Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 1. 3. 2016.

| Sport

Radnički: Posvećenošću i zalaganjem do 1/2 finala Kupa

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
radnickipartizan.jpg
Poslednja dva duela Radničkog i Partizana završeni su bez golova; foto: sr.partizan.rs

Fudbaleri niškog Radničkog odigraće u sredu 2. marta u 18 sati meč 1/4 finala Kupa Srbije u Beogradu protiv Partizana. Iz kluba poručuju da u Humsku putuju sa jasnom idejom i da požrtvovanim pristupom mogu da savladaju aktuelnog šampiona.

Pred Nišlijama je jedan od najbitnijih mečeva ove sezone, koji će se odigrati u nesvakidišnjim uslovima, bez prisustva publike.

Eventualnom pobedom u ovom duelu niški sastav bi se prvi put posle 10 godina našao među 4 najbolja tima u Kupu. Voljom žreba odlučeno je da niški sastav gostuje aktuelnom prvaku države i finalisti prošlogodinješ izdanja ovog takmičenja.

Ovakve utakmice za nas predstavljaju ništa drugo nego praznik, mada odsustvo publike umanjuje taj epitet. Ovo je utakmica iz koje možemo mnogo da dobijemo. Prilike koje postoje mogu pozitivno da se ostvare za nas u situacijama kada se uhvatimo u koštac s njima - rekao je trener Radničkog Milan Rastavac.

Šef stručnog štaba ističe da ekipa u Beograd ide sa ciljem da bude ravnopravni takmac na terenu.

Spremamo se na način da budemo aktivni učesnik na tom događaju. Na utakmicu idemo sa jasnom idejom koju želimo da na terenu sprovodimo iz minuta u minut. Iz ovog susreta možemo da dobijemo mnogo ako naš pristup bude maksimalno posvećen i odgovoran - kategoričan je on.

Rivali u ovaj duel ulaze potpuno drugačijeg raspoloženja - Radnički je u prolećnom duelu prvenstva zabeležio dva trijumfa, dok je Partizan pretrpeo dva poraza, posebno je bio jako bolan poraz za vikend od najvećeg rivala Crvene zvezde.

Evidentno je da oni imaju neke svoje probleme, ali bilo koja postava Partizana zaslužuje svaki respekt. Mi ćemo se tako ponašati i prema njima i prema bilo kome drugom protivniku - podvukao je Rastavac.

Aca Jovanović Poslednji put protiv Partizana nije primio gol; foto: Vanja Keser

Čuvar mreže “Reala sa Nišave” Aleksandar Jovanović misli da su crno beli “zalečili rane”, ali da postoji recept kojim može da se zabeleži podvig u sredu u Humskoj.

Veliki hendikep je što se igra bez publike, jer se fudbal igra zbog njih. Za očekivati je neku reakciju Partizana nakon dva prvenstvena poraza, ali mislim da ako ponovimo požrtvovanje i zalaganje iz prethodne dve utakmice imamo čemu da se nadamo. Verujem da ćemo meč u nedelju protiv istog protivnika dočekati sa prefiksom “polufinalista Kupa” - izneo je stav ekipe golman Nišlija.

Poslednja dva prvenstvena duela ove dve ekipe završene su identičnim rezultatom - 0:0, a Kupu su se susreli u sezoni 2013/2014 kada je Partizan na Čairu trijumfovao 3:0 u 1/8 finala.

Već u nedelju 6. marta u 19 sati dve ekipe zameniće domaćinstva i odigrati prvenstveni duel 25. kola Superlige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Crni Put

    20:44 // 1. 3. 2016.

    Prilika nemoze da bude idealnija da ih dobijemo i to jos na njihovom terenu.Junaci se poznaju na muci i kad je najteze,netreba traziti izgovore i motivaciju njima je sigurno 2x gore.Samo hrabro do pobede !!!...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: