Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 24. 4. 2019.

| Sport

Radnički dočekuje Čukarički: Da osiguramo 2. mesto i pritisnemo Zvezdu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički
U slučaju pobede, Radnički će možda osigurati vicešampionsku poziciju za kraj; foto: Vanja Keser

Prvi prvenstveni poraz naneo je Čukarički u prošlom kolu Crvenoj zvezdi, dok je Radnički pobedio Partizan i dodatno se učvrstio na 2. poziciji Superlige. Na krilima tih pobeda timovi dočekuju i međusobni duel u četvrtak, 25. aprila na “Čairu”, a pobeda bi niškim fudbalerima gotovo osigurala zvanje vicešampiona Srbije i učinila da i dalje drže korak za crveno-belima.

Još ako Partizan pobedi Crvenu zvezdu u utakmici koja se igra 3 i po sata kasnije, Nišlije bi se približile crveno-belima na samo bod zaostatka. U slučaju suprotnog ishoda ili remija u “večitom derbiju”, Radnički bi imao veći zaostatak za aktuelnim šampionom Srbije, ali bi sebi osigurao 2. poziciju.

Čukarički sada ima 30 bodova, 11 manje od svojih sutrašnjih domaćina, a kako je ostao bez šanse da se na međunarodnu scenu plasira putem Kupa, pobeda u ovom meču mu je prekopotrebna.

Radnički u ovu utakmicu ulazi oslabljen za najiskusnijeg prvotimca Nikolu Dričića, koji se povredio protiv Partizana, kaže pomoćni trener Dragan Šarac, ali se oporavio Riota Noma.

Prvo bih iskoristio priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju i da nas podrži, kako bi uz novu pobedu proslavili 96. rođendan kluba. Sigurno je da će oni i ovde doći po dobar rezultat i zbog toga moramo biti na najvišem mogućem nivou. I mi smo osokoljeni posle pobede nad Partizanom i učinićemo sve da dođemo do nova tri boda, sa kojima bi najverovatnije osigurali drugo mesto i nastavili da vršimo pritisak na vodeću Zvezdu - rekao je Šarac.

Početak utakmice zakazan je za 15:30, a zbog rođendana koji niški klub slavi danas, Uprava kluba odlučila je da ulaz bude slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goga

    13:28 // 25. 4. 2019.

    Sport je kod nas deklasiran. Samo puka zabava za naivne.

  • Djorgo

    12:26 // 25. 4. 2019.

    Jasno da Zvezda osvaja titulu, iz x razloga.
    Verujem/nadam se da Drincic nije ozbiljno povredjen, ali ga treba cuvati za kljucne utakmice. Lalatovic to radi sa Cakijem S, lagano ga priprema za 2 kljucne utakmice - revans polufinala i finale kupa.
    Nemam insajderski uvid, mislim prolazimo Partizan, a finale...
    Znamo aktuelni srpski fudbal i okruzenje Radnickog. Ali na momente lepa igra i lepo vreme

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: