Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 22. 3. 2012.

| Sport

Radnički: "Pobeda protiv Bežanije"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
tim radnicki
Fudbaleri Radničkog na Delijskom Visu

Fudbaleri Radničkog dočekuju Bežaniju u 20. kolu Prve lige u subotu, 24. marta od 14:30h na Delijskom Visu. Teška situacija u klubu, ali fudbaleri najavljuju pobedu.

Lider Prve lige imaće priliku u subotu pred svojim navijačima da se donekle iskupi zbog poraza od ekipe koja se bori za opstanak. U subotu na Delijski Vis stiže Bežanija i kiks u Somboru treba da bude upravo to, samo nepovoljan sled okolnosti.

Ipak, poraz od Radničkog otvorio je neka pitanja koja su se tokom sezone samo odlagala zbog dobrih rezultata. Međutim, trener Aleksandar Kuzmanović je preneo da "atmosfera u klubu nije onakva kakva bi trebalo da bude u ekipi koja pretenduje na Superligu".

- Poznat je jedan deo atmosfere u klub. Put u Sombor je više puta odlagan. Prvo je trebalo ujutru da krenemo, ali smo pošli u 16h i sve je javljeno u poslednji čas. Prvi put se desilo da ekipa Omladinske škole ne otputuje na utakmicu. Ne znam iz kojih razloga. Nešto ne funkcioniše, znamo to mesecima i borimo se - rekao je Kuzmanović.

Onje dodao da su igrači nezadovoljni i da treba pomoći klubu. Sa druge strane, nema mesta panici jer je Radnički lider Prve lige. Kuzmanović kaže da su igrači dobro spremni, a i da se ne plaši da li će ga neko zameniti na klupi Radničkog.

- Ne plašim se za svoju stolicu. Na klupi Radničkog treba da sede najsposobniji ljudi u tom trenutku. Ako nađu sposobnijeg, boljeg i primerenijeg, ja ću mu prvi pružiti ruku i reći sve što treba da zna o klubu u kom sam bio osam godina kao igrač i osam godina na različitim funkcijama - istakao je Kuzmanović.

Bežanija je sada ono oko čega je usmerena sva pažnja, pa bi pobeda nad ekipom koja je ove sezone primila samo 7 golova donela malo lakši nastavak takmičenja. Jesenas u Beogradu Radnički i Bežanija su igrali bez golova.

- Svi treba da se izdignemo iz ove situacije. Bežanija je ekipa koja je primila najmanje golova što govori da je čvrsta ekipa. Nama su tri boda preko potrebna i pozivam navijače da nam pruže što bolju podršku u subotu - rekao je Ivan Milenković, fudbaler Radničkog.

Bežanija nije u lepom sećanju Radničkom i navijačima niškog kluba. U poslednjem kolu pre dve sezone, kada se Radnički borio za opstanak u Prvoj ligi, Bežanija je na svom terenu izgubila od Mladosti iz Lučana koja je zbog toga "preskočila" Radnički na tabeli i spasila se ispadanja. Radnički je tada ispao u Srpsku ligu.

- Očekuje nas jedna kvalitetna beogradska ekipa. Dužnici su nam od pre dve godine kada smo se borili za opstanak. Svi smo motivisani da dobijemo ovaj meč, moramo da pokažemo da smo bolji tim. Ne sekiram se za rezultat, u subotu ćemo ostvariti pobedu - rekao je Marko Mančić

Marko Mančić se posle oporavka od povrede vraća u konkurenciju za sastav, a sigurno je da zbog povreda neće biti Predraga Stamenkovića, Aleksandra Simova i Bratislava Pejčića.

- Odmarao sam 5-6 dana, išao na terapije. Uradio sam sve da se povreda zaleči, a od ponedeljka sam odradio sve treninge. Povreda je prošlost - rekao je Mančić.

Radnički je prvi na tabeli Prve lige i ima 2 boda više od Donjeg Srema, a 5 više od trećeplasirane Sloge.

Svi parovi 20. kola:

24.03. u 14:30h Radnički (N) - Bežanija
24.03. u 14:30h Banat - Sinđelić
24.03. u 14:30h Inđija - Čukarički
24.03. u 14:30h Mladi radnik - Radnički (S)
24.03. u 14:30h Napredak - Kolubara
24.03. u 14:30h Mladenovac - Teleoptik
24.03. u 14:30h Novi Sad - Donji Srem
25.03. u 14:30h Srem - Proleter
25.03. u 14:30h Sloga (K) - Mladost (L) 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • IVORY

    13:46 // 24. 3. 2012.

    Moze neko da mi objasni gde se nalazi stadion na Delijskom Visu tj kako do njega da dodjem?

    Prinauceni Nislija

  • Duvaniste

    14:09 // 23. 3. 2012.

    Ima Kuzmanovicu, boljih, primerenijih i sposobnijih od tebe, godinama si u klubu kao predsednik, direktor, direktor skole fudbala, trener mladjih kategorija i trener prvog tima i NISTA. Idi takvi Radnickom ne trebaju

  • Pera

    20:15 // 22. 3. 2012.

    Dojava x2

    • Gradjanin

      18:31 // 23. 3. 2012.

      Slazem se, Bezanija ce biti jako motivisana, a zna se i od strane koga! A sa ovakvom igrom tesko ce doci kec.

    • Pera

      20:50 // 23. 3. 2012.

      imaju premije 200 evra

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: