Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:42, 28. 4. 2021.

| Sport

Radnički bez prava na kiks protiv Inđije

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Radnički
Svaka naredna utakmica borba za opstanak u Superligi; foto: FK Radnički

Fudbaleri Radničkog iz Niša u okviru 34. kola Superlige Srbije dočekuju Inđiju u četvrtak na Čairu. Niški tim je bez prava na kiks u predstojećem susretu, ukoliko želi da sačuva svoj superligaški status. Radnički u okršaju sa timom koji je takođe u zoni ispadanja mora tražiti svoje bodove spasa.

Rezultatskim problemima Radničkog kao da nema kraja. Nišlije pet kola pre kraja šampionata, u kome čak šest superligaša napušta elitni rang, zauzimaju 15. poziciju na tabeli sa 40 osvojenih bodova, koja sledeće godine znači igranje Prve lige Srbije.

Nakon serije poraza, tim sa Čaira je u poslednja dva duela vezao dva remija bez primljenog pogotka, ali je realizacija problem. Nakon utakmica bez golova proitv Javora u Nišu i Radnika u Surdulici, Radnički sada mora da osvoji tri boda i u nastavku prvenstva osigura status superligaša.

Tim koji je pre samo dve godine ostvario najbolji plasman u svojoj istoriji i bio drugi na tabeli, sada će u susretima sa Inđijom, zatim Vojvodinom, Radom, Zlatiborom i OFK Bačkom morati da se grčevito bori za status člana Superlige i u narednih godinu dana.

Šef stručnog štaba Nišlija Aleksandar Stanković naglasio je da ima kadrovskih problema, da je Filip Marković otpisan zbog povrede, a da su iz istog razloga pod znakom pitanja Dušan Pantelić i Nenad Gavrić, ali da je vreme za trijumf bez obzira na sve okolnosti.

Nismo imali puno vremena za rad i pripremu. Raspored je zgusnut, igramo mečeve na tri dana, a period između susreta u Surdulici i ovog protiv Inđije iskoristili smo da se što bolje oporavimo i psihološki spremimo za ono što nas čeka. Mi do kraja lige igramo pet finala i moramo biti fokusirani da to odradimo na najbolji mogući način. Što se tiče sastava, situacija ponovo nije idealna, ali na to smo već navikli. Filip Marković je završio sezonu, nastup Nenada Gavrića je pod velikim znakom pitanja, dok je Dušan Pantelić trenirao smanjenim intenzitetom i nadamo se da će moći da nam pomogne. Ostali su spremni. Malo smo se stabilizovali u dva poslednja meča koja nismo izgubili, ali nismo postigli gol i to je ono što ćemo sada morati da uradimo. Igramo na našem stadionu, napašćemo ih i verujem da ćemo uzeti tri boda - rekao je Stanković.

Strateg Radničkog je potom podrobnije analizirao ekipu Inđije.

Igrali su veoma dobro nedavno u Gornjem Milanovcu protiv Metalca. Znamo odakle nam preti najveća opasnost, a to je svakako njihov prvi strelac Bastajić. Imaju iskusne igrače poput Škorića i Krnete. Mladi Bakić je pokazao potencijal ove sezone. Inđija je jedan pravi spoj mladosti i iskustva. Oni se takođe bore za goli život, imaju svoju računicu, ali mi ne smemo dozvoliti da je prave preko nas. Pritisak je ogroman i na nama i na njima, ali smatram da imamo sve što je potrebno da zadovoljni odemo sa ovog meča - završio je Stanković.

Gosti iz Inđije imaju isti cilj, samo i manje bodova da to mogu i zaista da ostvare do kraja prvenstva. Inđija je 17. na tabeli sa 34 osvojena boda, što je šest manje od Radničkog. Zeleno-belima je ovo možda i poslednja šansa da se zaista uključe u borbu za opstanak, jer bi poraz u Nišu znatno udaljio tim sa severa od ostanka u ligi.

U prvom delu sezone Radnički je u Inđiji poražen rezultatom 1:0.

Duel 34. kola Superlige Srbije RadničkiInđija igra se na stadionu "Čair“ u četvrtak, 29. aprila, a počeće u 14.45 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gari

    14:23 // 29. 4. 2021.

    Pazi ovo, iz 1 u 2, plus 3+. Vi ste svoje završili...

  • Izjava nedelje

    12:45 // 29. 4. 2021.

    Vi ko da igrate sa Mancester Siti pa nemate pravo na kiks smesni ste vise izjave su vam idi begaj.Nego pakujte se druga liga kuca na vratima

  • Razbibriga

    22:34 // 28. 4. 2021.

    Da ti se smuci zivot, od naslova, izjava i celokupne folirantske situacije u Radnickom ! Alo , dokle ,bre, ponizavate navijace, mislite li da smo svi navuceni na Pink i vase tupsonske sportske emijsije ? Izjava treba da glasi- pobeda se podrazumeva, izginucemo za grb Radnickog,mora da se zna ko je Radnicki i njegov znacaj u srpskom fudbalu , u protivnom nudim ostavku !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: