Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 24. 11. 2011.

| Sport

Radnički: derbi za jesenju titulu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370_490x370-tim-radnickog
Fudbaleri Radničkog; foto: Marjan Nikolovski

Fudbaleri Radničkog će ugostiti Proleter u subotu, 26. novembra od 13h na Delijskom visu u poslednjem kolu jesenjeg dela Prve lige. Pobeda Nišlijama osigurava prvo mesto na kraju polusezone.

Poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva obeležiće dva međusobna duela prve četiri ekipe tabele Prve lige. U samom finišu će se odlučiti ko će sa liderske pozije dočekati zimu i prolećni deo sezone. Najbliži tome je niški Radnički koji posle 16 kola ima 30 bodova, dva više od prvog pratioca Teleoptika. U subotu na Delijski vis stiže Proleter koji sa četvrte pozicije kaska za Radničkim samo 3 boda.

- Imamo određene probleme u sastavu jer je Aleksandar Simov bio bolestan. Jovan Jovanović i Ivan Pejčić su i dalje povređeni, a ostali igrači su na raspolaganju. Zadnja linija ima problema, neki igrači su poluspremni. Neki kao, Mančić, Aca Jovanović, Bratislav Pejčić i Milenković su vukli sezonu - rekao je Aleksandar Kuzmanović, trener Radničkog.

Proleter je ekipa koja ima dugovanja prema Radničkom jer je to jedini tim koji je niškom sastavu naneo poraz u prolećnom delu sezone 2009/2010. godine i tada je Radnički ispao iz Prve lige sa bodom manje od prvog "iznad linije". Sada je pravo vreme da se naplate dugovi, a i pobedom proslavi liderska pozicija na kraju polusezone.

- Dužni su nam, taj poraz nas je koštao opstanka u Prvoj ligi. Možemo da ih dobijemo, kvalitetnija smo ekipa od njih. Zaslužujemo da budemo jesenji prvaci - rekao je Ivan Milenković, fudbaler Radničkog.

Na poslednja tri meča Proleter je osvojio 9 bodova, a to je jedina ekipa koja u Prvoj ligi nije remizirala. Sa 9 pobeda i 7 poraza je na četvrtoj poziciji, a samo tri boda ima manje od Radničkog.

Niški tim je u prethodnom kolu izgubio od Inđije, a pre toga je pobedio Srem i Mladi radnik.

Meč na Delijskom visu je na programu u subotu, 26. novembra od 13h i najavljen je dolazak velikog broja navijača Radničkog koji veruju da će na kraju meča sa igračima proslaviti jesenju titulu i prvi korak ka povratku u Superligu.

Ostali parovi 17. kola:

26.11. u 13h Novi Sad - Sinđelić
26.11. u 13h Mladenovac - Bežanija
26.11. u 13h Banat - Radnički (S)
26.11. u 13h Napredak - Čukarički
26.11. u 13h Mladi radnik - Inđija
26.11. u 13h Donji Srem - Teleoptik
27.11. u 13h Mladost (L) - Srem
27.11. u 13h Sloga (K) - Kolubara
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Boranin

    15:56 // 26. 11. 2011.

    1:0 !!!! Titula je nasa !!!

  • Gigolino

    14:20 // 25. 11. 2011.

    napred NIŠKI REAL !!!!! do pobede

  • nislija

    01:01 // 25. 11. 2011.

    Malo-gradjanin, mora da ti je mnogo tesko palo sto je Radnicki prvi. Crko bi od muke sto smo prvi i sto imamo sansu da idemo u Super ligu. Navijamo za nas niski klub i radujemo se zbog toga sto ce Nis mozda dobiti superligasa, a zbog tebe i takvih malogradjana kao sto si ti jos nam je lepse kad znamo da pijete tablete da bi se smirili zbog uspeha Radnickog. Umesto da se svi koji zive u Nisu raduju zbog dobrih rezultata svih nasih klubova uvek ima neki naucnik da nesto pametuje. Zalosno s kim sve zivimo i delimo isti vazduh.

    • Gradjanin

      15:33 // 25. 11. 2011.

      Verujem da ti je sad lakse kad si napisao ovo! Opusti se malo, znam da istina zna da pogodi ali tako je uvek to!

    • usra

      22:06 // 25. 11. 2011.

      ne tupi ga sta kunes decka.Kada bi i ti isao na derbi da imas prilike

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: