se nazove utakmicom. Od samog starta sudija nam je stavio do znanja da mi nemamo šta da tražimo. Domaći su poveli posle niza slobodnih udaraca sa ivice šesnaesterca. Pri tom ni u jednom slučaju nema ni govora o faulu. Potom je iz čista mira svirao penal za Hajduk Veljka. Pošto ga oni nisu realizovali ja sam mu ironično rekao da bi trebalo da ga ponovi, na šta mi je on odgovorio "ne brini, ako treba dosudiću još pet penala" - priča Mančić.

Kako on dalje navodi, takva situacija se nastavila i u drugom poluvremenu. 

U drugom poluvremenu poništen nam je čist gol zbog ofsajda iako je lopta išla unazad. Na moju konstataciju da ću dati gol sa trideset metara sudija mi odgovara "nema veze ponovo ću poništiti". U stvari možeš da daš još 10 poništiću ih - kaže Mančić.

Ono što je očigledno da porazi Radničkog idu najviše na ruku Radniku iz Surdulice.

- Očigledno je da se juče igralo za treći tim. Ne želim ni ime da pomenem malom klubu koji na ovakav način želi da obezbedi plasman u viši rang. Mi smo ovog proleća gubili bodove u Ćupriji, Nišu i sada u Negotinu. U tim timovima igraju igrači koje poznajem. Nisam mogao da im pružim ruku jer nismo poraženi jer smo bili slabiji već zato što su tako odlučiće sudije. Meni sportska etika ne dozvoljava da čestitam protivniku koji je prevarom stigao do bodova - kaže razočarano kapiten pirotskog tima.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić najavljuje da će reagovati i lokalna samouprava kao glavni finansijer kluba.

- Moraćemo da se oglasimo. Videćemo da li će to biti otvoreno pismo savezu ili neki drugi vid protesta, ali ne možemo da ćutimo. Očigledne su odluke na štetu pirotskog kluba. U četri meča dodeljena su tri crvena kartona, pregršt žutih i uz to poništena i dva gola. Pa, mnogo je. Siguran sam da imamo najboljeg trenera i najbolji tim i da pokušavaju da nas pobede ne na zelenom terenu već za zelenim stolom. Siguran sam da su svi u Pirotu ponosni na to kako igra Radnički ali i da znaju da ljudi iz sudijske organizacije pokušavaju da sami režiraju prvenstvo - kaže Vasić.

Radnički u nedelju na svom terenu dočekuje poslednjeplasirani Borac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prokleta avlija

    17:30 // 12. 5. 2013.

    Sta reci?Koju posluku porati...posle ovakvih kradja...

  • bojan

    23:19 // 9. 5. 2013.

    kakve li slucajnosti,gde god da igra Radnicki,bilo to u nisu protiv sindjelica ili u negotinu protiv hajduk veljka,uvek je prisutan"gospodin"Toncev,dok je takva gospoda u srpskom sportu mi necemo krenuti napred!!!

    • MarePi

      11:06 // 11. 5. 2013.

      Nazalost takve gospode ima na svakom koraku,zato nam je fudbal a i citava zemlja tu gde jeste. Pitam se samo sta ce smisliti da ne izgube u Pirotu posto ni pomoc sudija nece biti dovoljna!

  • Stanimir Djordjevic

    16:00 // 9. 5. 2013.

    Kada će niški moćnici da se ugledamu na Jagodince i obezbede pristojne uslove da brend i ponos Niša postane stabilan klub?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: