Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 8. 5. 2015.

| Sport

Radnički dobija svoj film

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

Teaser za dokumentarni film o Radničkom iz Niša

Kako je osnovan na jednoj večeri, kada i zašto je bio zabranjivan, utakmice u Evropi, pobede, porazi, veselje, tuga, uspesi i padovi Radničkog iz Niša trebalo bi da budu pretočeni u igrano-dokumentarni film.

U bioskopu "Kupina" promovisan je tizer za prvi igrano-dokumenatrni film o klubu koji je 24. aprila proslavio 92. rođendan. Film o Radničkom, kako je najavio njegov producent Miodrag Miljković, biće sniman tokom leta, a pre toga će biti isplaniran budžet.

Nismo hteli da tražimo novac od Grada, ali imamo neka obećanja da će pomoći. Osnovni cilj nam je bio da Grad podrži ideju. Najviše se oslanjamo na građane Niša i sponzore jer je ovo priča za one koji vole Radnički - kaže Miljković.

Premijera filma, prema najavama, trebalo bi da bude oktobra ili novembra ove godine.

Okupio sam dobru ekipu i verujem da će biti sve dobro. Planiramo da bude i dokumentarni i igrani film. Neke stvari ćemo morati da rekonstruišemo. Na primer, večera na kojoj je klub osnovan, kada je bio zabranjivan... - dodaje Miljković.

foto: Vanja Keser Snimanje filma biće organizovano tokom leta, kažu u agenciji "Synopsis"; foto: Vanja Keser

Promociji tizera za film prisustvovali su aktuelni i i bivši igrači, legende kluba i navijači.

Dok sam ja igrao, Radnički je tri puta igrao Kup UEFA, igrao polufinale tog takmičenja 1982. godine. U tom periodu u 22 utakmice Radnički je pobedio dva svetska prvaka - Fejnord i Hamburger, igrao u Africi dva kupa, išao na turneje u južnoj i srednjoj Americi, igrao finale turnira Liberija sa imenjakom Realom iz Madrida. Tome treba da teži Radnički i da punim tempom ide ka nekom evropskom takmičenju - smatra Milovan Drda Obradović, nekadašnji kapiten Radničkog.

Da će se Radnički vratiti na stare staze uspeha veruje i legenda "Reala sa Nišave" golman Dragan Pantelić.

Niš zaslužuje jedan istorijat Radničkog jer skoro jedan vek ima klub. Posebno što je Radnički imao impozante rezultate i to u staroj Jugoslaviji kada je kvalitet bio iznad svakog nivoa - rekao je Pantelić.

Film će realizovati agencija "Synopsis", a narator će biti Aleksandar Mihailović koji će govoriti kao Radnički, dakle u prvom licu jednine.

Režiju će raditi Boban Rajković, a glavni snimatelj je Aleksandar Z. Dimitrijević.

"Radnički i dalje u problemima"

Fudbaleri su 20. aprila bili u jednodnevnom štrajku zbog neisplaćenih plata. Dobili su deo plata, kako su sami potvrdili, ali se stanje nije promenilo na bolje.

Velika mi je čast što sam kapiten ovako velikog kluba. Veće mi je zadovoljstvo što sam član ove generacije koja u teškim uslovima pruža sjajne rezultate. Nažalost, uslovi za rad su očajni, jednom smo ukazali na to, moram da kažem da situacija nije bolja - kazao je Aleksandar Jovanović, kapiten Radničkog.

On je dodao da se nada da će "ljudi koji vode računa o Radničkom naći način da reše probleme".

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • No.10

    23:02 // 8. 5. 2015.

    Nista bez Piksija!

  • shaft

    20:06 // 8. 5. 2015.

    sve je to lepo,ali srecu kvari deo tekste na kraju-RADNICKI I DALJE U PROBLEMIMA!Upravo i gradski oci,sram vas bilo!

  • Нишлија

    15:40 // 8. 5. 2015.

    Раднички, понос сваког грађанина овог града који себе сматра Нишлијом, понос јужне и југоисточне Србије! Задовољство је имати у граду такав дијамант. Нада да ће Раднички опет бити део европске сцене.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: