Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:50, 29. 4. 2018.

| Sport

Radnički deklasirao Voždovac, Japanac bio kapiten

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Mićić Noma Široki Radnički Partizan fudbal
Prvi stranac kapiten u Radničkom; foto: Vanja Keser

Samo četrdesetak sekundi od početka utakmice na stadionu “Čair” Radnički je uspeo da povede, a u istom ritmu je i nastavio, pa je po prvi put u ovoj sezoni uspeo da postigne 3 gola tokom prvog poluvremena. Utakmica 4. kola plej-ofa između Nišlija i Voždovca završena je rezultatom 3:0, a duel je obeležio i Japanac Riota Noma, koji je nosio kapitensku traku i tako postao prvi stranac sa ovom ulogom u Radničkom.

Utakmicu je sa kapitenskom trakom na ruci ponovo otpočeo Aleksandar Jovanović. Kada ga je u 50. minutu zamenio Nikola Aksentijević predao ju je Rioti Nomi, ali je to trajalo petnaestak minuta, pošto je ubrzo i Japanac zamenjen, a onda je traka završila kod golmana Mladena Živkovića.

Krenuo je Radnički u napad odmah po početku meča. Aleksandar Stanisavljević i njegov imenjak Jovanović razmenili su par šuteva. Stanisavljević je doterao loptu do šesnaesterca i lako je progurao iza leđa golmana Stefana Čupića, četrdesetak sekundi od početka meča.

Nastavile su Nišlije da napadaju, dobre pokušaje imali su Slaviša Stojanović i Milan Pavkov, ali mu “makazice” ni ovoga puta nisu prošle, mada je bio blizu, kao i na prethodna dva meča. Rezultat na semaforu povećao se na 2:0 u 19. minutu, kada je Siniša Babić odlično izveo slobodan udarac sa 30 metara udaljenosti od gola.

Tek pola sata od početka utakmice gosti su imali prvu priliku, ali su i nju nepreciznošću “bacili u vodu”. Još jedan gol viđen je na “Čairu” u 36. minutu. Gužvu pred golom Beograđana iskoristio je najbolji strelac domaćeg sastava Milan Pavkov, koji je sa razdaljine od oko 4 metra dao gol.

Umirila se igra nakon pauze. Domaćini su i dalje kontrolisali utakmicu, ali su sada manje napadali. Pokušali su Babić i još dva puta Pavkov još po jednom da dodatno uvećaju prednost svoje ekipe, ali je rođeni Nišlija Čupić bio na visini zadatka. Tako je meč završen sa 3:0.

Nišlije su se sada približile plasmanu u kvalifikacije za Ligu Evrope, pošto su napredovale na 4. poziciju. Za trećeplasiranim Spartakom zaostaju 3 boda, a iza njih je upravo Voždovac sa bodom manje.

U sledećem kolu, koje je na programu sledećeg vikenda, Radnički će ponovo igrati kod kuće, a protivnik će im biti najslabije plasirana ekipa u plej-ofu Vojvodina.

Superliga, plej-of 4. kolo: Radnički – Voždovac (3:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 1.000

Glavni sudija: Dragan Čolović

Strelci: 1:0 Stanisavljević (1. minut), 2:0 Babić (19. minut), 3:0 Pavkov (36. minut)

Radnički: Živković, Mijailović, Slaviša Stojanović (od 76. Mrkić), Stanisavljević, Subić, Mićić, Jovanović (od 50. Aksentijević), Pavkov, Simunović, Noma (od 64. Krstić), Babić

Voždovac: Čupić, Gajić, Petrović, Milutinović, Stuparević (Pavićević od 18. minut), Bulatović, Mihajlović, Ješić, Srećković (od 65. Mašović), Gavrić, Duronjić (od 80. Ćirković)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Numancia

    14:52 // 30. 4. 2018.

    Bolje Japanac,nego selac!

  • Nislija

    14:01 // 30. 4. 2018.

    Mozete svi da pljujete po treneru ali trener stvarno radi i lose i dobre stvari.
    Radnicki protiv zvezde prvo poluvreme je igrao fudbal cak bio bolji.
    Vozdovac takodje prvo poluvreme odlicno drugo sigurno.
    Ako igraju tako protiv vojvodine i spartaka evropa je blizu.
    Samo defanziva mora bolje u ovim utakmicama.
    Ajmo realee...

  • roki

    06:44 // 30. 4. 2018.

    Mi se pretvorismo u ovoj utakmici u Real,al iz Madrida.Svaka cast:}}

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: