Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 21. 11. 2013.

| Sport

Radnički: "U Suboticu po bodove"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
milan culum
Milan Ćulum očekuje pobedu u Subotici; foto: Saša Đorđević

U subotu, 23. novembra niški Radnički gostuje Spartaku u 13. kolu Superlige, a šef stručnog štaba i fudbaleri veruju da mogu da naprave povoljan rezultat i da tako ostanu u vrhu tabele.

Posle pauze u prvenstvu, fudbalere Radničkog očekuje gostovanje na severu Srbije. Posle 12 kola niški Real je na trećem mestu sa 21 bodom, Spartak sa 17 bodova zauzima 8. poziciju. 

- Nije kurtoazija, ali znamo da nas očekuje jedna teška utakmica protiv Spartaka koji je preporođen dolaskom Kanatlarovskog. Gledao sam jednu njihovu utakmicu, baš gde su pobedili Čukarički i radi se o tvrdoj, disciplinovanoj i agresivnoj ekipi. Mi ćemo, kao i sve do sada, ići da se nadigravamo i probamo da osvojimo 3 boda jer to bi nam definitivno značilo na polusezoni ostanak u vrhu tabele - kaže Dragoljub Bekvalac, šef stručnog štaba Radničkog.

Bekvalac zbog povreda neće moći da računa na Bratislava Pejčića i Ivicu Jovanovića, dok su ostali igrači na raspolaganju.

- Posle pobeda protiv Donjeg Srema i Voždovca, sigurno su porasle ambicije stručnom štabu, ali i igračima i navijačima. Ali, treba biti realan jer je Spartak jako dobra ekipa, preporodili su se dolaskom novog trenera, imali su seriju dobrih rezultata, pobeda. Poslednju utakmicu su izgubili sa 3:0 što je bilo, prema meni, začuđujuće. Sigurno će nam biti teška utakmica, ali daćemo sve od sebe i kao do sada, ako budemo tim i porodica, možemo da se vratimo sa 3 boda - veruje Nenad Filipović, golman niškog tima.

Igrači Radničkog dobro poznaju svog protivnika, ali stručni štab Radničkog je pauzu u prvenstvu iskoristio da napravi dobru analizu rivala i da se dobro pripremi za duel u Subotici.

- Pred teškim smo gostovanjem. Ekipa koja u svojim redovima ima Torbicu, Trifunovića, sigurno zaslužuje sav respekt. Biće nam teško da donesemo bodove iz Subotice, ali mi se spremamo cele nedelje za njih. Imali smo dobru analizu, šef ih je dobro skenirao i mislim da možemo da napravimo nešto jer su izuzetno kvalitetna ekipa. Mi se nadamo i videćemo šta možemo da napravimo - ističe Milan Ćulum, igrač Radničkog.

Utakmica u Subotici na programu je u subotu, 23. novembra od 13h.

Navijači na jednoj tribini

Navijačke grupe Radničkog i Spartaka su preko dve decenije bratske grupe, pa će tako i u Subotici navijati sa jedne tribine.

Meraklije se organizuju za masovan odlazak u Suboticu, pa se sa pravom očekuje još jedna lepa slika sa tribine, kakva se retko viđa na domaćim stadionima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • pera

    21:37 // 22. 11. 2013.

    Bekvalac ce unistiti klub. Zbog njega ce otici u januaru Kesic i pocece propast....

  • Gagi1977

    20:28 // 22. 11. 2013.

    @Real Sa Nisave
    Ja da sam na tvom mestu stavio bih aktuelan amblem kluba a ne taj od pre 20 godina. Ja sam advokat po struci i znam za sta se ide u zatvor. Pozz

  • Нишлија

    10:53 // 22. 11. 2013.

    Пратим Раднички цео живот и знам да нема говора о 3 за 3. Кад би сте знали како су се наши момци спремали за меч не би вам пало на памет да лупите тако нешто. Ноторне глупости. Нека победи бољи.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: