Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 5. 11. 2013.

| Sport

Radnički dobio 9 sadnica za 9 decenija

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ivan-krstic,-sin-ivana-krstica-belog.jpg
Prvu sadnicu zasadio je Ivan Krstić, sin tragično nastradalog Ivana Belog Krstića; foto: Marjan Nikolovski

U parku Čair, kod zapadne tribine stadiona, navijačka grupa "meraklije" poklonila je Fudbalskom klubu Radnički iz Niša 9 sadnica za 9 decenija voljenog kluba.

Povodom 90. godine Radničkog navijači ovog kluba poklonili su 9 sadnica lalinog drveta voljenom klubu. Sadnice su posađene uz stazu koja vodi od hale do bazena, a nalazi se prekoputa zapadne tribine stadiona Čair gde je Radnički domaćin.

Ispred svake sadnice je postavljena tabla na srpskom i engleskom jeziku sa najznačajnim događajima kluba u toj deceniji.

IMG-8810 Na svakoj tabli na srpskom i engleskom piše istorija kluba u toku jedne decenije; foto: Marjan Nikolovski- Cilj je promovisanje ekologije i zdravog načina života, kao i podizanje ekološke svesti kod svih ljudi koji posećuju utakmice i gradski park Čair. Utiče se i na buđenje, promenu i podizanje svesti o pravom značaju lokalpatriotizma među mladima u Nišu i okolini - rekao je Zlatko Stojanović, idejni tvorac projekta.

Svedoci smo da u poslednje vreme vesti o navijačima nisu pozitivne, ali Meraklije pokušavaju da promene tu sliku.
- Jedan od ciljeva je i da se Meraklije predstave u najboljem svetlu i da se dobrim povodom nađu u vestima. Nažalost, često su vesti o navijačima ružne. Naše je da promenimo tu sliku - dodao je Stojanović

IMG-8839 Legendarni golman Radničkog Miodrag Knežević Knez; foto: Marjan Nikolovski Jednu od 9 sadnica svečano je zasadio predstavnik budućnosti Radničkog - Ivan Krstić, sin tragično nastradalog fubalera niškog tima Ivana Belog Krstića. Trinaestogodišnji Ivan je kapiten jedne od omladinskih selekcija Radničkog i predstavlja svetlu budućnost niškog fudbala.

Kao predstavnik slavnih dana Radničkog drugu sadnicu je zasadio Miodrag Knežević Knez, legendarni golman Radničkog koji je sa ekipom 1962. godine prvi put u istoriji obezbedio Radničkom plasman u Prvu saveznu ligu.

Predsednik Radničkog Darko Bulatović je zasadio treću sadnicu kao predstavnik ovog tima koji sada zauzima 4. poziciju u Superligi i podseća na lepe dane na Čairu.

- Pokušavamo na ovaj način, a na ideju Meraklija, da izrazimo zahvalnost prema svemu što je prethodilo, prema svim tim ljudima koji su stvorili veliko i slavno ime koje je prepoznatljivo na svim prostorima bivše Jugoslavije i šire. Pokušavamo da onima koji danas čine Radnički i koji sutra dolaze, imamo šta da ostavimo i da ostvarimo rezultate koje očekuje sportska javnost i sugrađani. U ovom gradu ne postoji ništa što je jedinstveno i zajedničko i što pripada svima kao što pripada Radnički. Radnički je nešto oko čega se niko ne deli i oko čega smo svi saglasni, za koga svi navijamo i ako je to tako, kao što jeste - rekao je Darko Bulatović, predsednik kluba.

IMG-8833 Predsednik kluba Darko Bulatović, foto: Marjan Nikolovski Na svečanosti su bili i fudbaleri prvog tima Radničkog koji ove sezone beleže odlične rezultate u elitnom rangu. 

Bili su i navijači Radničkog, ali i predstavnici gradskih institucija, kao što su Milan Pešić, većnik za sport i Mile Ilić, predsednik Skupštine Niša.

Ovaj projekat realizovan je u okviru konkursa „Zdravo internet“, Fondacije „Ana i Vlade Divac“ koji je podržala Fondacija za otvoreno društvo, a u saradnji sa marketing službom FK Radnički Niš i JKP Gorica.

IMG-8804 Fudbaleri prvog tima Radničkog; foto: Marjan Nikolovski

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • marko markovic

    09:35 // 7. 11. 2013.

    ide na velika vrata. Svi mediji se vrte oko toga, i dobro i loše (doduše ne sećam se dobrog). Zašto se eto nije uporedilo lomljava navijača Partizana i Zvezde na spram stvarne ljubavi prema klubu...

  • marko markovic

    09:34 // 7. 11. 2013.

    Svaka čast za meraklije. Ovo su pravi ljudi. A samo se pitam zašto nije ova priča malo produbljena, odnosno zašto se ovo nije prošeetalo na RTS, B92, Prva itd. Šta god uradili Zvezdini i Partizanovi..

  • vladimir

    01:14 // 6. 11. 2013.

    Unistice nam ovi napaceni titovi blizanci jedan lep i human gest...šteta !! ! !!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: