Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:52, 24. 9. 2017.

| Sport

Minimalna pobeda Radničkog nad Javorom, "meraklije" nezadovoljne

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički
Radnički je nakon ove utakmice 5. sa istim brojem bodova kao 4-plasirani Voždovac; foto: Vanja Keser

Uz praznu južnu tribinu, na kojoj su inače najvatrenije “meraklije”, bez pesme podrške domaćim fudbalerima, a uz nezadovoljstvo iskazano skandiranjem i transparentom, protekla je utakmica između Radničkog i Javora na stadionu “Čair”. Uprkos 9 mesta razlike na tabeli Super lige, Radnički je jedva zabeležio minimalnu pobedu.

Tokom meča bilo je zanimljivije na tribinama nego na terenu, gde su malobrojni navijači istakli transparent “Pričaju se bajke, a ništa ne štima, prazne tribine nek’ su opomena svima” i skandirali “Uprava napolje”. "Meraklije" su nezadovoljstvo iskazale zbog smene Austrijanca Petera Pakulta i loših igara koje fudbaleri Radničkog prikazuju u poslednje vreme, uprkos slabijim protivnicama.

Sama utakmica počela je loše po goste, jer su već od 5. minuta bili primorani da igraju sa fudbalerom manje, s obzirom na to da je Stefan Tripković dobio drugi žuti karton zbog simuliranja. VAK-6461 Foto: Vanja Keser

Lepu šansu imao je Marko Mrkić u 28. minutu, kada je snažno i precizno šutirao, ali je golman Vladan Đogatović ostao priseban. Desetak minuta kasnije Saša Stojanović oboren je u kaznenom prostoru, kada je krenuo da šutira na gol, a sudija dosudio penal Radničkom. Izveo ga je Milan Pavkov i bio precizan, za prvo vođstvo domaćih.

Dva puta zaredom u drugom poluvremenu na isti način Aleksa Amanović izborio se za poziciju jedan na jedan sa golmanom domaćih, ali je oba puta Mladen Živković bio izuzetno pribran i odbranio. Dve isto izvedene kontre izazvale su veliko nezadovoljstvo kod navijača na “Čairu”, koji su sve glasnije negodovali protiv novog trenera Ivana Jevića, kao i rukovodstva kluba.

Po jedna prilika viđena je do kraja za obe strane, jednom je Marko Tomić izblokiran, dok je sledećeg puta Živković ponovo požrtvovano odbranio, pa se tako utakmica završila minimalnom pobedom domaćih.

Nakon utakmice zadovoljnije je izgledao trener poražene ekipe, koji nije uspeo da debituje pobedom, ali je rekao da je veoma ponosan na svoje momke. Sa druge strane, Ivan Jević nije imao baš lepe utiske sa meča, pa se više koncentrisao na probleme sa sastavom, nego na samu utakmicu. On je ispričao da za kratko vreme, koliko je u Nišu, nije mogao da reši probleme u timu, koji se sastoje od velikog broja povređenih igrača.

Ako je Ivan Jević problem, nikakav problem, ja ću se skloniti. Ali treba podržati ove momke, bez obzira kako je, ti momci igraju za Radnički, ti momci su sada u svlačionici i nije im ni do čega. Imali smo i dosta poremećenu atmosferu posle Zlatibora, neki igrači su sankcionisani, ne može niko da se ponaša kako hoće - kaže Jević.

Još jedno iznenađenje na utakmici bilo je i to što se jedan od najboljih igrača niškog tima Lazar Arsić nije našao ni na klupi. Na pitanje zašto je to tako, Jević je samo rekao da je tu bilo problema sa napadačem i rukovodstvom kluba još kada je on došao.

Šansu za prikazivanje neke bolje igre Radnički će imati sledećeg vikenda, kada gostuju Spartaku u Subotici.

Super liga, 11. kolo: Radnički – Javor 1:0 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Gledalaca: 500

Glavni sudija: Danilo Grujić (Niš)

Crveni kartoni: Stefan Tripković

Strelci: Pavkov u 39. minutu (Radnički)

Radnički: M. Živković, Saša Stojanović (od 90. Stevanović), Mrkić, Petrović (od 64. Tomić), Raspopović, Kovačević, Subić, Jovanović, Pavkov, Miladinović, Golubović (od 59. Noma)

Javor: Đogatović, Marčić, Kornelius, Kolaković, Sević (od 68. Kovačević), Tripković, Terzić, Amanović, Mitošević, Jones (od 45. Ristovski), Cvetković (od 73. Ivanovski)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nemanja

    13:45 // 26. 9. 2017.

    ma treba napuniti stadion i iz sve snage da se posalje poruka svima iz uprave zajedno sa sportskim direktorom koji ih brani i alibi trenerom koji nema pojma !
    ovo nema veze sa igracima,njima ide podrska ako ostave srce na teren!meraklije nema nazad,s

  • mile

    13:39 // 26. 9. 2017.

    marko jovanovicu sram te bilo za izlaganje situacije na tv.samo da znas da ljudi koji prate radnicki nisu glupi!!!

  • ivan

    11:16 // 26. 9. 2017.

    svaka cast navijacima prepoznali su situaciju u radnickom i o ljudima koji su u upravi.njih zanima samo licni interes,prevarili su sve zivo a o promeni trenera da i ne govorim.dovode decka pocetnika koji ce da ih slusa...
    navijaci i svi ostali samo jako;uprava napolje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: