Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 29. 9. 2021.

| Sport

Radnički dočekuje Metalac u odloženom meču, Batak najavljuje pobedu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Stadion Čair
Radnički dočekuje Metalac; foto: Vanja Keser

Odloženi meč 10. kola Superlige Srbije fudbaleri Radničkog i Metalca odigraće u četvrtak, 30. septembra, a pred meč sa timom iz Gornjeg Milanovca trener Nišlija Radoslav Batak kaže da je cilj pobeda, kako bi se nadogradio dobar rezultat na gostovanju u Lazarevcu u prethodnom kolu.

Umesto 21. septembra, kada je meč zbog bolesti domaćih igrača odložen, Nišlije dočekuju goste iz Milanovca 9 dana kasnije i u dobrom raspoloženju nakon pobede nad Kolubarom od 3:2.

Debitovao je Batak pobedom na klupi Nišlija na kojoj je seo po drugi put, a sa dobrim rezultatom želi da se opet predstavi niškoj publici na "Čairu".

U goste nam dolazi tim koji je u usponu forme i koji ima ozbiljan kontinuitet rada sa kvalitetnim trenerom, što je veoma važan podatak. Metalac ima u svom sastavu nekoliko mladih i veoma dobrih igrača. Doveli su i Stuparevića, koji je pre nekoliko godina prodat iz Voždovca u Votford za ozbiljan novac. On je opasan igrač, tu su i Valukin i Krajišnik. Oni su jedna dobra i disciplinovana ekipa i čeka nas težak posao - kaže Batak.

Trener Nišlija kaže da se loši momenti kojih je bilo u meču sa Kolubarom moraju svesti na minimum kako bi tim došao do nova 3 boda.

Radnički protiv Metalca neće moči da nastupi u najjačem sastavu, Aksentijević odsustvuje zbog pozitivnog nalaza na kovid i neće biti na raspolaganju neko vreme, Mićubući neće igrati zbog povrede ramena i butine, dok Pejović ima 4 žuta kartona i mora da pauzira.

Na svu sreću, Aksentijević se dobro oseća, ima blage simptome i želimo mu da brzo ozdravi. Japanac se povredio kada se svom snagom zakucao u stativu, pa će i on preskočiti Metalac, a neće igrati ni Pejović, koji je nakupio kartona. Izostanak trojice standardnih prvotimaca svakako je uticao na našu pripremu za ovaj meč, ali mislim da mi imamo potrebnu širinu u igračkom kadru i da će oni koji ih budu zamenili biti na visini zadatka - istakao je trener Radničkog.

Radnički je u Lazarevcu promenio formaciju i zaigrao sa trojicom u odbrambenoj liniji, a Batak je nagovestio da će nastaviti da forsira taj sistem.

S obzirom na kvalitet i karakteristike igrača koje imam na raspolaganju, smatram da je to trenutno najbolji model za našu igru. U odnosu na to se i pravi taktika i sistem. Moram još jednom da ponovim da ćemo protiv Metalca morati da budemo bolji nego protiv Kolubare, ukoliko želimo da zabeležimo pobedu - završio je Batak.

Nišlije u ovaj meč ulazi kao devetoplasirani tim na tabeli sa 12 osvojenih bodova iz 10 mečeva, dok je Metalac na 11. mestu sa bodom manje, ali i utakmicom manje.

Meč u Nišu počinje u 16:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gospodin

    09:32 // 1. 10. 2021.

    Govorio sam o nišlijama koje su u stručnom štabu. Ali ako ćemo da spominjemo ekonome ti si onda zaboravio Tomu ekonoma škole Radničkog......

  • Todor

    09:14 // 1. 10. 2021.

    Lepo sam pisao posle Kolubare da je to bila “početnička sreća” , tako i sada tvrdim da Batak nema pojma! Ideš na pobedu a nema šuta na gol u prvom poluvremenu!Vidi se da nema harmonije među igračima a za to je kriv trener jer ne zna da napravi atmosferu! Sad tek dolazi prava slika njegovog znanja i rada! Izgubićemo protiv Vojvodine i onda “jovo nanovo”!Treba skloniti ovu neznalicu i dovesti Lalu!!

  • Ovan

    22:10 // 30. 9. 2021.

    Uprava napolje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: