Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 2. 7. 2014.

| Sport

Radnički dobio novu Upravu

Autor:P.B, Lj.S.Izvor:Južne vesti
vidak perovic
Vidak Perović

Umesto funkcionera SNS-a Darka Bulatovića, novi predsednik Fudbalskog kluba iz Niša je dosadašnji član Uprave kluba Vidak Perović, uz nekoliko promena u Upravnom odboru.

Na sednici Skupštine Radničkog prihvaćena je Bulatovićeva ostavka na mesto predsednika kluba koju je, kako je gradonačelnik Niša Zoran Perišić pojasnio, podneo "jer je dobio naređenje od predsednika SNS-a Aleksandra Vučića da funkcioneri stranke ne mogu biti funkcioneri u sportskim organizacijama".

Njega je nasledio Vidak Perović koji je za sebe rekao da je "samostalni privrednik", ali je odbio da odgovori na pitanje novinara Južnih vesti čime se konkretno bavio.

- Devedesetih godina sam bio privrednik, a onda sam bio u “Biotehni” gde sam stekao neko znanje. Posle “Biotehne” sam krenuo u samostalni posao do pre nekoliko godina, a onda sam se razboleo i tako… - rekao je Perović.

Naime, iako se predstavlja kao "privrednik", u evidenciji Agencije za privredne registre nemaju ni jedan jedini podatak o njemu.

darko bulatovic i zoran perisic Darko Bulatović i Zoran Perišić na sednici Skupštine kluba

Ne samo da trenutno nije vlasnik, direktor ili član Uprave nekog preduzeća, nego u arhivi ove institucije ne postoji trag da je to uopšte i bio.

Na internetu je moguće pronaći vrlo šture podatke o "trgovinsko-komisionoj radnji Vidak" koju je navodno držao u Tržnom centru "Dušanov bazar", ali u arhivi APR-a ni toga nema.

Bivši predsednik Radničkog Darko Bulatović je na sednici Skupštine predstavio Vidaka Perovića kao “dugogodišnjeg sportskog radnika, člana Fudbalskog kluba Radnički u više saziva, člana Rukometnog kluba Železničar, zatim Bokserskog kluba Radnički, ORK Niša i uspešnog privrednika”.

Perovićevi prijatelji tvrde da je "nekada bio vlasnik preduzeća", a da danas "živi od izdavanja lokala".

O daljem razvoju Radničkog će odlučivati Upravni odbor sastavljen od 5 članova. Prema Statutu kluba, “Upravni odbor broji od 11 do 15 članova”, a u narednom periodu će biti poznato da li će se još neko “priključiti”.

- Neće biti promena, tu je ovih 5 članova, za sada. Videćemo kasnije, organizovaćemo opet Skupštinu, ako bude nekih promena i dopuna oko članova Upravnog odbora - rekao je novi predsednik Radničkog.

U Upravnom odboru, pored Vidaka Perovića, nalazi se i Vujadin Šćekić, vlasnik “Jugo-impeks”, niške firme koja trguje bakrom i poslednjih godina se bavi e-reciklažom.

Kao i u vreme Bulatovićevog mandata, u Upravnom odboru su i Ivan Hadži Đorđević, predsednik Fudbalskog saveza Niša i Dragan Milenković, vlasnik “MD GIT”, firme koja radi na rekonstrukciji stadiona “Čair”.

Novo ime u Odboru, u odnosu na prošli saziv, je Branislav Mihajlović, vlasnik firme "Resor" iz Gadžinog Hana, koja proizvodi i vrši remont komunalnih vozila.

U odnosu na prethodni Upravni odbor, nema funkcionera SNS-a Dejana Andrejevića, direktora JKP “Naissus” i bivšeg direktora tog preduzeća Ivice Veličkovića, kao ni Bobana Sibinovića koji je smenjen iz Odbora pre početka prošle sezone.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • JG

    19:43 // 3. 7. 2014.

    I dalje tvrdim, obradovala se rđa gvožđu...

  • Meraklija iz centar

    15:29 // 3. 7. 2014.

    koliko vidim,po imenima,to je neko crnogorsko drustvo.nadam se da ce biti kao u vosi,za vreme bate,kad je vosa bila finansijski jaka,i iznedrila na desetine fudbalera i zauzela stand 3 mesto kod nas!

    • FRANKO JOVANOVIC

      17:39 // 3. 7. 2014.

      Tako je MERAKLIJO.Loše nam se piše ali mislim BOLJE ONI nego ONI odozdo.Predlagao sam GAVRU zato što je bre naš NIŠLIJA.Mislim da je ovaj izbor VP,farsa I da ce I dalje Bulatovic vladatiSEKRETAR Bobi

    • Bojan Miljkovic

      14:57 // 16. 8. 2014.

      Jes' bogumi čoče crnogorsko drustvo casti mi.Samo se nasledjuju.Koliko li ih miliona ima... :)))

  • fudbaler

    07:10 // 3. 7. 2014.

    Sibinovic, placem od smeha! Da nije bilo Bulatovica opet bi igrali po selima! Vidaku je ostavljen stabilan klub! Bravo Darko!!!

    • Sneki

      09:24 // 3. 7. 2014.

      Tako je.Darko je ostavio u amanet toliko "uspeha",da će to pamtiti generacije sportista grada Niša.Predlažem da ga kandidujemo za predsednike Beograda na vodi.Slavimo BULATA i BGD.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: