Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 14. 5. 2023.

| Sport

Radnički dočekuje Javor u nastavku borbe za opstanak, ulaz na "Čair" besplatan

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički Niš
Ulaz na "Čair" besplatan; foto: Jelena Mišić

U ponedeljak, 15. maja fudbaleri Radničkog iz Niša ugostiće ivanjički Javor u 35. kolu Superlige, a biće ovo duel dve ekipe koje su trenutno van "opasne zone" u plej-autu i koje samo dva boda dele na tabeli. Četvrti put se susreću Radnički i Javor ove sezone, a prethodna tri puta slavile su Nišlije. Da će se taj trend nastaviti nadaju se trener Dragan Šarac i igrač Bazile Jamkam.

Nakon pobeda u Superligi (2:0 u Ivanjici i 1:0 u Nišu), kao i trijumfa u Kupu, Radnički se nada da će i četvrti put ove sezone savladali ekipu iz Ivanjice koja trenutno ima dva boda više od niškog tima. "Real sa Nišave" je trenutno 12. na tabeli sa 32 boda, dok je Javor poziciju iznad.

Iako smo Javor uspevali da dobijemo ove sezone, prošli put pre samo četiri prvenstvena kola, znamo jako dobro da je to kvalitetna i nezgodna ekipa, koja bolje igra na strani nego kod kuće. Imaju jako brzutranziciju sa svoje polovine terena, ubojite ofanzivce poput Gigića, Kembela, Tanka. Uz par iskusnih igrača u timu, Javor ume da svakom protivniku napravi probleme u igri - kaže Šarac.

Trener Radničkog ističe da su svi svesni koliko su bodovi sa ove utakmice važni u borbi za opstanak.

Daćemo maksimum da probamo da ostvarimo pobedu i potvrdimo dobar rezultat iz Kruševca u prethodnom kolu. Jedini problem za nas je što i dalje imamo dosta povređenih igrača, Frej, Gaku i Stojanović ne treniraju, Belaković se povredio na zagrevanju pred utakmicu sa Napretkom. Učinićemo sve što možemo sa našim medecinskim timom da osposobimo makar nekog od njih za ovaj susret - rekao je Šarac.

jamkam, radnicki, foto jelena misic Jamkam veruje u pobedu; foto: Jelena Mišić Kamerunski internacionalac Jamkam obratio se medijima na srpskom i rekao da se nada novom trijufmu.

Igramo naredni meč protiv dobre ekipe, ali ima mnogo kvaliteta i u našem sastavu. Kako situacija na tabeli nije tako dobra, svaki meč nam je veoma važan i tako mu pristupamo. Učinićemo sve da našem klubu donesemo 3 boda na domaćem terenu i da sačuvamo Radnički tamo gde pripada. Klub sa stogodišnjom tradicijom zaslužuje da uvek bude među najboljima - istakao je Jamkam.

Utakmica na stadionu "Čair" je u ponedeljak, 15. maja od 18 sati, a ulaz je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    09:57 // 15. 5. 2023.

    Treba da ispadne. Navijam za to.

  • gari

    22:49 // 14. 5. 2023.

    Jeli, zna li neko koliki je koeficijent za pobedu Javora???? A što se tiče publike, ni sa pištoljem , nemožete da ih navatate i uterate na Čair da gledaju kako "dundjer" pravi malverzacije!!!!!!!
    Tu SNS&Co. (SPS) BANDU , PRAVAC K.P. Niš, na višedecenijske kazne!!!!!!!!!

  • Bugarinnapolje

    15:29 // 14. 5. 2023.

    Ne vredi besplatan ulaz, odoste u drugu ligu.

    • Гага

      16:23 // 14. 5. 2023.

      ...неће...не баксузирај!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: