Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:51, 9. 11. 2018.

| Sport

Radnički bez trenera Lalatovića za minut preokrenuo i pobedio Proleter

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
lazar-randjelovic,-fk-radnicki-nis,-jul-2018,-foto-jv-vanja-keser
Radnički ostao na drugom mestu; foto: JV / Vanja Keser

Jedanaestu pobedu u superligaškog sezoni fudbaleri niškog Radničkog zabeležili su u Novom Sadu (2:1) nakon preokreta sa dva gola za jedan minut. Drugi put zaredom na klupi nije bilo trenera niškog tima Nenada Lalatovića, koji je izostao "zbog zdravstvenih problema".

Proleter je poveo u 14. minutu kada je, nakon šuta Čovića sa dvadesetak metara, lopta zakačila Aleksandra Jovanovića i prevarila golmana gostiju Ristića.

Radnički je izjednačio u 68. minutu nakon jedanaesterca koji je izveo Haskić. Prethodno, Lazar Ranđelović se spremao da izvede korner, lopta još nije bila u igri, a zbog faula Lambulića nad Haskićem sudija je pokazao na "belu tačku".

Radnički fudbal Čair Novo slavlje; foto: Vanja Keser

Preokret na meču doneo je u 69. minutu igrač Proletera auto-golom. Igrač Radničkog Nikodijević ostao je sam na levoj strani, uputio udarac ka golu protivnika, a Lamulić nespretno intervenisao i poslao loptu u svoju mrežu.

Osim gola Proletera u prvom poluvremenu nije viđeno mnogo prilika. Bolju partiju gosti iz Niša pružili su u drugom poluvremenu.

Veliku šansu za izjednačenje Radnički je propustio u 59. minutu kada je Haskić bio sam ispred golmana Proletera, ali je njegov šut sa 7-8 metara pogodio u ruku golmana Novosađana.

Nastavio je niški tim silovito i u 65. minutu imao veću priliku za gol, ali nakon asistencije Nome ka Ranđeloviću, ovaj je slabo šutnuo iz odlične pozicije. Golman Proletera je odbranio ovaj pokušaj Radničkog. Minut kasnije, Ranđelović je "pucao" sa dvadesetak metara, ali i tu "bombu" zaustavio je golman Miloš Vesić.

U nastavku meča nije viđeno mnogo toga, osim šanse Ranđelovića u 89. minutu i Aleksandra Jovanovića u 90. minutu kada je pogodio prečku, pa je niški tim mogao da proslavi novu pobedu u Superligi.

Posle ovog meča Radnički ostaje na drugom mestu sa 37 bodova, iza lidera Crvene zvezde koja ima 43 boda i meč manje.


Drugi meč zaredom bez Lalatovića

nenad-lalatovic,-foto-jv-vanja-keser Radnički treći put ove sezone bez trenera; foto: JV / Vanja Keser

Niške fudbalere drugi put zaredom nije vodio šef stručnog štaba Nenad Lalatović, ali razlog ovog izostanka nije poznat javnosti. Lalatovićev broj je nedostupan, a u klubu još nisu ništa komentarisali.

Na klupi je bio njegov pomoćnik Dragan Šarac koji je na konferenciji za novinare nakon meča rekao da je Lalatović izostao "zbog zdravstvenih problema".

Što se tiče izostanka šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, on nije vodio ovaj meč zbogzdravstvenih problema, ali je učestvovao u pripremi taktike koju smo sproveli na utakmici - kazao je Šarac

Podsetimo, Lalatović je na konferenciji u četvrtak rekao da nije vodio tim na prošloj utakmici jer je "bio bolestan". To što su brojni mediji preneli kako bi novi izostanak mogao da ga košta posla, ocenio je kao želju novinara da “samo kritikuju”, te da ne želi da se pravda nikome sem "gospodinu Tončevu i Bogu".

PROLETER - RADNIČKI 1:2 (1:0)

Stadion Karađorđe, Novi Sad

Sudija: Dalibor Manojlović

Žuti kartoni: Lambulić (67. minut) iz Proletera.

PROLETER: Vesic, Andrejevic, Lambulić, Mićić, Tanasin, Mitrović, Novaković, Bukorac (Šćepanović od 46. minuta), Čolović, Čović, Mirosavljev.

RADNIČKI: Ristić, Bondarenko, Mijailović, Stanković, Todorovski, Damnjanović, Jovanović, Noma, Haskić, Ranđelović, Stanisavljević (Grbić od 46. minuta).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Zdravkovic

    22:30 // 11. 11. 2018.

    Da je Radnički bio povlašćen, kao ove sezone, u vreme dok ga je trenirao Rastavac, imao bi još više bodova na polusezoni

  • Ouzo

    06:56 // 11. 11. 2018.

    Zar ima jos takvih koji se pale na srpski fudbal!Ovakav fudbal se igrao pre 20 godina u Zonama i bilo je vise publike!

  • PeRecko

    12:34 // 10. 11. 2018.

    Pogledati high lights Mladost Lučane - Spartak. Pa, ono je zlo. I sad Recko kriv.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: